Ο κόσμος χαίρεται ΠΑΟΚ και στην Κύπρο

Ο κόσμος χαίρεται ΠΑΟΚ και στην Κύπρο

Ο κόσμος χαίρεται ΠΑΟΚ και στην Κύπρο

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει από την Κύπρο μετά από ένα ακόμη επιτυχημένο τεστ του ΠΑΟΚ, σχολιάζοντας ομάδα, παίκτες, μεταγραφικά και όσα άλλα εντυπωσιακά συναντά σε διάφορες πόλεις του νησιού.

Κάθε μέρα και περισσότερο εμπεδώνεται η ιδέα σε όλους μας: Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, γι' ακόμη μια χρονιά, όπως ακριβώς το προγραμμάτισε και το υποσχέθηκε ο προπονητής του, έχει μπει στο σωστό δρόμο.

Ξεκινάω από το λάθος που για εμένα γίνεται με αυτή τη φετινή ομάδα έτσι όπως ξανάλλαξε το καλοκαίρι και με όλα τα ποιοτικά κενά που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει: Ο ΠΑΟΚ φέτος είναι πολύ δύσκολο να κερδίσει μία από τις πρώτες θέσεις. Έχει χάσει έδαφος με τη νέα προσπάθεια να γίνει ομάδα, έχει καλούς αντιπάλους, πιο έτοιμους από αυτόν και σε κάθε περίπτωση αν ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός συνεχίσουν να κερδίζουν σε κάθε γήπεδο είτε το αξίζουν είτε όχι, τότε προφανώς και ο ΠΑΟΚ δεν έχει βαθμολογική τύχη. Για εμένα ο ΠΑΟΚ πρέπει πρώτα να φτιάξει ομάδα με καλές βάσεις και σωστές ποδοσφαιρικές αρχές, να την ενισχύσει στην πορεία με περισσότερη ποιότητα και μετά να ξαναδούμε τι θα πετύχει βαθμολογικά.

Με βάση αυτές τις σκέψεις και μετά από ένα ακόμη ποδοσφαιρικό παιχνίδι εδώ στην Κύπρο, εκτιμώ ότι πρέπει να είμαστε ακόμη πιο βέβαιοι ότι η δουλειά επιβραβεύεται και τα καλύτερα έρχονται. Μετά τα τέσσερα γκολ στην έκτη ομάδα του Ισραήλ, ήρθε και το 3-0 επί της ΑΕ Λεμεσού μέσα στην έδρα της. Για όποιον κρίνει μόνο με βάση τον αντίπαλο, θυμίζω ότι… όταν δεν είσαι καλά, τότε δεν παίζεις καλά και δεν κερδίζεις κανέναν. Όταν ο ΠΑΟΚ έπαιξε φιλικό με το Πανσερραϊκό πριν δυο μήνες, με το ζόρι απέσπασε το 1-1 μέσα στην Τούμπα.

Για ακόμη ένα ματς μετά τον ΠΑΣ, τον Ιωνικό, τον Βόλο και τους Ισραηλινούς, ο ΠΑΟΚ είχε πολλές ωραίες συνδυαστικές στιγμές ποδοσφαίρου. Όπως σε όλα τα περασμένα παιχνίδια από τότε που γύρισε το κουμπί και βρέθηκαν οι παίκτες, ανεβάζοντας και την αυτοπεποίθησή τους, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με διαφορά στο σκορ, πετυχαίνοντας πολλά γκολ, μέσα από ομαδικές ενέργειες. Και όπως έλεγε ο Λουτσέσκου: Θα έρθει και το γκολ! Πώς γίνεται επί δυο μήνες ο ΠΑΟΚ να τα χάνει όλα φθάνοντας σε 1 γκολ ανά 15 τελικές και τώρα τελευταία να κερδίζει όλα τα ματς του με 2-0 από το ημίχρονο, χωρίς να φθάνει πλέον σε 15-20 τελικές;

Προφανώς και δεν ξέρουμε τι θα κάνει η συγκεκριμένη νέα ομάδα στα ντέρμπι που θα έρθουν σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Μέχρι τότε όμως (από 4/1 και μετά) η απόδοση βελτιώνεται, η παραγωγή φάσεων αυξάνεται, τα γκολ και οι νίκες έρχονται πιο εύκολα, υπάρχει καλή ισορροπία και σε φάση άμυνας και κάπως έτσι ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση που είναι και το πλέον απαραίτητο συστατικό για τις καλές ομάδες. Το κλίμα. Η αυτοπεποίθηση, η χημεία. Δηλαδή… το ποδόσφαιρο. Και επειδή πάντα η ομάδα «κάνει» τους παίκτες, όταν το σύνολο δουλεύει καλά μαζί, τότε και όλοι μαζί οι ποδοσφαιριστές ανεβάζουν ρυθμούς και απόδοση.

Ο ΠΑΟΚ είναι σε καλό δρόμο και θα ανεβάσει τα ποσοστά επιτυχίας του ακόμη περισσότερο ΑΝ ενισχυθεί ακριβώς εκεί που πονάει. Εκεί που η ίδια η ομάδα το δείχνει ότι έχει κενό. Από όπου και να δει το ρόστερ του ΠΑΟΚ κανείς, διαπιστώνει ότι το 10, πίσω από το φορ είναι… λειψό. Ο Ελ Καντουρί και ο Μουργκ δεν καλύπτουν την ανάγκη της ομάδας σε καμία περίπτωση και από καμία οπτική.

Το τονίζω αυτό περιμένοντας τι συνεννόηση θα βγάλουν οι υπεύθυνοι των μεταγραφών σε αυτή τη φάση. Απλά θυμίζω ότι ο ΠΑΟΚ ψάχνει και τον Δεκέμβριο, ο τι ακριβώς έψαχνε και τον Αύγουστο! Το συγκεκριμένο γεγονός δεν έχει λογική. Όπως δεν έχει λογική να είναι υποψήφιος για τον ΠΑΟΚ ο Φάμπιο Μαρτίνς τον Ιούνιο, τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο! Τέλος πάντων… αυτός ο παίκτης ή κάνει για τον ΠΑΟΚ και τη θέση που ψάχνει, ή δεν κάνει. Πόσους μήνες ανάλυσης χρειάζονται οι υπεύθυνοι της ομάδας να αποφασίσουν αν τους κάνει τη δουλειά ή όχι και σε ποια ακριβώς τιμή, για να πάμε σε άλλον παίκτη; Και τώρα πάντως οι διαπραγματεύσεις μαζί του προχωράνε.

ΟΙ ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Στην Κύπρο είχα έρθει πολλές φορές και ειδικά στην πανέμορφη Λεμεσό. Μου έλεγε ο κουμπάρος μου για τους ΠΑΟΚτσήδες του νησιού, αλλά δεν τον πίστευα. Αυτό που τώρα ζω κι εγώ σε όλες τις πόλεις, είναι μοναδικό! Ειδικά χθες στο Τσίρειο η τρέλα τους και ο φανατισμός τόσων πολλών ΠΑΟΚτσήδων, μας έκαναν πολύ μεγάλη εντύπωση.

Παίκτες του ΠΑΟΚ

Τους λείπει τόσο πολύ ο ΠΑΟΚ, τον αγαπούν τόσο πολύ τον Δικέφαλο, μιλάνε για την ομάδα και πραγματικά συγκινούνται, ενώ είναι και τόσο εγκάρδιοι μαζί με όλους όσους έχουμε έρθει από Θεσσαλονίκη!

Μας το λέει κάθε μέρα και ο Ηλίας ο Χαραλάμπους που έπαιξε στον ΠΑΟΚ πριν από 15 χρόνια: «Δεν μπορείς να ξεφύγεις. Αν δείτε πώς κάνουν τα παιδιά μου που απλά ζουν από μακριά τον ΠΑΟΚ, θα πάθετε πλάκα».

Την έχουμε συναντήσει και αλλού την τρέλα! Αυτό το ΠΑΟΚτσήδικο όμως που βιώνουμε σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, είναι μοναδικό! Αξίζει και ο ΠΑΟΚ να το καταλάβει ακόμη περισσότερο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.