Λαμία-Ιωνικός: Τα «ζευγάρια» του «μεγάλου τελικού» (vids)

Newsroom
 Λαμία-Ιωνικός: Τα «ζευγάρια» του «μεγάλου τελικού» (vids)

bet365

Η Λαμία θα υποδεχθεί τον Ιωνικό σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σύγχρονης ιστορίας των δύο ομάδων, κυρίως των φιλοξενουμένων.

Η ώρα της αλήθειας έφτασε και σήμερα (30/1) στο «Αθανάσιος Διάκος» θα συγκρουστούν Λαμία και Ιωνικός έναν αγώνα «επιβίωσης». Σίγουρα δεν θα κριθεί η παραμονή, τουλάχιστον σε επίσημο βαθμό, όμως στην προκειμένη περίπτωση έχουμε τους δύο ουραγούς της κατάταξης καθώς οι μεν γηπεδούχοι είναι 13οι με 12 βαθμούς και οι δε φιλοξενούμενοι τελευταίοι με 8.

Αυτόματα γίνεται αντιληπτό πως ο χαμένος της αναμέτρησης, κυρίως αν είναι ο Ιωνικός στο ντεμπούτο του Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο του, θα βρεθεί σε δύσκολη θέση και πρόκειται για μία από τις πλέον κρίσιμες αναμετρήσεις που έχουν δώσει οι δύο ομάδες στη σύγχρονη ιστορία τους. Παιχνίδια όπως αυτό κρίνονται, κακά τα ψέμματα, και στον «χαρακτήρα» των ποδοσφαιριστών και ας δούμε ορισμένα «ζευγάρια» (για τον οποιοδήποτε λόγο) που θα μας απασχολήσουν αρκετά.

Σαράνοφ vs Χουτεσιώτης

Οι γκολκίπερ των ομάδων συγκαταλέγονται στα μεγάλα τους «όπλα» και η απόδοσή τους θα κρίνει πάρα πολλά. Αμφότεροι ουκ ολίγες φορές είναι φέτος οι κορυφαίοι τους και πολλάκις αποδείχθηκαν κομβικοί.

Ο Σαράνοφ «τρέχει» την τρίτη του σεζόν στη Λαμία, αφού ήταν εκεί τη σεζόν 2018/19, συνέχισε για μία διετία στην Τουρκία και επέστρεψε το καλοκαίρι του 2021. «Πεναλντάκιας», προέρχεται από πολύ καλή εμφάνιση στη Λιβαδειά όπου κράτησε το «μηδέν» ενώ κατά σύμπτωση η ίσως καλύτερη εμφάνισή του στην αγωνιστική περίοδο που διανύουμε είναι εκείνη της Νίκαιας, όπου στο 1-1 του πρώτου γύρου έκανε πέντε κομβικότατες επεμβάσεις.

Ο Χουτεσιώτης από την πλευρά του βρίσκεται ίσως στο καλύτερο «φεγγάρι» της καριέρας του, κάτι που αποτυπώνεται μέσα στο γήπεδο. Σε αρκετά παιχνίδια όπου ναι μεν ο Ιωνικός ηττήθηκε ήταν εκείνος που τον «κράτησε» μέχρι το φινάλε «μέσα» στο παιχνίδι, έστω στη μοναδική φετινή του νίκη που ήταν στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ (2-0) έκανε μία μεγάλη απόκρουση σε κοντινή «βολίδα» του Τοράλ και ενώ το παιχνίδι δεν είχε ακόμη σκορ, όπως και άλλες καίριες επεμβάσεις.

Μπεχαράνο vs Κάνιας

Οι δυο τους αναμένεται να βρεθούν πολλές φορές τετ α τετ στη μεσαία γραμμή του «Αθανάσιος Διάκος» και η παρουσία τους θα κρίνει πολλά, αφού πρόκειται για τους συνδετικούς κρίκους των ομάδων τους μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Αμφότεροι μάλιστα διαθέτουν και «δυνατά» πόδια.

Ο Μπεχαράνο παράλληλα παίρνει και πολλά στατικά για λογαριασμό της Λαμίας, ενώ σε 16 φετινές του εμφανίσεις έχει σημειώσει ένα γκολ (στο 1-1 με τον ΠΑΣ) και μετρά ακόμη μία ασίστ (στον Κορνέζο στο επίσης 1-1 κόντρα στον Ατρόμητο).

Ο Κάνιας από την πλευρά του ήταν εκείνος που «έφτιαξε» το τέρμα του Μάντζη στο 1-1 του πρώτου γύρου κόντρα στη σημερινή του αντίπαλο και παίζει πολύ με την εμπειρία του, ξέχωρα φυσικά από τις ικανότητές του. Μάλιστα προέρχεται και από πολύ καλή εμφάνιση στην πρόσφατα ήττα (2-1) από την ΑΕΚ, όπου μεταξύ άλλων είχε μία «βολίδα» στο δοκάρι.

Βέργος vs Μάντζης

Τα πράγματα είναι... απλά και για τους δύο, αφού πρόκειται για τα «9άρια» των ομάδων τους που καλούνται να εκμεταλλευτούν ακόμη και τη «μισή» φάση που θα τους παρουσιαστεί.

Ο Βέργος επέστρεψε τον Γενάρη στην Ελλάδα για λογαριασμό της Λαμίας και ακόμη δεν έχει βρει δίχτυα για λογαριασμό της. Βέβαια αυτό δεν αναιρεί πως «έχει» το γκολ, ενώ ευρύτερα μέχρι στιγμής δεν πήρε πολλές προσπάθειες ξέχωρα από ορισμένα μακρινά σουτ (συνολικά τέσσερις τελικές με τη φανέλα της).

Ο Μάντζης από την πλευρά του είναι ο πρώτος σκόρερ του Ιωνικού με πέντε γκολ και ένας εκ των κορυφαίων φορ που παίζουν την τελευταία ημερολογιακή διετία στη Super League, οπότε και επέστρεψε στη χώρα μας από την Κύπρο (Γενάρης του 2021). Κινείται περισσότερο στο «κουτί» αλλά ανεξαρτήτως που και πόσο θα παίξουν αμφότεροι, θα πρέπει να... καταθέσουν το ένστικτο του «killer».

Ντε Βινσέντι vs Τσιγκρίνσκι

Παίζουν σε διαφορετικές θέσεις, ίσως μάλιστα δεν ξεκινήσουν και οι δύο βασικοί αλλά σε αγώνες όπως αυτός η εμπειρία τους και το «καθαρό» τους μυαλό είναι πιο απαραίτητα από ποτέ. Πόσο δε όταν δεν τίθεται «ερωτηματικό» για την αξία τους.

Ο Ντε Βινσέντι ναι μεν εσχάτως απώλεσε τη θέση του στο αρχικό σχήμα της Λαμίας όμως παραμένει πρώτος της σκόρερ με τρία τέρματα και μάλιστα βρήκε δίχτυα στο 1-1 της Νίκαιας για πρώτο γύρο της σεζόν. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός μπορεί με μία του ενέργεια ή μεταβίβαση να αλλάξει την πορεία της αναμέτρησης.

Ο Τσιγκρίνσκι από την πλευρά του θα πρέπει να έχει παίξει δεκάδες «τελικούς» στην καριέρα του, κυριολεκτικούς ή μεταφορικούς, κάτι που του επιτρέπει να διαχειριστεί καλύτερα την πίεση και το άγχος για το θετικό αποτέλεσμα. Η παρουσία του στα στόπερ και η εμφάνισή του ενδέχεται να αποδειχθεί κομβική για το αν ο Ιωνικός θα διατηρήσει ή όχι το «μηδέν παθητικό».

Μανούσος vs Ρομαό

Αμφότεροι έχουν «φάει» τα γήπεδα με το... κουτάλι και είναι από τους πλέον έμπειρους ποδοσφαιριστές των ελληνικών γηπέδων. Στο ματς όλα δείχνουν πως θα βρεθούν αρκετές φορές face to face και η μεταξύ τους «μονομαχίες» θα κρίνουν πολλά.

Ο Μανούσος ναι μεν μας έχει «συστηθεί» ως παίκτης που κινείται εντός και στα όρια της αντίπαλης περιοχής, ωστόσο στα τελευταία ματς συχνά πυκνά περνά στο δεξί άκρο με σκοπό να συγκλίνει και να δημιουργήσει «ρήγματα». Φέτος ακόμη δεν έχει βρει δίχτυα με τη Λαμία αλλά παραμένει ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη «ζημιά».

Ο Ρομαό από την πλευρά του γύρισε το καλοκαίρι του 2021 στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ιωνικού και ναι μεν τον είχαμε μάθει ως «6αρο-8άρι» στην πορεία καθιερώθηκε στα στόπερ. Εσχάτως εμφανίζεται εκ νέου στον άξονα και στα 38 του δείχνει fit. Κρατάμε αυτό το «ζευγάρι» ενόψει του «τελικού».

Κορνέζος vs Φαντιγκά

Ο μεν Κορνέζος είναι στόπερ ο δε Φαντιγκά χαφ αλλά τους συνδέει ότι αμφότεροι «τρέχουν» την πρώτη τους «γεμάτη» σεζόν στη μεγάλη κατηγορία και μάλιστα ως βασικοί, παρότι αποκτήθηκαν επί χάρτου ως εκατέρωθεν έξτρα λύσεις.

Ο πρώτος μέχρ και το περασμένο καλοκαίρι που υπέγραψε στη Λαμία είχε στη μεγάλη κατηγορία μία ολιγόλεπτη συμμετοχή με την ΑΕΚ αλλά φέτος μετρά 19, όλες starter και μάλιστα στο 1-1 με τον Ατρόμητο σημείωσε το πρώτο του γκολ στα «σαλόνια».



Ο δεύτερος πήρε την περασμένη χρονιά ορισμένα ματς με τον Ολυμπιακό που ανήκει και ύστερα παραχωρήθηκε δανεικός στον Ιωνικό ώστε στα 21 του να βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και να αποκτήσει τη δυνατότητα ώστε να «δείξει» πράγματα. Οπερ και εγένετο. Ως «8άρι» και όχι μόνο πραγματοποιεί καλή χρονιά, σε 13 αγώνες ήταν στην ενδεκάδα και σε άλλους τρεις ήρθε από τον πάγκο, ενώ το «κοντέρ» του... γράφει και μία ασίστ.

Νούνιες vs Σεμπά

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο χρειάζεσαι παίκτες που να μπορούν να παίξουν σε πολλές θέσεις και μπροστά μας έχουμε τα δύο «πασπαρτού» των «μονομάχων».

Ο Νούνιες ήρθε το καλοκαίρι του 2021 στα μέρη μας για λογαριασμό της Λαμίας και τον έχουμε δει «6αρο-8άρι», ακραίο, «δεκάρι» αλλά και περιφερειακό φορ. Για παράδειγμα στη Λιβαδειά ήταν επιθετικός, στο 1-1 με τον Ατρόμητο έπαιξε περισσότερο στα αριστερά, ενώ στην ήττα (3-0) από τον ΠΑΟΚ πέρασε δεξιά. Αυτές είναι οι τρεις τελευταίες του εμφανίσεις στη Super League, όπου μετρά στην τρέχουσα σεζόν 15 συμμετοχές και 2 γκολ.

Ο Σεμπά από την πλευρά ήρθε ξανά τη φετινή περίοδο στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ιωνικού και μόλις βρέθηκε στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης άρχισε να παίρνει φανέλα βασικού. Στην πρόσφατη ήττα (2-1) από την ΑΕΚ σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του, ενώ τον έχουμε δει φορ, στα δύο «φτερά» αλλά και πίσω από το «9άρι».

Μαρτίνεθ vs Γούλερι

Τι συνδέει τους δύο ποδοσφαιριστές; Πρόκειται για «νέα» πρόσωπα στις ομάδες τους αφού πήγαν εκεί κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, αμφότεροι αγωνίζονται στα «φτερά» και καλούνται να δώσουν λύσεις στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Ο Μαρτίνεθ ήταν από τους πρώτους «καινούργιους» που ήρθαν το 2023 στη Λαμία και έχει ήδη αγωνιστεί σε έξι ματς, μαζί με εκείνα του Κυπέλλου όπου μάλιστα σκόραρε στο «Ελ Πάσο» και έδωσε ασίστ στις Σέρρες. Αγωνίζεται στο δεξί «φτερό» και είναι ένας «άγνωστος Χ» για την άμυνα των φιλοξενουμένων αφού τώρα αποτυπώνονται τα πρώτα δείγματα γραφής του.

Ο Γούλερι από την πλευρά του αν και ήρθε πρόσφατα στον Ιωνικό ξεκίνησε βασικός στα ματς με Βόλο και ΑΕΚ, όπου μάλιστα με αντίπαλο την Ενωση ήταν φορ και όχι εξτρέμ. Ο Αγγλος έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία, ενώ κόντρα στον πρώτο ο Κλέιμαν δεν του επέτρεψε να βρει δίχτυα στο μεταξύ τους τετ α τετ (με τους «κιτρινόμαυρους» το έπραξε όμως το γκολ του σωστά δεν μέτρησε γιατί ήταν εκτεθειμένος ο δημιουργός Σεμπά). «Οπλο» του 27χρονου είναι η ταχύτητά του και σήμερα θα είναι μία σημαντική απειλή για τα καρέ των γηπεδούχων.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα