Κ19: «Ανηφορίζει» προς Θεσσαλονίκη ο τίτλος

Γιώργος Μανταίος
Κ19: «Ανηφορίζει» προς Θεσσαλονίκη ο τίτλος

bet365

«Γκέλες» για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό. Γκολ από τερματοφύλακα στο Βόλο, απρόσεκτος διαιτητής στη Λειβαδιά και ξύλο μεταξύ γονέων, στην περιήγηση του Gazzetta στα πρωταθλήματα υποδομών της Super League

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο κερδισμένος της 13ης αγωνιστικής της Super League Κ19 καθώς ήταν ο μόνος που πήρε τρεις βαθμούς, από τις ομάδες που πριν από τα παιχνίδια βρίσκονταν στις πρώτες πέντε θέσεις της κατάταξης. Η ομάδα του Στέλιου Μαλεζά νίκησε 1-0 στη Νίκαια τον Ιωνικό με σκόρερ τον Ρουμιάντσεφ στο 17΄ σε ένα ματς γεμάτο ένταση από πλευράς γηπεδούχων, από τη στιγμή της άφιξης της αποστολής του ΠΑΟΚ μέχρι την αποχώρησή της. Έτσι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» αποσπάστηκε κατά 8 βαθμούς του Ολυμπιακού και 12 του απερχόμενου πρωταθλητή Παναθηναϊκού, διαφορές που πολύ δύσκολα καλύπτονται στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, το οποίο διακόπτεται και επανεκκινεί στον μέσον Ιανουαρίου 2023. Στη Νίκαια βρέθηκε και ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης, που είχε reunion στις κερκίδες με το Νίκο Κωστένογλου. Οι δυο τους μεγάλωσαν παρέα στην Καβάλα, όπου αγωνίζονταν στις τοπικές μικτές ομάδες και συναντήθηκαν μετά από καιρό, αφού και ο «Κωστέ» δεν χάνει την ευκαιρία να παρακολουθεί τα τμήματα υποδομών. Μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγα χρόνια (2019) είχε διατελέσει επικεφαλής των ακαδημιών της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Διαιτητές, το νου σας στα παιδιά!

Στα χέρια του Gazzetta έφτασε video από τον αγώνα Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 1-1, όπου ένας αμυντικός των γηπεδούχων επιχειρεί τάκλιν με το πόδι ψηλά και τις τάπες προτεταμένες πάνω στο γόνατο του Βασίλη Μοίρα. Ευτυχώς ο επιθετικός του Ολυμπιακού δεν τραυματίστηκε, αλλά ο διαιτητής αρνήθηκε να βγάλει την πεντακάθαρη κόκκινη κάρτα. Δεν είναι θέμα αδικίας του Ολυμπιακού ή οποιασδήποτε ομάδας, αλλά ξεκάθαρα ασφάλειας των παιδιών. Οι διαιτητές είναι υπεύθυνοι πάνω απ΄όλα για να βγαίνουν τα παιδιά υγιή από τα γήπεδα και ο συγκεκριμένος είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς «έχασε» τη συγκεκριμένη φάση. Μάλιστα ο ίδιος παίκτης στη συνέχεια απωθεί αντίπαλο, ο οποίος διαμαρτύρεται για τον ελλιπή πειθαρχικό έλεγχο.
Αγωνιστικά, οι «ερυθρόλευκοι» πέταξαν βαθμούς στη Λειβαδιά πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση, απέναντι στο συγκρότημα του Βαγγέλη Φράγκα που κάνει πολύ καλή δουλειά, έχοντας κόψει βαθμούς και από τους δύο «αιώνιους».

Μεγάλη νίκη ο Παναιτωλικός, παρουσία Καμίνσκι

«Γκέλα» επεφύλασσε η τελευταία αγωνιστική του 2022 και για τον Παναθηναϊκό. Ο Παναιτωλικός έκανε την ανατροπή από 0-1 στο ημίχρονο και επικράτησε 2-1 στο Emileon, υπό το βλέμμα του Μάτσιεκ Καμίνσκι. Ο νέος ιδιοκτήτης του συλλόγου έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση σε αγώνα της Κ19 συνοδευόμενος από τον γιο του και από τους Φώτη Κωστούλα, Μάκη Μπελεβώνη. Καλύτερος ο Παναιτωλικός, αν και αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες δίκαια έφτασε στη νίκη με κορυφαίους τρεις παίκτες του 2005, τον αμυντικό χαφ Βασίλη Ράδο, τον δεξιό μπακ Κώστα Σκούρτη και τον μεσοεπιθετικό Λάμπρο Καβαλλάρη.

* Πολύ μεγάλο ματς έγινε στο γήπεδο του Ηφαίστου, Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 3-4. Με το σκορ να ανοίγει μόλις στο 1ο λεπτό για τον Αστέρα από αυτογκόλ του Σταματούλα, το προβάδισμα άλλαξε χέρια τρεις φορές: 1-2 στο 15΄, 3-2 στο 50΄, 3-4 στο 75΄. Και στο ματς αυτό πρωταγωνιστές ήταν οι γεννηθέντες το 2005, αφού για τον Ατρόμητο σκόραραν οι Αμπαρτζίδης, Πιζάνιας και για τον Αστέρα οι Λάσκαρης, Καραγλάνης, ενώ το 1-2 είχε σημειώσει ένας ακόμα μικρότερος, ο Καλλαντζή (2006). Ο Κρις Κόουλμαν παρακολούθησε το ματς στο β΄ ημίχρονο, ενώ από το ξεκίνημα ήταν εκεί ο βοηθός του Κιτ Σάιμονς, που επέστρεψε από το Κατάρ.

* Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα Θωμάς Βρακάς ήταν ανάμεσα στους σκόρερ στην εκτός έδρας νίκη με 3-0 επί του Βόλου. Συγκεκριμένα, ο 18χρονος γκολκίπερ πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του με πέναλτι στο 35ο λεπτό και η επιλογή του ως εκτελεστή μόνο τυχαία δεν ήταν. Οι Ηπειρώτες έχουν «υποφέρει» από χαμένα πέναλτι στην εφετινή σεζόν, καθώς είχαν αστοχήσει στις αναμετρήσεις με τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς. Ο Χρήστος Αγγέλης «τσέκαρε» τους παίκτες του μεσοβδόμαδα και σε μία από τις τελευταίες προπονήσεις ο Βρακάς είχε «8 στα 8» από την άσπρη βούλα! Έτσι, δίκαια πήρε πάνω του το πέναλτι και πανηγύρισε δεόντως την επίτευξη του γκολ. Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών, μάλιστα, οι παίκτες του Βόλου έκαναν μόνοι τους σέντρα και πέτυχαν γκολ. Φυσικά ακυρώθηκε, αλλά το περίεργο είναι ότι ο βοηθός έφυγε προς τη σέντρα, γεγονός που προκάλεσε τις πολύ έντονες διαμαρτυρίες του Αγγέλη, ο οποίος αποβλήθηκε από τον πάγκο του ΠΑΣ.

Ξύλο (και) των γονέων στη Φυλή

«Ροντέο» έγινε το πάρκινγκ δίπλα στο γήπεδο της Φυλής, μετά το τέλος του αγώνα Απόλων Σμύρνης-Ολυμπιακός 1-3, για της 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κ17. Η ένταση μεταξύ δύο γονέων που είχε ξεκινήσει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν εκτονώθηκε, αλλά μεταφέρθηκε στο πάρκινγκ, την ώρα που η αποστολή του Ολυμπιακού είχε ήδη επιβιβαστεί στο πούλμαν για την αναχώρηση. Οι γονείς πιάστηκαν στα χέρια, έπεσαν γροθιές και τους χώρισαν οι ψυχραιμότεροι, ανάμεσα στους οποίους και ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» Δημήτρης Μαυρογενίδης που κατέβηκε εσπευσμένα από το πούλμαν βλέποντας την κατάσταση να ξεφεύγει.


Τέσσερις ομάδες έχουν από 7 βαθμούς, ο Ολυμπιακός, ο Λεβαδειακός που συνεχίζει να εντυπωσιάζει (3-0 τον ΟΦΗ), ο Αστέρας Τρίπολης (3-2 τον Ατρόμητο) και ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» του Απόστολου Παπαβασιλείου πραγματοποίησαν μέτρια εμφάνιση στο 3-0 επί του Πανιωνίου όπου επικράτησαν χάρη στην ατομική ποιότητα κάποιων παικτών, όπως ο Ρομάνο, ο Μπρέγκου και ο Μπεβάρδος. Από την άλλη πλευρά οι «κυανέρυθροι» έδειξαν βελτιωμένοι κι αυτό αποτελεί δείγμα γραφής της πολύ καλής δουλειάς που κάνει ο τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών, Κώστας Ζαλάβρας και οι συνεργάτες του. Με μεγάλη χαρά, μάλιστα, μας πληροφόρησαν ότι η εταιρία Cosmorama έχει αναλάβει τις μετακινήσεις και των ακαδημιών (είναι ήδη στην α΄ ομάδα, αλλά και στο μπάσκετ του Πανιωνίου), αφαιρώντας από τις οικογένειες των ποδοσφαιριστών το δυσβάστακτο κόστος. Μην ξεχνάμε ότι ο Πανιώνιος δεν είναι ομάδα της Super League και δεν έχει έσοδα από την UEFA (Solidarity) για τις υποδομές. Μακάρι το παράδειγμα αυτό να ακολουθήσουν κι άλλες αθηναϊκές ομάδες που μετέχουν στις διοργανώσεις της Super League και έχουν «γδύσει» οικονομικά τους γονείς, μολονότι κάποιες εισπράττουν και τα χρήματα της UEFA.


* Τέλος, η ΑΕΚ πήρε μια πολύ δύσκολη νίκη με 1-0 επί του αδύναμου Ιωνικού. Οι «κιτρινόμαυροι» παρουσίασαν την ίδια (κατ΄άλλους... ακόμα χειρότερη) εικόνα με την περασμένη εβδομάδα στη συντριβή 2-4 από τον Λεβαδειακό. Όμως «λυτρώθηκαν» από τον πιο αξιόπιστο σκόρερ τους, τον Δημήτρη Ανδριώτη που μπήκε ως αλλαγή στο β΄ ημίχρονο και στο 77΄ διαμόρφωσε το τελικό 0-1.
* Για καθημερινή ενημέρωση από το χώρο των Ακαδημιών, follow Mantaios στο Instagram

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα