Λαμία – Ατρόμητος 1-1: Μισή... «Χ»αρά! (vids)

Γιώργος Ντυμένος

bet365

Το 1-1 του «Αθ. Διάκος» δεν αφήνει κανένα απόλυτα ικανοποιημένο, αφού ούτε η Λαμία πήρε την βαθμολογική ανάσα που ήθελε, ούτε ο Ατρόμητος πλησίασε σε απόσταση... αναπνοής την 6άδα των playoffs. Ροτάριου και Κορνέζος τα γκολ, με 10 οι γηπεδούχοι από το 81' λόγω αποβολής του Γκοράνοφ.

Από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο σημείωσαν σήμερα (14/1) Λαμία και Ατρόμητος, έτσι η μεταξύ τους αναμέτρηση δεν ανέδειξε νικητή και έμεινε στο 1-1.

Ο Σάββας Παντελίδης ξεκίνησε με τον Σαράνοφ στο τέρμα, τους Βασιλαντωνόπουλο, Κορνέζο, Τζανετόπουλο, Γκοράνοφ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Σλίβκα, Μπεχαράνο στον άξονα, τους Ρόμανιτς, Νούνιες στα άκρα και τον Μανούσο κοντά στον Βέργο που ήταν στο «9».

Ο Κρις Κόουλμαν είχε τον Γιαννώτη κάτω από τα γκολπόστ, τους Κεσχρίντα, Στρούγγη, Χατζηησαΐα, Ντε Μποκ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Ερλινγκμαρκ, Εντερ, Φριντζόσον στον άξονα, τους Ροτάριου, Ρομπάιγ στα άκρα και τον Κιάρτανσον στην κορυφή της επίθεσης.

«Φουριόζος» ο Ατρόμητος, 0-1 το σκορ και 0-4 τελικές στο 15'

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα το ματς και το πρώτο τέταρτο τους ανήκε ολοκληρωτικά. Σε αυτό το διάστημα «πήραν» το κέντρο, άπλωναν το παιχνίδι τους (δραστήριος ο Ρομπάιγ) και αθροιστικά΄ έβγαλαν τέσσερις τελικές, όπου οι δύο ήταν στη φάση του 8' όπου ο Ροτάριου άνοιξε το σκορ. Τότε ο Ερλινγκμαρκ βρήκε τον Ρομπάιγ που έπαιξε γρήγορα για τον Κιάρτανσον που πλάσαρε στην κίνηση και ναι μεν ο Σαράνοφ απέκρουσε, και ο Ρουμάνος μεσοεπιθετικός πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι Περιστεριώτες έπαιρναν τις δεύτερες μπάλες, έβγαζαν περισσότερη «ενέργεια» και έτσι πήραν το προβάδισμα.

Δραστήρια η Λαμία με 4-4-2 και 4-2-3-1

Κάπου εκεί ήταν που οι γηπεδούχοι άρχισαν να «κερδίζουν» μέτρα στο γήπεδο. Με ένα «καθαρό», από κάποιο σημείο και έπειτα, 4-4-2 όπου Βέργος, Μανούσος εναλλάσσονται στο «9» και ως «περιφερειακός», άρχισαν μετά το 15' να μεταφέρουν τη δράση στο μισό του Ατρόμητου.

Ο Μανούσος στο 17' απώλεσε την πρώτη τους καλή στιγμή (μόνος στο δεύτερο δοκάρι μετά από διαγώνια του Βέργου), όμως το κυριότερο για εκείνους ήταν πως ελαχιστοποίησε τα λάθη στον άξονα. Ετσι ο Ατρόμητος δεν «άπλωνε» πλέον το παιχνίδι του, ωστόσο η ελαφρά υπεροχή της Λαμίας δεν μετουσιώνονταν στη «μεγάλη» φάση, παρότι πήρε και κάποιες στατικές μπάλες γύρω από τα αντίπαλα καρέ. Ετσι κύλησε το υπόλοιπο πρώτο μισό, όπου η Λαμία «περίμενε» τον Ατρόμητο, εκείνος με τη σειρά του δεν είχε την εικόνα του πρώτου τέταρτου και είχαμε οδηγηθεί σε σετ παιχνίδι.

Κάτι που δεν άλλαξε και μετά τις εσωτερικές αλλαγές των γηπεδούχων, όπου η ανάπαυλα τους βρήκε με τον Μανούσο στα άκρα, τον Ρόμανιτς στο άλλο «φτερό» με ανάποδο πόδι και τον Νούνιες ως «10άρι» πίσω από τον Βέργο.

Το 1-1 με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό

Σέντρα στο δεύτερο μισό και πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού η Λαμία κέρδισε κόρνερ που εκτέλεσε ο Μπεχαράνο και ο Κορνέζος που «νίκησε» τον Στρούγγη στον αέρα, έστειλε στο 47' με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά το επιμέρους χρονικό διάστημα, πήραν τα «ηνία» και συνεχίζοντας με το 4-2-3-1 που ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο, ήταν εμφανές πως «πατούσαν» καλύτερα στο γήπεδο.

Το παιχνίδι λοιπόν συνεχίζονταν σε ανάλογο τέμπο, όπου οι γηπεδούχοι ήταν πιο δραστήριοι, χάρις στους Σλίβκα, Μπεχαράνο πήραν τον «άξονα» και εκμηδένιζαν τους κινδύνους για τα καρέ τους, ενώ ακόμη και όταν οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν λίγα μέτρα (ως επί το πλείστων μετά από γρήγορο παιχνίδι του Ρομπάιγ), η Λαμία δεν απειλούνταν ουσιαστικά αφού τα στόπερ της είχαν σωστές τοποθετήσεις. Ωστόσο και για εκείνη έλειπε το κάτι παραπάνω για να «φτιάξει» «καθαρή» φάση και η αναμέτρηση κυλούσε αντίστοιχα.

Δοκάρι ο Φριντζόσον, επιθετικές εκατέρωθεν αλλαγές

Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο 70', όπου μετά από αρκετή ώρα ο Ατρόμητος απείλησε ουσιαστικά τον Σαράνοφ όταν η μπάλα «στρώθηκε» στον Φριντζόσον που σούταρε αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από τη συμβολή των δοκών.

Κάπου εκεί η Λαμία «φρέσκαρε» τον άξονά της με την είσοδο του Τζανδάρη και έβαλε κλασικό «δεκάρι» πίσω από τον Βέργο (τον Ντε Βινσέντι), ενώ οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο 79' σε ένα πιο επιθετικό σχήμα, καθώς το 4-3-3 έγινε, με με τους Τζαβίδα, Κωτσόπουλο, περισσότερο 4-4-2 και ήταν εμφανές ότι και οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ/νίκης.

Με 10 η Λαμία από το 81'

Στο 81' ωστόσο διαφοροποιήθηκαν τα δεδομένα, καθώς οι γηπεδούχοι έμειναν τότε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γκοράνοφ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Παντελίδης έβαλε αμέσως τον Σιμόν για να πάει στο δεξί άκρο της άμυνας και έστειλε τον Βασιλαντωνόπουλο αριστερά, ενώ η διάταξη της ομάδας του ήταν 4-4-1. Αυτόματα κάπου εκεί μπήκε στην...ορολογία της αναμέτρησης ο όρος «διαχείριση», ο Ατρόμητος πήρε τον έλεγχο στα τελευταία λεπτά, το παιχνίδι πήγε (και) στη δύναμη αλλά δεν άλλαξε κάτι.

MVP: Ο Σλίβκα. Ο Λιθουανός χαφ από το 15' και έπειτα ζήτημα αν «έχασε» 1-2 φάσεις στον άξονα.

Στο ύψος του: Οι Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Ρόμανιτς (στο δεύτερο μισό) έκαναν καλό ματς για τη Λαμία, ενώ στον Ατρόμητο ο Ρομπάιγ ήταν μακράν ο πιο δραστήριος παίκτης του. Καλό ματς και από τους Ερλινγκμαρκ, Φριντζόσον.

Αδύναμος κρίκος: Ο Γκοράνοφ, Αντιμετώπισε προβλήματα στα πρώτα λεπτά από τους Κεσχρίντα, Ροτάριου, ενώ αποβλήθηκε στο 81΄.

Η γκάφα: Λίγο πριν την ανάπαυλα η Λαμία βρήκε για πρώτη φορά ανοργάνωτη την άμυνα του Ατρόμητου, όμως ο Νούνιες «κουβάλησε» ένα «κλικ» παραπάνω την μπάλα και ο Μπεχαράνο που έγινε αποδέκτης της άργησε να «εκτελέσει», βρέθηκε πλάγια και το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ.

Το «στραγάλι»: Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στο δεύτερο μισό για πέναλτι σε μαρκάρισμα επί του Τσιλούλη και για φάουλ στη φάση του 0-1 που πέτυχε ο Ροτάριου. Και στις δύο περιπτώσεις ρέφερι και VAR είπαν «παίζετε». Ο Γκοράνοφ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Το «ταμείο» του Gazzetta; Η Λαμία ήταν καλύτερη σε σχέση με παλαιότερα παιχνίδια της, ενώ ο Ατρόμητος έδειξε εκ νέου θετικά στοιχεία. Ματς λεπτομερειών, με «μοιρασμένες» τελικές (10-8 για τους φιλοξενούμενους) που θα κρίνονταν, αν συνέβαινε αυτό, στο γκολ.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Μπεχαράνο (74′ Τζανδάρης), Σλίβκα, Νούνιες (74′ Ντε Βινσέντι), Ρόμανιτς, Μανούσος (61′ Τσιλούλης), Βέργος (83′ Σιμόν).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Στρούγγης, Χατζηϊσαΐας, Ντε Μποκ, Έντερ Γκονζάλες, Ερλινγκμαρκ (79′ Κωτσόπουλος), Φριντζόνσον (79′ Τζαβίδας), Ρομπάιγ (84′ Τζοβάρας), Κιάρτανσον (79′ Οικονομίδης), Ροτάριου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα