Παναθηναϊκός: Οπως έστρωσε, κοιμάται

Παναθηναϊκός: Οπως έστρωσε, κοιμάται

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Παναθηναϊκός: Οπως έστρωσε, κοιμάται

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την απόλυτα φυσιολογική κατάρρευση του Παναθηναϊκού στο β' ημίχρονο εναντίον του ΠΑΟΚ, για τη διαρκή κάμψη στην απόδοση βασικών στελεχών και την ελπίδα στους επόμενους αγώνες...

Εξεπλάγησαν πολλοί με την απόδοση του Παναθηναϊκού στο β΄ ημίχρονο εναντίον του ΠΑΟΚ. Φίλοι της ομάδας και «εχθροί» της. Ισως να έπαιξε ρόλο η τεράστια αντίθεση συγκριτικά με την καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, ίσως να έπαιξε ρόλο ότι ήταν το χειρότερο εφετινό ημίχρονο του Τριφυλλιού. Ανεξάρτητα από το λάθος του Βαγιαννίδη (και του Λοντίγκιν και του Σένκεφελντ τον οποίο ο Μπράντον Τόμας άφησε δυο μέτρα πίσω λες και ήταν ο... Σαραβάκος στα νιάτα του) και την «έκρηξη» της Τούμπας, η οποία έδωσε στον ΠΑΟΚ τρομερή ώθηση από τις αρχές του β΄ 45λεπτου, αυτή η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη. Αγωνιζόταν χωρίς Μάγκνουσον – Κλέινχέισλερ, έμεινε στα πιτς ο Σπόραρ και στο 46' αντικαταστάθηκαν υποχρεωτικά (ενοχλήσεις και ίωση αντίστοιχα) οι δυο από τους τέσσερις καλύτερους παίκτες του στο α΄ ημίχρονο. Ο Μπερνάρ και ο Κουρμπέλης.

Αυτοί οι δυο μαζί με τον Τσέριν και τις επελάσεις του Βαγιαννίδη ήταν οι σημαντικότεροι παράγοντες για τις μηδέν φάσεις του Δικέφαλου στο πρώτο 45λεπτο, για το δοκάρι του Σλοβένου (πάλι δοκάρι σε ανεπιτυχές αποτέλεσμα, λες και... πάνε μαζί αυτά!) για το ότι ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο από το 15' έως το 35', χρονικό διάστημα στο οποίο (για πολλοστή φορά σε αγώνα του μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο) δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ.

Στα δικά μου μάτια αυτό που συνέβη στον Παναθηναϊκό κατά τη διάρκεια του β΄ μέρους ήταν το φυσιολογικό και θα μπορούσε να δεχθεί εύκολα και τρίτο γκολ. Χωρίς ούτε έναν χαφ που να τρέχει τη μπάλα, χωρίς τον Σπόραρ και με τεράστια διαφορά καλύτερο παίκτη εκ των πέντε αλλαγών έναν «κατεψυγμένο» επιθετικό που αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά από πέντε (!) μήνες (Αργύρης Καμπετσής), πώς θα μπορούσε να είχε καλύτερη εικόνα ο Παναθηναϊκός; Απόλυτα αναμενόμενο, λοιπόν, βάσει των δεδομένων που διαμορφώθηκαν στο έμψυχο δυναμικό πριν και κατά τη διάρκεια του προημιτελικού.

Οχι, όμως, μόνο λόγω της καθυστέρησης στις μεταγραφές (έχει παίξει, ως νέος, μόνο ο αναπληρωματικός, Τιμοτέους Πούχατς). Οχι μόνο λόγω της λειψανδρίας. Αλλά και λόγω της κακής απόδοσης διαρκείας πολλών βασικών στελεχών. Ας τα συνοψίσουμε, διότι δεν τα έχουμε συνειδητοποιήσει όλα: Ο πάντα φιλότιμος Παλάσιος δεν έχει σκοράρει στα τελευταία εννιά ματς! Ο Κουρμπέλης παίζει καλύτερα από τον Ρουμπέν. Ο Πούγγουρας είναι πιο αξιόπιστος από τον Σένκεφελντ. Ο Βαγιαννίδης κάνει περισσότερα σωστά από τον Βέρμπιτς επιθετικά. Ο Πούχατς έχει περισσότερη ενέργεια από τον Χουάνκαρ. Ο Ιωαννίδης παίζει καλύτερα από τον Σπόραρ παρότι δεν σκοράρει! Ετσι, όμως, το καράβι δεν πάει πουθενά. Θα πέσει στα βράχια. Είναι ήδη σε τρικυμιώδη κατάσταση εδώ και ενάμιση μήνα, εκτός από δυο μπουνάτσες, στη Λιβαδειά και στα Γιάννενα. Ετσι, ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορέσει να μείνει για πολύ στην κορυφή, ακόμα κι αν πάρει... τρεις παίκτες που λέει ο λόγος.

Οπως έστρωσε κοιμάται ο Παναθηναϊκός, τίποτα απολύτως δεν είναι παράλογο σ' αυτά που βλέπουμε, με τα καλά που έχει διατηρήσει ως έναν βαθμό και τα πολλά, πλέον, στραβά του. Ο βαρύς Ιανουάριος «φεύγει» σιγά – σιγά ήδη με ήττες και απώλειες χωρίς ουσιαστική βοήθεια από νέους παίκτες, αρκετοί από τους «παλιούς» είναι σε κακή κατάσταση και πραγματικές νέες ιδέες δεν βλέπουμε από το προπονητικό τιμ. Παρ' όλα αυτά, με 4-6 βαθμούς εναντίον ΠΑΟΚ και Αστέρα – κάτι διόλου ανέφικτο – ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει πολλά. Χρόνο, ηρεμία, αυτοπεποίθηση, συσπείρωση, νέα ελπίδα. Για να δούμε τι θα δούμε!


Υ.Γ. 1: O Παναθηναϊκός επιστρέφει την Κυριακή στη Λεωφόρο μετά από πέντε σερί εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος – Κυπέλλου, για πρώτη φορά μετά το 1-1 με τον ΟΦΗ στις 28 Δεκεμβρίου. Και παρότι ίσως αυτό φανεί παράξενο, αυτό το μεθαυριανό ματς με τον ΠΑΟΚ είναι πιο «επικίνδυνο» κι΄ από το ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού. Το ζητούμενο για το κλαμπ είναι να διατηρηθεί η «καυτή», χωρίς ακρότητες όμως, ατμόσφαιρα, όπως είχε συμβεί και εναντίον του πρωταθλητή, παρά το προβάδισμα (τότε) και την πολύ καλύτερη εμφάνιση του αντιπάλου. Και ίσως αυτό να είναι δύσκολο λόγω της τριάδας (κατά σειρά) Μπάτσι - Καρυπίδη – Λουτσέσκου στον αντίπαλο πάγκο. Χρειάζεται πολύ μπλα – μπλα διότι αν χαλάσει το μυαλό, θα είναι ακόμα πιο δύσκολο ένα ματς στο οποίο ο ΠΑΟΚ θα τα δώσει όλα, όπως και στο Κύπελλο – και καλά θα κάνει.

Υ.Γ. 2: Πολύ δύσκολη η υπόθεση του Αλεξάντερ Γερεμέγεφ της Χάκεν. Κάκιστο timimg για τον Παναθηναϊκό να δημοσιεύεται στην Aftonbladet η είδηση της επικείμενης απόκτησής του και του δανεισμού του στο Λεβαδειακό του Γιάννη Κομπότη – φίλου του Γιάννη Αλαφούζου – την ημέρα που ο Σπόραρ μένει με ίωση νοκ άουτ και οι Πράσινοι παίζουν προημιτελικό Κυπέλλου στην Τούμπα με μοναδικό φορ τον Φώτη Ιωαννίδη. Εναν φορ ο οποίος στο 4-3-3 που προτιμά λανθασμένα στο β΄ γύρο ο Γιοβάνοβιτς, όντας ο μοναδικός επιθετικός του Τριφυλλιού στον αγωνιστικό χώρο δεν έχει πετύχει ούτε ένα γκολ εφέτος (και τα τρία με Παναιτωλικό, Ατρόμητο, ΟΦΗ τα πέτυχε με 4-4-2 και τον Σπόραρ στο γήπεδο, όπως πήρε και το πέναλτι με τον Ολυμπιακό). Θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι εμφανίσεις του στη Λιβαδειά σε regular season και play out, όπως και το τι θα γίνει το καλοκαίρι. Διότι η σουηδική εφημερίδα έγραψε πως θα πωληθεί είτε ο Σπόραρ, είτε ο Ιωαννίδης. Ετσι της (του) το είπαν, προφανώς, έτσι το έγραψε...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...