Ο Ολυμπιακός σε πόλεμο! Μέσα κι έξω από τα γήπεδα!

Ο Ολυμπιακός σε πόλεμο! Μέσα κι έξω από τα γήπεδα!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος μέσα από το blog του στο gazzetta αναλύει και μεταφράζει την ενδεχομένως ιστορικής σημασίας ανακοίνωση του Ολυμπιακού!

Ο Ολυμπιακός και επισήμως πλέον βρίσκεται σε πόλεμο! Μέσα κι έξω από τα γήπεδα!

Αυτή είναι η εικόνα που ξεκάθαρα μπορούμε να έχουμε μετά την αποκαλυπτική ανακοίνωση του ΔΣ του συλλόγου χθες το βράδυ και την έκτακτη συνεδρίαση του-κάτι που παρεμπιπτόντως είχε να συμβεί πάρα πολύ καιρό.

Αυτό που προκύπτει είναι ότι πρώτον η ομάδα συνεχίζει και δίνει τις μάχες της στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο αποφασισμένη για την επίτευξη των στόχων της και δεύτερον ότι η υπό τον Β. Μαρινάκη διοίκηση θα κοιτάξει να την προστατεύσει πηγαίνοντας τόσο στα δικαστήρια, όσο και σε ΦΙΦΑ κι ΟΥΕΦΑ, για να βρει εκεί τα δίκια της.

Είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός βλέπει συστράτευση και συσπείρωση στις τάξεις του κόσμου της ομάδας μετά το ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο και τα όσα τραγικά συνέβησαν και πάλι κι έχει πάρει τις αποφάσεις του: αφενός μεν να παλέψει μέχρι εκεί που δεν πάει σε όλα τα παιχνίδια της ως το τέλος της σεζόν, αφετέρου δε να προσφύγει σε κάθε αρμόδιο όργανο, δικαστικό κι αθλητικό, εντός κι εκτός Ελλάδας, προκειμένου να βρει εκεί τις λύσεις που δεν μπορεί να βρει από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, αλλά κι από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση.

Διότι η ανακοίνωση αγγίζει ακόμη και την Κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί όχι απλά για αδράνεια, αλλά για αδιαφορία απέναντι στα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και να υπενθυμίσουμε ότι μόλις προχθές ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κάλεσε τη διοίκηση του Ολυμπιακού να καταδικάσει το σχόλιο του Γ. Βρέντζου μετά το ντέρμπι ΠΑΟ-Ολυμπιακού, του οποίου το αποτέλεσμα αλλοιώθηκε από τη διαιτησία του Δανού που έφερε η ΚΕΔ της ΕΠΟ. Ο Ολυμπιακός όμως όχι απλά δεν καταδίκασε το σχόλιο του Βρέντζου, που είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Β. Μαρινάκη, άρα τα λεγόμενα του αντιπροσωπεύουν εν πολλοίς και τον πρόεδρο της ΠΑΕ, αλλά στην ανακοίνωση του μιλάει ευθέως για «αδιαφορία» της κυβέρνησης να κάνει κάτι για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου.

ΧΟΥΑΝΓΚ1

Ο Ολυμπιακός μιλάει και με διευθύνσεις κι ονόματα ακόμη και σε επίπεδο δικαστικών λειτουργών, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Κ. Σπυρόπουλο («όλως περιέργως, λίγο καιρό αφότου του διαβιβάστηκε η δικογραφία για δωροδοκίες στις εκλογές της ΕΠΟ, τοποθετήθηκε από την ΕΠΟ ως Υπεύθυνος Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, με τη δικογραφία να παραμένει στο συρτάρι του»).

Επιπλέον προσφεύγει στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών κατά του προέδρου της ΕΠΟ Π. Μπαλτάκου και τονίζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο νέος Άγγλος αρχιδιαιτητής Μπάνετ «απλά εκτελεί τις εντολές ενός διευθυντηρίου, το οποίο του υπαγορεύει την αντικατάσταση διαιτητών, τον ορισμό συγκεκριμένων διαιτητών σε συγκεκριμένους αγώνες, την τιμωρία μη-αρεστών διαιτητών προς «παραδειγματισμό» των υπολοίπων κ.α.».

Η διοίκηση του Ολυμπιακού γνωστοποιεί ότι στέλνει σε ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ βίντεο και του αγώνα της Λεωφόρου με τις αποφάσεις του Δανού Κέλετ, όπως κι άλλα βίντεο με «κακές διαιτησίες χαμηλού επιπέδου διαιτητών που είναι οι ίδιοι -και οι συνοδοί αυτών- αρεστοί στο σύστημα της ΕΠΟ». Να προσέξουμε ότι ο Ολυμπιακός πάει και σε…βαθιές λεπτομέρειες, αφού αναδεικνύει το ρόλο που παίζουν οι συνοδοί των ξένων διαιτητών που έρχονται στην Ελλάδα, που τους υποδέχονται, είναι πολλές ώρες μαζί τους κλπ, κλπ.

Τέλος, ο Ολυμπιακός ζητάει από τον κόσμο της ομάδας να προσέξει «παγίδες και προκλήσεις», υπονοώντας ξεκάθαρα τα δύο επόμενα παιχνίδια πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, σήμερα στη Λιβαδειά και την Κυριακή με την ΑΕΚ, αφού, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά στο ΔΣ, «το σύστημα που δρα μέσα και γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο περιμένει πως και πως να γίνει το παραμικρό για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο σκαμνί με κατηγορίες ακόμη κι αφαίρεσης βαθμών».

Η αίσθηση που υπάρχει, άλλωστε, στην πιάτσα του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι ότι τον Ολυμπιακό θέλουν να τον κάνουν πέρα από το πρωτάθλημα πριν τη διακοπή του Μουντιάλ!

Αυτό που όλοι, φίλοι κι εχθροί, λένε, είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει και ανεβαίνει. Κοινώς δε αποδεκτό είναι ότι αν μία ομάδα βοηθάει περισσότερο από κάθε άλλη η διακοπή του πρωταθλήματος για το Παγκόσμιο Κύπελλο αυτή είναι ακριβώς ο Ολυμπιακός, που σε αντίθεση με τους άλλους αντιπάλους του άλλαξε και προπονητές και παίκτες, πολύ περισσότερους από τους υπόλοιπους.

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Καταλαβαίνει λοιπόν ο καθένας γιατί τα παράκεντρα εξουσίας του ελληνικού πρωταθλήματος θέλουν πολύ απλά να βγάλουν πέρα τον Ολυμπιακό πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος…Γιατί ένας Ολυμπιακός που δεν θα βρίσκεται πολύ μακριά από την κορυφή θα είναι πολύ επικίνδυνος αντίπαλος, μία απειλή στα σχέδια τους. Αντιθέτως, ένας Ολυμπιακός πολύ μακριά από την κορυφή, ακόμη πιο μακριά απ΄ ότι είναι τώρα, θα είναι ένας αντίπαλος που ό,τι και να κάνει από τις γιορτές και μετά δεν θα προλαβαίνει…

Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ, που μπορεί να αποδειχθεί ιστορικής σημασίας για όποιον δεν το έχει αντιληφθεί, υπάρχει μία πρόταση Ολυμπιακού μεγαλείου: «…η εδραία πεποίθηση όλης της Ολυμπιακής οικογένειας ότι είναι μικρή κάθε βαθμολογική διαφορά μπροστά στον γίγαντα Ολυμπιακό». Έτσι και είναι! Μόνο που η ίδια η ομάδα, οι παίκτες κι ο προπονητής, πρέπει να υποστηρίξουν ακριβώς αυτή την πρόταση! Όχι μόνο ένα ματς ζωής η, θανάτου, αλλά σε όλα!

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν σπουδαία πράγματα την Κυριακή, αλλά με τον ένα η, με τον άλλο τρόπο ακόμη δεν έχουν κάνει τίποτα φέτος, όταν μιλάμε για Ολυμπιακό, ε; Ας παίζουν σε κάθε ματς έτσι η, περίπου έτσι, και τότε ναι, κάτι θα έχουν κάνει!

Άσχετο: Το παιχνίδι στη Λιβαδειά είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό. Και αγωνιστικά, αλλά και διαιτητικά. Για σκεφθείτε να αποβληθεί σήμερα κανένας παίκτης του Ολυμπιακού και δη από τους αναντικατάστατους και να μην παίξει την Κυριακή...Σφυρίζει ο Θεσσαλονικιός Παπαδόπουλος, που έχει να οριστεί διαιτητής σε αγώνα του Ολυμπιακού πάνω από δύο χρόνια…

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.