Ολυμπιακός - Αρης 1-0: Προβάδισμα με Γκάρι! (vids)

Δημήτρης Τομαράς

bet365

Το γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες έδωσε στον Ολυμπιακό τη νίκη με 1-0 επί του Άρη και παράλληλα τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά ενόψει της ρεβάνς στο «Κλ. Βικελίδης». Δοκάρι με τον Καμάτσο οι «κίτρινοι» που διαμαρτύρονται και για ακυρωθέν γκολ του Ιτούρμπε (σφύριξε ο ρέφερι φάουλ του Καμαρά).

Ο Ολυμπιακός για 2ο συνεχόμενο ματς στο Καραϊσκάκη με τον Άρη επικράτησε με σκορ 1-0 στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας παίρνοντας ξανά γκολ από εξτρέμ του, τον Γκάρι Ροντρίγκες. Ακυρώθηκε γκολ του Άρη για φάουλ στο α' μέρος κάτι που αμφισβήτησαν οι παίκτες των φιλοξενούμενων.

Ολυμπιακός - Άρης: Έτσι ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Με αλλαγές κατέβασε την 11άδα του Ολυμπιακού ο Μίτσελ για τον θεσμό του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας. Κάτω από τα δοκάρια ο Τζολάκης και η τετράδα άμυνας ήταν με Ανδρούτσο, Ρέτσο, Ντόι και Βρουσάι. Κέντρο με Ινμπόμ Χουάνγκ και Σαμασέκου, δεκάρι ο Κασάμι (κάποιες φορές άλλαζε θέση με τον Ινμπόμ), άκρα επίθεσης με Μασούρα και Γκάρι Ροντρίγκες και Αραμπί φορ.

Ως προς τον Άρη αλλαγμένη κατά τα 2/3 ήταν η επιθετική γραμμή του Άρη στον πρώτο αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη για το Novibet Κύπελλο Ελλάδας. Για πρώτη φορά από την επιστροφή του στην ομάδα ο Αμπουμπακάρ Καμαρά ξεκίνησε βασικός σε παιχνίδι καθώς ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Επίσης, η απουσία του Μπριάν Νταμπό έδωσε φανέλα βασικού στον Χουάν Ιτούρμπε καθώς ο Παραγουανός πήγε στη δεξιά πλευρά της επίθεσης – ο Ντάνιελ Μαντσίνι ήταν στην αντίστοιχη αριστερή – ενώ ο Ματέο Γκαρσία μετατοπίστηκε στον άξονα, μπροστά από τους Νταρίντα, Ετέμπο.

Ο Άλαν Πάρντιου δεν προχώρησε σε αλλαγές στην αμυντική τετράδα διατηρώντας τους Φαμπιάνο, Μπραμπετς στο κέντρο αυτής με τους Μαζικού, Οντουμπάτζο στα άκρα και τον Χουλιάν Κουέστα κάτω από την εστία.

Πιο καλή εικόνα ο Άρης και με ακυρωθέν γκολ αλλά ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Γκάρι Ροντρίγκες

Στο πρώτο 45λεπτο ο Άρης έδειξε πιο καλό αγωνιστικό πρόσωπο από τον Ολυμπιακό. Στο 5ο λεπτό ο Αμπουμπακάρ Καμαρά δεν μπόρεσε από κοντά να βρει τη μπάλα για να κάνει προβολή για γκολ. Στο 6ο λεπτό ο Γκάρι Ροντρίγκες είχε μία σέντρα που αποκρούστηκε δύσκολα. Λίγο αργότερα ο Γκάρι Ροντρίγκες απείλησε ξανά με σέντρα του.

Στο 16ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ του Άρη με σκόρερ τον Ιτούρμπε με τον διαιτητή να φάνηκε να δείχνει ότι έγινε φάουλ από παίκτη των φιλοξενούμενων (φάνηκε από το ριπλέι ο Πορτογάλος ρέφερι Μαρτίνς να δείχνει τον Αμπουμπακάρ Καμαρά αλλά δεν είναι σαφές το που δόθηκε η παράβαση) και με τους παίκτες του να αμφισβητούν την απόφαση και λίγο μετά ο Άρης είχε ευκαιρία με κεφαλιά του Ιτούρμπε λίγο έξω (στο 19'). Στο 22' ένα πολύ καλό σουτ του Βρουσάι εκτός περιοχής αποκρούστηκε δύσκολα από τον Κουέστα.

Στο 32' μετά από εξαιρετική κίνηση κοντά στο κέντρο ο Ανδρούτσος πήρε τη μπάλα, πέρασε τουλάχιστον 3 παίκτες, άλλαξε πόδι και έβγαλε για τον Γκάρι Ροντρίγκες που έκανε από κοντά το 1-0. Έτσι πήρε το προβάδισμα ο Ολυμπιακός στον αγώνα.

Οι φάσεις του Ολυμπιακού και η πίεση του Άρη με δοκάρι του Καμάτσο και κεφαλιά Μπράμπετς

Ο Ολυμπιακός στο β' μέρος μπήκε πιο καλά σε σχέση με το πρώτο. Στο 56' ο Ολυμπιακός είχε διπλή φάση με σουτ του Ινμπόμ Χουάνγκ και μετά τετ α τετ του Αραμπί. Στο 57' ο Μασούρας είχε χαμένο τετ α τετ σε φάση όπου όμως υποδείχθηκε εν τέλει οφσάιντ. Στο 65' ο Φαμπιάνο είχε ένα σουτ που μπλόκαρε ο Τζολάκης.

Στο 71' ο Χάμες είχε ένα καλό φάουλ λίγο έξω. Στο 75' ένα σουτ του Χάμες με κόντρα πήγε στα χέρια του Κουέστα. Στο 79' ο Άρης είχε δοκάρι με τον Γκρέι να περνάει τον Ντόι και τον Καμάτσο να προλαβαίνει τον Ρέτσο αλλά να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και στο 80' ο Τζολάκης έβγαλε την κεφαλιά του Μπράμπετς.

Στο 85' ο Μπακαμπού πάτησε περιοχή και είχε προσπάθεια που μπλόκαρε ο Κουέστα. Στο 89' ο Μπουχαλάκης είχε κεφαλιά λίγο άουτ από τη σέντρα του Χάμες. Ο Μπουχαλάκης στο 91' είχε και χαμένο τετ α τετ. Λίγο πριν τη λήξη ο Ετέμπο είχε ένα σουτ έξω.

MVP: Ο Γκάρι Ροντρίγκες. Και για το γκολ του αλλά και για την αρκετά καλή εικόνα του μεσοεπιθετικά στο α' μέρος.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Δεν υπάρχουν παίκτες που να πήγαν σούπερ ή τόσο καλά. Μπορεί να μπει ο Κουέστα για ορισμένες καλές επεμβάσεις του κυρίως στο 2ο μέρος. Σημαντικός και ο Τζολάκης με κάποιες αποκρούσεις. Πολύ καλή η κίνηση όλη του Ανδρούτσου στη φάση του γκολ για το 1-0 δίχως όμως να κάνει ένα τόσο καλό γενικά ματς.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Το κέντρο του Ολυμπιακού σε σημαντικό βαθμό (βγάζουμε έξω φυσικά τον Ινμπόμ Χουάνγκ) δεν πήγε καλά στο α' μέρος. Επιλογές όπως του Κασάμι δεν... τράβηξαν τόσο. Μοιραίοι για τον Άρη επιθετικοί του όπως ο Καμάτσο με το δοκάρι του και υστερήσαντας από την άμυνα ο Οντουμπάτζο.

Η ΓΚΑΦΑ: Υπάρχει στη φάση του γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες. Ο Ανδρούτσος περνάει 3 παίκτες και δεν αντιμετωπίζεται σωστά από τον Άρη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ:
Η φάση που λογικά θα συζητηθεί περισσότερο ως προς το ματς αυτό αφορά στη μη κατακύρωση του γκολ του Ιτούρμπε για τον Άρη στο α' μέρος. Οι παίκτες του Άρη αμφισβήτησαν πως υπήρξε φάουλ οποιουδήποτε παίκτη τους - και γενικά είχαν παράπονα - (είτε του Αμπουμπακάρ Καμαρά είτε του Οντουμπάτζο) και από το ριπλέι δεν είναι τόσο σίγουρο ή δεδομένο το που και σε ποιόν έχει δώσει την παράβαση ο διαιτητής (φάνηκε να δείχνει τον Καμαρά). Γενικά στο ματς υπήρξαν λάθη σε φάουλ και κάρτες και για τις 2 ομάδες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Πολύ οριακή και τώρα η νίκη του Ολυμπιακού με τον Άρη για το Novibet Κύπελλο Ελλάδας. Αυτή τη φορά ίσως με κάπως πιο κακή εικόνα σε σχέση με το Πρωτάθλημα. Ένας αρκετά πειραματικός ως προς την 11άδα του Ολυμπιακός και στο α' και στο β' μέρος. Ο Άρης βάσει της εικόνας του άξιζε να βάλει ένα γκολ στο ματς αυτό. Ο Ολυμπιακός από την άλλη αποδείχθηκε πιο εύστοχος έστω σε αυτήν την τελική του και πήρε το ματς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ρέτσος, Αραμπί (69' Μπακαμπού), Ανδρούτσος (65' Ρέαμπτσιουκ), Βρουσάι (80' Μπουχαλάκης), Μασούρας, Κασάμι (64' Χάμες), Ινμπόμ Χουάνγκ, Σαμασέκου, Ντόι και Γκάρι Ροντρίγκες (69' Ροντινέι).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο (56' Εμπακατά), Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ντάριντα, Ματέο Γκαρσία (46' Καμάτσο), Ετέμπο, Μαντσίνι (69' Ντουκουρέ), Ιτούρμπε (65' Πάλμα) και Αμπουμπακάρ Καμαρά (35' λ.τρ. Γκρέι).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα