ΟΦΗ – Ατρόμητος 0-1: Χριστούγεννα σε τροχιά play off! (vids)

Φώτης Καρακούσης

bet365

Η γκολάρα του Ερλινγκμαρκ έκανε την διαφορά στο «Γεντί Κουλέ», καθώς με αυτή ο Ατρόμητος πέρασε νικητής από το Ηράκλειο με το 1-0 επί του ΟΦΗ που είχε ευκαιρίες να ισοφαρίσει και δοκάρι με τον Ντίκο!

Μεγάλη νίκη μέσα στο Ηράκλειο για τον Ατρόμητο, με τους Περιστεριώτες να επικρατούν του ΟΦΗ με 1-0 με γκολ του Έρλινγκμαρκ και να μπαίνουν για τα καλά σε τροχιά εξάδας. Οι «κυανόλευκοι» με το τρίποντο αυτό έφτασαν τους 18 βαθμούς και μείωσαν στους 4 την διαφορά τους από τον 6ο Άρη, ενώ οι Κρητικοί έμειναν στους 10 και την 10η θέση.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας ξεκίνησε τον γηπεδούχο ΟΦΗ με σχηματισμό 3-5-2. Ο Μανδάς ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην τριάδα των στόπερ οι Πασαλίδης, Διαμαντής και Βούρος, με τους Μαρινάκη (αριστερά) και Λάρσον (δεξιά) στις δυο πτέρυγες. Στη μεσαία γραμμή η τριάδα απαρτιζόταν από τους Ντιουσέ, Μεγιάδο και Τοράλ. Ντίκο και Μπιφουμά ήταν το επιθετικό δίδυμο.

Από την πλευρά του ο Κρις Κόουλμαν παρέταξε τον Ατρόμητο με 4-3-3. Ο Γιαννιώτης ήταν στην εστία με τους Κεχρίντρα, Χατζηισαΐα, Μαυρομμάτη και Ντε Μποκ μπροστά του. Ο Γκονζάλες ήταν εξάρι με τους Έρλινγκμαρκ και Φρίντγιονσον μπροστά να είναι οι εσωτερικοί μέσοι. Ο Τζαβίδης ήταν στο «9» και οι Ροτάριου - Ρομπάιγ στα φτερά της επίθεσης.

Λίγες φάσεις στο πρώτο, ένα σουτ για Ατρόμητο και 0-1

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που στο μεγαλύτερο διάστημά του ήταν κακό. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα, ενώ από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι αυτό που έδειχναν ήταν κυρίως να κρατήσουν πίσω το μηδέν και μετά να βγουν μπροστά και να απειλήσουν.

Έτσι είδαμε ελάχιστες φάσεις ή για να είμαστε ακριβείς μόλις 3 και για τις δύο ομάδες. Η πρώτη ήταν για τους γηπεδούχους με τον Ντίκο να κάνει το σουτ και τον Γιαννιώτη να διώχνει με δυσκολία. Ουσιαστικά αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή για τους Κρητικούς που αν και είχαν τον έλεγχο δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα των «κυανόλευκων».

Με την σειρά τους οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο στιγμές στο πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη στο 31' δεν ήταν σουτ, αλλά γύρισμα του Κεσχρίντα που έδιωξε με τα πόδια ο Μανδάς, αλλά η δεύτερη στο 43' όχι μόνο ήταν τελική, αλλά μπήκε και γκολ. Συγκεκριμένα η μπάλα μετά από πλάγιο άουτ πήγε έξω από την περιοχή στον Έρλινγκμαρκ που έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Ευκαιρία, ακυρωμένο γκολ και δοκάρι για τον ΟΦΗ στο ξεκίνημα του δευτέρου

Στο δεύτερο ημίχρονο και από το ξεκίνημά του ο ΟΦΗ ήταν η ομάδα που μπήκε πολύ δυνατά πιέζοντας συνεχώς για την ισοφάριση. Αρχικά στο 49' ο Διαμαντής έκανε το πρώτο σουτ με τον Γιαννιώτη να διώχνει με τα πόδια, ενώ στο 51' ο Βούρος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ατρόμητου, με το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ, όπως φάνηκε και στο ριπλέι.

Η πίεση του ΟΦΗ συνεχίστηκε και στο 64' είχαμε την μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα ο Ντίκο μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ με το αριστερό με τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Γιαννιώτη και να μένει το 0-1.

Παρά τις προσπάθειες του ΟΦΗ ο Ατρόμητος κράτησε σχετικά άνετα τη νίκη

Και μετά το δοκάρι του Ντίκο ο ΟΦΗ συνέχιζε να πιέζει για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης χωρίς όμως να τα καταφέρει, με τους Περιστεριώτες να κρατάνε ως το τέλος το μηδέν στην άμυνα και να παίρνουν τους σημαντικούς 3 βαθμούς στην επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά την διακοπή λόγω Μουντιάλ.

MAN OF THE MATCH: Ο Ατρόμητος πήρε σημαντικό τρίποντο μέσα στο Ηράκλειο με γκολ του Έρλινγκμαρκ με τον Σουηδό να είναι ο πολυτιμότερος του αγώνα, καθώς ένα δικό του τέρμα το έκρινε.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Χωρίς αμφιβολία θα βάλουμε τον Γιαννιώτη, όχι γιατί χρειάστηκε να κάνει την φοβερή απόκρουση, αλλά γιατί όταν χρειάστηκε ήταν εκεί, σταθερός και κράτησε εύκολα το μηδέν.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Με εξαίρεση τον Ντίκο που είχε τις δύο μεγάλες ευκαιρίες για τον ΟΦΗ, όλη η άλλη μεσοεπιθετική γραμμή των Κρητικών ήταν αδύναμος κρίκος.

Η ΓΚΑΦΑ: Δεν μπορούμε να μιλάμε για μεγάλη γκάφα στο ματς, καθώς και στο μοναδικό γκολ που μπήκε δεν υπήρξε λάθος για τον Μανδά από την στιγμή που η μπάλα πέρασε μέσα από τα σώματα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς πρόβλημα ο Τζήλος κράτησε το παιχνίδι. Στην μόνη φάση, δηλαδή το γκολ του ΟΦΗ, σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ και συνολικά δεν υπήρξαν παράπονα από τις δύο ομάδες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ατρόμητος πήγε στο Ηράκλειο με πρώτο μέλημα να μην χάσει και όχι μόνο το κατάφερε, αλλά πήρε και το τρίποντο. Οι Περιστεριώτες έκλεισαν καλά πίσω, είχαν την τύχη όταν οι Κρητικοί είδαν το σουτ του Ντίκο να σταματάει στο δοκάρι και με τους 3 βαθμούς κοιτάζουν μέχρι και εξάδα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης (66’ Νέιρα), Διαμαντής, Λάρσον, Μαρινάκης, Μεγιάδο, Ντιουσέ (76’ Περέα), Τοράλ (84’ Ντουρμισάι), Μπιφουμά (46’ Γκερέρο), Ντίκο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης (38’ λ.τρ. Στρούγγης), Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ, Φριντζόνσον (76’ Οικονομίδης), Ροτάριου (71’ Τζοβάρας), Ρομπάιγ (71’ Κλωναρίδης), Τζαβίδας (76’ Κιάρτανσον).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα