Superleague, η βαθμολογία: Ο Παναθηναϊκός αύξησε διαφορά στο +8 από ΑΕΚ και +12 από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό!

Newsroom
Superleague, η βαθμολογία: Ο Παναθηναϊκός αύξησε διαφορά στο +8 από ΑΕΚ και +12 από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό!

bet365

Η «γιγαντομαχία» της ημέρας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ δεν ανέδειξε νικητή και έτσι ο Παναθηναϊκός άνοιξε ακόμη περισσότερο την διαφορά στο +8 από την Ένωση και στο +12 από τον ΠΑΟΚ και τους Πειραιώτες!

Φώτης Ιωαννίδης ο λυτρωτής Νο3! Μετά το κερδισμένο πέναλτι στη Λεωφόρο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μετά το γκολ νίκης στο Αγρίνιο, για τρίτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα ο νεαρός άσος του Παναθηναϊκού είναι και ο... κρυφός άσος του Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 64' με το σκορ στο 0-0 κι ενώ οι «πράσινοι» έπαιζαν από το 35' με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Έρλιμαργκ. Το «τριφύλλι» πίεζε αλλά λύσεις για να νικήσει τον Γιαννιώτη δεν έβρισκε! Τελικά στο 80' ο Ιωαννίδης σκόραρε κι άνοιξε τον δρόμο για την 12η πράσινη νίκη στην σεζόν, η οποία διαμορφώθηκε (2-0) στην τελευταία φάση του αγώνα με το γκολ-φάουλ του Μάγκνουσον!

Αποτέλεσμα που έβγαλε διπλά κερδισμένο τον Παναθηναϊκό, καθώς σε συνδυασμό με το 0-0 στο σούπερ ντέρμπι του Φαλήρου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, πλέον οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος στο +9 από την Ένωση και στο +12 από τους Πειραιώτες και τον ΠΑΟΚ.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να κάμψει την αντίσταση του Βόλου και να... καθαρίσει από νωρίς με το τρίποντο. Σε διάστημα δύο λεπτών τον 0-0 του 28' έγινε 2-0 στο ημίωρο με τον Ολιβέιρα αρχικά να ευστοχεί από την βούλα του πέναλτι και λίγο αργότερα ο Ζίβκοβιτς να βρίσκει δίχτυα με το γκολ της αγωνιστικής. Από κει και πέρα όλα ήταν τυπική διαδικασία καθώς οι Θεσσαλοί αυτή την φορά δεν είχαν αντίδραση και δεν θύμισαν την εξαιρετική ομάδα που θαυμάσαμε όλο τον πρώτο γύρο.

Το χαμένο πέναλτι του Μπαριέντος τους στέρησε και την ευκαιρία να διεκδικήσουν κάτι, μειώνοντας σε 2-1, αλλά όλα τελείωσαν και τυπικά όταν με ένα 2ο πέναλτι για τους Θεσσαλονικείς στο 62' ο Αουγκούστο έκανε το 3-0. Πλέον με το φινάλε του πρώτου μισού του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στην 3η θέση, αφού ξεπέρασε τον Βόλο και ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό που τον έχει νικήσει στο Φάληρο. Ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται στο -4 από την δεύτερη ΑΕΚ και στο -12 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Mε φόρα από το χορταστικό 5-0 της περασμένης Τρίτης κόντρα στη Λαμία, ο Αρης για άλλη μια φορά ήταν... πολυβόλο στην επίιθεση. Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης με ένα σαρωτικό δεύτερο ημίχρονο όπου πέτυχαν όλα τα γκολ της νίκης, πέρασαν με επιβλητικό τρόπο στο 4-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες. Μετά από ένα αμφίρροπο πρώτο μέρος χωρίς πολλές φάσεις ο Άρης μπήκε στην επανάληψη αποφασισμένος για να βρει γκολ νίκης. Προηγήθηκε με τον Φαμπιάνο κι αφού άντεξε σε μια πεντάλεπτη πίεση των γηπεδούχων (ό,τι καλύτερο παρουσίασαν στο ματς) εν συνεχεία ήταν καταγιστικοί και έφτασαν σε μια εύκολη και εντυπωσιακή νίκη και στους 21 βαθμούς που είναι το «ταμείο» του πρώτου γύρου.

Στην Λαμία, ο Νίκος Καρέλης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα κι αυτός που οδήγησε τον Παναιτωλικό ξανά στα τρίποντα μετά από 40 μέρες που αγνοούσε τη χαρά της νίκης.

Οι Αγρινιώτες, που επικράτησαν με 3-1 των γηπεδούχων (2 γκολ ο Καρέλης, 1 ο Πέδρο) ήταν καλύτεροι σε όλο το διάστημα του αγώνα και έχασαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες να καθαρίσουν νωρίτερα το ματς, αφού το τρίτο τους γκολ του πέτυχαν στο 96' όταν όλη η Λαμία είχε βγει μπροστά για το γκολ της ισοφάρισης. Τελικά αν κι έπαιξαν με τη φωτιά δεν κάηκαν και πήραν τη σπουδαία νίκη που τους βρίσκει ξανά στο φινάλε του πρώτου γύρου στην 7η θέση!

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (13Η – ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Α΄ ΓΥΡΟΥ)

Κυριακή 13 Νοεμβρίου

ΠΑΣ Γιάννινα – Αρης 0-4
Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 2-0
Λαμία – Παναιτωλικός 1-3
Ολυμπιακός – ΑΕΚ 0-0
ΠΑΟΚ – Βόλος (21.30)

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου

Αστέρας Τρίπολης – Ιωνικός (18.00)
ΟΦΗ – Λεβαδειακός (19.30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ 13 ΑΓΩΝΕΣ

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 37
2. A.E.K. 29
3.Π.Α.Ο.Κ. 25
4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 25
5. ΒΟΛΟΣ 24
6. ΑΡΗΣ 21
7. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 16
8. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 15
9. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 10
10. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 9
11. ΛΑΜΙΑ 9
12. ΙΩΝΙΚΟΣ 7
13. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 7
14. Ο.Φ.Η. 7

*Αστέρας Τρίπολης, Ιωνικός, ΟΦΗ και Λεβαδειακός έχουν ένα ματς λιγότερο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα