Ο Ολυμπιακός πρέπει άμεσα να το αλλάξει αυτό στο Καραϊσκάκη. Ειδάλλως, δεν έχει τύχη

Ο Ολυμπιακός πρέπει άμεσα να το αλλάξει αυτό στο Καραϊσκάκη. Ειδάλλως, δεν έχει τύχη

Ο Ολυμπιακός πρέπει άμεσα να το αλλάξει αυτό στο Καραϊσκάκη. Ειδάλλως, δεν έχει τύχη

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για την προϋπόθεση που πρέπει να υπάρξει αν θέλει ο Ολυμπιακός να σταθεί όρθιος στη διεκδίκηση των στόχων του.

Επαναρχίζει λοιπόν η δράση στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των 16 του Κυπέλλου και τον Ολυμπιακό να υποδέχεται αύριο τον Ατρόμητο.

Μία καλή ευκαιρία για να καταθέσω την άποψη μου για τον Ολυμπιακό σε αυτό το β΄ μισό της σεζόν: αυτό που πιστεύω είναι πολύ απλά ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να σταθεί όρθιος στη διεκδίκηση των στόχων του, μόνο με μία προϋπόθεση.

Κατ΄ αρχάς, ποιοι είναι οι στόχοι του.

Οι εφικτοί, αλλά και πάρα πολύ δύσκολοι στόχοι, είναι η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και η κατάκτηση του Κυπέλλου. Σημειωτέον ότι η δεύτερη θέση οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο οδηγεί στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Οι δε στόχοι είναι πολύ δύσκολοι, γιατί στο μεν πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεπεράσει την ΑΕΚ, που είναι τέσσερις βαθμούς μπροστά του, αλλά και τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο είναι ισόβαθμος, χωρίς να υποτιμάμε τον Βόλο (μόλις στον ένα πόντο πίσω του) και τον Άρη (στους τέσσερις πόντους πίσω του), στο δε Κύπελλο ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεπεράσει τα εμπόδια του Ατρόμητου, του Άρη, της ΑΕΚ, αλλά και του ΠΑΟΚ η, του ΠΑΟ στον τελικό!

Ο πολύ μακρινός αυτή την στιγμή πάντα στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου, κάτι πραγματικά πάρα πάρα πάρα πολύ δύσκολο, αφού για να το πάρει θα πρέπει να κάνει κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, να ανατραπεί δηλαδή διαφορά 12 βαθμών που υπάρχει στον α΄ γύρο της διοργάνωσης.

Ποια είναι όμως η προϋπόθεση για την επίτευξη έστω κάποιου η, κάποιων εκ των στόχων; Να το αλλάξει ο Ολυμπιακός αυτό που γίνεται εδώ και 10 ολόκληρους μήνες στο Καραϊσκάκη! Αναφέρομαι στο πρωτοφανές να αδυνατεί η ομάδα να εκμεταλλευθεί τον παράγοντα έδρα στα πιο δύσκολα παιχνίδια της, σε πρωτάθλημα, Κύπελλο κι Ευρώπη. Κάτι που ξεκίνησε από το β΄ μισό της περσινής σεζόν και συνεχίζεται και χειροτερεύει φέτος. Με τον Ολυμπιακό να μην έχει κερδίσει έστω ένα τέτοιο δύσκολο παιχνίδι του στο Καραϊσκάκη σε σύνολο 20 αγώνων!!!

a

Στην Ευρώπη έχει διαδοχικά στο Καραϊσκάκη από τον περασμένο Φλεβάρη 0-3 από Αταλάντα, 0-4 από Μακάμπι, 1-1 με Σλόβαν, 1-1 με Απόλλωνα Λεμεσού, 0-3 από Φράιμπουργκ, 0-3 από Γκαραμπάγκ, 0-2 από Ναντ. Μιλάμε για πέντε ήττες με συνολικό σκορ 0-15 και για δύο ισοπαλίες 1-1 με τους ασθενέστερους αντιπάλους.

Στο Κύπελλο έχει τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ με την ισοπαλία 1-1 στο Καραϊσκάκη στην παράταση (0-0 το 90λεπτο) τον περασμένο Απρίλη.

Στο δε πρωτάθλημα έχει στο Καραϊσκάκη από την περασμένη άνοιξη διαδοχικά στα περσινά πλέι οφς 1-1 με την ΑΕΚ, 1-2 από τον ΠΑΟ, 1-1 με τον ΠΑΟΚ και στο φετινό πρωτάθλημα 1-1 με το Βόλο, 1-2 από τον ΠΑΟΚ και 0-0 με την ΑΕΚ, δηλαδή τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες σε εφτά παιχνίδια.

Τα αποτελέσματα αφενός μεν είναι από απογοητευτικά έως τραγικά, σε όλες τις διοργανώσεις, αφετέρου δε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα! Κι αυτό είναι ό,τι το χειρότερο, γιατί επιτείνουν το πρόβλημα που έχει ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη. ούτε κατά διάνοια δεν έχει ο Ολυμπιακός τέτοια διαφορά από τους αντιπάλους του, που δεν μπορεί να τους κερδίσει μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Και είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει διαφορά, δεν είναι χειρότερος τους.

a

Ας δούμε τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη εκτός έδρας με τους ίδιους αντιπάλους: 1-2 από Αταλάντα, 1-1 με Μακάμπι, 2-2 με Σλόβαν, 1-1 με Απόλλωνα, 1-1 με Φράιμπουργκ, 0-0 με Γκαραμπάγκ, 1-2 από Ναντ. Δηλαδή, με τις ίδιες ομάδες εντός έδρας έχει πέντε ήττες με 0-15 σκορ και δύο ισοπαλίες και εκτός έδρας έχει πέντε ισοπαλίες και δύο ήττες με 1-2!!!

Στο Κύπελλο; Με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στο πρώτο ματς Κυπέλλου ο Ολυμπιακός είχε φέρει 0-0, δηλαδή ίδιο αποτέλεσμα με αυτό που έφερε στο 90λεπτο στο Καραϊσκάκη, αλλά και στην παράταση, μόνο που αποκλείστηκε με το 1-1 γιατί τότε ίσχυε το εκτός έδρας γκολ.

Στο πρωτάθλημα; Πέρυσι, ο Ολυμπιακός στα πλέι οφς έφερε 1-1 με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και την κέρδισε 3-2 στο ΟΑΚΑ, έφερε 1-1 με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και τον κέρδισε 2-1 στην Τούμπα και μόνο με τον ΠΑΟ είχε το ίδιο αποτέλεσμα, χάνοντας 0-1 στη Λεωφόρο και 1-2 στο Καραϊσκάκη. Και φέτος ενώ στα δύο του ντέρμπι στο Καραϊσκάκη είχε ήττα 1-2 από τον ΠΑΟΚ κι ισοπαλία 0-0 με την ΑΕΚ, εκτός έδρας είχε ισοπαλία 1-1 με τον ΠΑΟ.

a

Το πράγμα είναι ξεκάθαρο: δεν μπορεί μία ομάδα να είναι χειρότερη από τις άλλες με τέτοια αποτελέσματα. Απλά ο Ολυμπιακός για κάποιους λόγους, που κατά καιρούς τους έχω αναλύσει, έχει αντιστρέψει τους νορμάλ ποδοσφαιρικούς όρους και είναι χειρότερος στο Καραϊσκάκη και καλύτερος εκτός έδρας! Μόνο που καμία ομάδα δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Όπως άλλωστε δεν προχωράει ο Ολυμπιακός από τότε που συμβαίνει αυτό το παράδοξο: στην Ευρώπη έχει αποκλεισμούς, στο Κύπελλο το ίδιο και στο πρωτάθλημα είναι -12 και -4. Το δε πρωτάθλημα πέρυσι δεν το έχασε γιατί ήταν στο +12 πριν αρχίσουν τα πλέι οφς.

Αν δεν το αλλάξει έστω τώρα, στο β΄ μισό της σεζόν ο Ολυμπιακός και δεν επιστρέψει στις νίκες στο Καραϊσκάκη, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν θα μπορέσει να πετύχει κάτι. Δεν γίνεται.

Να συνυπολογίσουμε δε και κάτι άλλο: την στενοχώρια του κόσμου που πάει στο Καραϊσκάκη. Για σκεφθείτε την ψυχολογία του οπαδού του Ολυμπιακού που πάει στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας και δεν την βλέπει επί 10 μήνες να κερδίζει στα σημαντικά της παιχνίδια σε καμία διοργάνωση…

Άσχετο: Δύο παίκτες του Ολυμπιακού είναι στην καλύτερη ενδεκάδα του ΠΣΑΠΠ και των δύο προηγούμενων πρωταθλημάτων, του περσινού και του προπέρσινου, και ο Εμβιλά και ο Μασούρας. Όπως ήταν δύο παίκτες του και στα αμέσως προηγούμενα δύο πρωταθλήματα στην καλύτερη ενδεκάδα του ΠΣΑΠΠ, ο Σεμέδο κι ο Ελ Αράμπι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.