Ο Άρης έχει ανάγκη τον προπονητή του!

Ο Άρης έχει ανάγκη τον προπονητή του!

Μιχάλης Λεάνης
Ο Άρης έχει ανάγκη τον προπονητή του!

bet365

Ο Μιχαλης Λεανης γραφει για την ανάγκη που έχει ο Άρης τον Άλαν Πάρντιου.

Παρακολουθώ πάντα με ιδιαίτερα ενδιαφέρον τα λεγόμενα των πρωταγωνιστών μετά από κάθε αναμέτρηση.

Ρώτησε λοιπόν πολύ εύστοχα ο συνάδελφος Ευγένιος Δαδαλιάρας τον κόουτς Πάρντιου αν ο Άρης έχει αμυντικό πρόβλημα από την στιγμή που σε κάθε αναμέτρηση δέχεται γκολ και στις περισσότερες των περιπτώσεων βρίσκεται πίσω στο σκορ και κυνηγά λαχανιασμένος την ανατροπή.

Η απάντηση ήταν: “όχι δεν υπάρχει αμυντικό πρόβλημα , το πρόβλημα εστιάζεται στην επίθεση” και δεν κρύβω ότι η απάντηση του με κάνει να ανησυχώ! Πραγματικά με προβληματίζει γιατί μιλάμε για μια εξόφθαλμη πλέον αδυναμία.

Όχι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην επίθεση , αλλά για αυτήν κάλλιστα μπορείς να επικαλεστείς – ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη αναμέτρηση με τον ΟΦΗ – την απουσία εναλλακτικών λύσεων , αλλά όταν αναφερόμαστε στην άμυνα και στις αρρυθμίες που εμφανίζει το πράμα μιλάει , πιο σωστά ουρλιάζει, από μόνο του!

Τα περισσότερα μάλιστα από αυτά τα γκολ εύκολα χαρακτηρίζονται φτηνά γκολ που θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν η άμυνα δεν λειτουργούσε με τρόπο επιπόλαιο.

Είναι δυνατόν όμως ο Άγγλος να μην το βλέπει; Εκτός κι αν ήθελε να σκεπάσει το πρόβλημα με την έννοια ότι δεν ήθελε να εκθέσει τους ποδοσφαιριστές του. Να συμφωνήσω με τον τρόπο που το χειρίζεται αλλά προπονητικά ο Άρης είναι αδύνατον να μην παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης στους τομείς που δείχνει να υστερεί!

Να δεχθώ ότι στις προηγούμενες αναμετρήσεις, ακόμη και σε αυτές στην προ Πάρντιου εποχή, την επιβάρυνση της αμυντικής λειτουργίας εξαιτίας της δυσλειτουργίας στην μεσαία γραμμή συνθήκες που ανάγκασαν τους αμυντικούς να πελαγοδρομούν με αποτέλεσμα να δείχνουν επιρρεπείς στο λάθος, αλλά τώρα τι;

Με την προσθήκη του Ετέμπο και τον παίκτη να ανταποκρίνεται απόλυτα στις υποχρεώσεις του αλλά και την σαφή βελτίωση του Νταμπό η επιβάρυνση στον βαθμό τουλάχιστον των προηγούμενων αναμετρήσεων , έχει πάψει να υπάρχει.

Αλλά ότι και να λέμε το πρόβλημα στα μετόπισθεν παραμένει , οι γκάφες επαναλαμβάνονται και αν φέρουμε στο μυαλό μας τα στιγμιότυπα από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ οι γκάφες ήταν περισσότερες από την μια περίπτωση που ο Άρης την πλήρωσε ακριβά!

Ο Άρης αμυντικά έχει πρόβλημα στην κάλυψη των χώρων , στις αλληλοκαλύψεις , στα μαρκαρίσματα. Η αμυντική λειτουργία δεν δείχνει συμπαγής, η ομάδα δέχεται πολύ εύκολα γκολ κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι τώρα τουλάχιστον με αυτή την συχνότητα Αδυναμίες στις στημένες μπάλες – εκεί και αν έχουν γίνει ...εγκλήματα – αδυναμίες στο ανοιχτό γήπεδο!

τι και να λέμε ότι και αν σημειώσουμε από το πρόσφατο παρελθόν στο τέλος θα δεχθούμε ότι Άρης ήταν ακόμα σε συνθήκες ανασυγκρότησης και κατά συνέπεια όλα μπορούν να δικαιολογηθούν.

Αλλά τώρα έχουμε περάσει σε μια άλλη φάση. Στην φάση όπου η ομάδα έχει απόλυτη ανάγκη από τον προπονητή της. Από τις επιλογές του , από την φιλοσοφία του, την κρίση του , την τακτική του προσέγγιση , από το καθαρό του μυαλό.

Κάτι που φάνηκε από τις δηλώσεις του Φαμπιάνο μετά την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Δηλώσεις που δεν θα έλεγα ότι συγκλίνουν με τις εκτιμήσεις του προπονητή.

Εν αντιθέσει λοιπόν με τον κόουτς ο Βραζιλιάνος στόπερ παραδέχθηκε ότι παρατηρούνται κακοτεχνίες στην αμυντική γραμμή , ότι σίγουρα υπάρχει πρόβλημα και πως πρέπει να εργαστούμε όλοι σκληρά και μεθοδικά ώστε να βελτιωθούμε στον τομέα αυτό!!! Και πρόσθεσε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει σύντομα ώστε αυτά τα λάθη να μην έχουν αντίκτυπο στην αυτοπεποίθηση της ομάδας!

Κραυγή αγωνίας από τον Φαμπιάνο, ο οποίος δεν περνά και την καλύτερη αγωνιστική του περίοδο αφού δείχνει κουρασμένος και σε αρκετές περιπτώσεις αμήχανος.

Κραυγή αγωνίας με αποδέκτες τους συμπαίκτες του ώστε να σκύψουν το κεφάλι και να δουλέψουν περισσότερο σε όλους τους τομείς , αλλά και με αποδέκτη όλο το προπονητικό επιτελείο ώστε να βοηθήσει με την εμπειρία του στην βελτίωση της εικόνας.

Ήρθε η στιγμή ο προπονητής να βάλει την σφραγίδα του. Πρόκειται για ένα προπονητή με κύρος και μεγάλο όγκο παραστάσεων.

Με βάση την εμπειρία του αυτός έχει τον τρόπο να διορθώσει τις αδυναμίες , να εκμηδενίσει τα παιδαριώδη λάθη , ώστε η ομάδα να μην εμφανίζεται χάρτινη στα μετόπισθεν. Αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα. Το πρώτο που οφείλει να οργανώσει και να πετύχει. Μόνο έτσι ο Άρης θα πραγματοποιήσει το πρώτο μεγάλο και στέρεο βήμα ώστε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα