ΑΕΚ: Ο «αρτίστας» Πάολο Φερνάντες άφησε υποσχέσεις (vids)

ΑΕΚ: Ο «αρτίστας» Πάολο Φερνάντες άφησε υποσχέσεις (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο «αρτίστας» Πάολο Φερνάντες άφησε υποσχέσεις (vids)

bet365

Εντυπωσιακό ξεκίνημα του Πάολο Φερνάντες στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ, με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό να επιβεβαιώνει ξανά την πλούσια τεχνική του κατάρτιση και να αφήνει υποσχέσεις για πολλά περισσότερα στη συνέχεια.

Αν υπήρχε ένα πρόσωπο που θα τράβαγε πάνω του τα πιο πολλά βλέμματα στο φιλικό της ΑΕΚ με τη Σερένγκ ήταν σίγουρα ο Πάολο Φερνάντες. Όχι πως ο 24χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός δεν έχει αποδείξει την εξαιρετική του ικανότητα με την μπάλα στα πόδια τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στα ελληνικά γήπεδα με τη φανέλα του Βόλου και δεν τον ξέρουμε. Ωστόσο, είχε μεγάλο ενδιαφέρον πως θα παρουσιαζόταν στο ντεμπούτο του -έστω και ανεπίσημο- με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Και παρά το γεγονός ότι μετράει μόλις μια εβδομάδα στο ρόστερ της ΑΕΚ έδειξε με το «καλημέρα» να «κουμπώνει» εξαιρετικά στο πλάνο του Ματίας Αλμέιδα.

Την ώρα που η ΑΕΚ το έπιασε από εκεί που το άφησε πριν τη διακοπή με τους «κιτρινόμαυρους» να εξελίσσουν το αγωνιστικό πλάνο του Αργεντινού τεχνικού, ο Φερνάντες με την πρώτη του εμφάνιση στο φιλικό ματς της χειμερινής προετοιμασίας άφησε υποσχέσεις. Φυσικά όπως για όλους, έτσι και για εκείνον, ο χρόνος και τα παιχνίδια θα δείξουν, όμως είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο Ισπανός μεσοεπιθετικός γοήτευσε με τη συνολική του εικόνα και έδειξε να εγκλιματίζεται γρήγορα στο σύνολο του «Πελάδο».

Πάολο Φερνάντες

«Πήγε καλά. Νομίζω έδειξε τα στοιχεία που μπορεί να δώσει. Έχει καταλάβει τον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε παρότι είναι λίγο χρονικό διάστημα μαζί μας. Είναι χαρούμενος και έχει αυτοπεποίθηση», ήταν τα λόγια του Αλμέιδα μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τη Σερένγκ. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς από την 1η Ιανουαρίου όταν και ο Φερνάντες θα έχει δικαίωμα συμμετοχής, θα κληθεί να καλύψει το κενό του άτυχου Νίκλας Ελίασον στη δεξιά πλευρά. Μια... αποστολή που δεν είναι εύκολη αν αναλογιστούμε πόσο επιδραστικός ήταν στο παιχνίδι της ΑΕΚ ο 26χρονος Σουηδός εξτρέμ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Το ίδιο επιδραστικός ήταν λοιπόν ο Πάολο Φερνάντες στο φιλικό της ΑΕΚ επί ολλανδικού εδάφους. Καταρχάς ο Ισπανός είχε συμμετοχή και στα δύο κιτρινόμαυρα γκολ. Αρχικά στο 13' από πλάγια θέση ξεμαρκαρίστηκε και έβγαλε τη σέντρα, η οποία μετά την κακή απομάκρυνση της βελγικής άμυνας έφτασε στον Αραούχο για να κάνει ο «Τσίνο» το 0-1 και στη συνέχεια στο 20' μετά την εκτέλεση του κόρνερ με πάσα από τον Μάνταλο, πάλι με το αριστερό του πόδι έφερε την μπάλα γλυκά μέσα στην περιοχή για να βρει το κεφάλι του Μουκουντί και στη συνέχεια ο Μήτογλου να πάρει το ριμπάουντ για το 0-2.

Πριν από αυτά είχε ήδη... προειδοποιήσει στο 8' με την πανέξυπνη κάθετη που «έκοψε» την άμυνα της αντιπάλου τροφοδοτώντας τον Λιβάι Γκαρσία πλάγια μέσα στην περιοχή για να έρθει η πρώτη καλή στιγμή των κιτρινόμαυρων. Και εκτός από αυτά, το παιχνίδι περνούσε συχνά από τα πόδια του, έπαιρνε συνεχώς επιθετικές ενέργειες πάνω του με «όπλο» την καλή τεχνική του κατάρτιση και βρισκόταν «μέσα» στις φάσεις του παραγωγικού πρώτου μέρους της Ένωσης. Παράλληλα έδειξε ότι μπορεί να υπηρετήσει την αγωνιστική φιλοσοφία του Αλμέιδα όσον αφορά την πίεση και την ένταση που ζητάει ο «Πελάδο» και γι' αυτό ο Αργεντινός τεχνικός το αναγνώρισε στις δηλώσεις του.

Άλλωστε και ο ίδιος ο Φερνάντες με όσα είπε μετά το τέλος του φιλικού αγώνα επιβεβαίωσε ουσιαστικά όσα τόνισε ο Αλμέιδα, βγάζοντας αυτοπεποίθηση και δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένος να ανταποκριθεί στο αγωνιστικό στυλ του προπονητή του με το βλέμμα στο επίσημο ντεμπούτο του: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος για το ντεμπούτο έστω και ανεπίσημο. Ο κόουτς μας ζήτησε πίεση ψηλά, να κρατήσουμε υψηλό τέμπο και νομίζω πως πήγε καλά. Έχω ένα μήνα μπροστά μου για να παίξω στο επίσημο παιχνίδι και νομίζω πως θα είμαι πανέτοιμος».

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα