Ολυμπιακός: Η τελευταία εικόνα του Ρέαμπτσιουκ, ο Βρουσάι κι ο Μαρσέλο…

Ολυμπιακός: Η τελευταία εικόνα του Ρέαμπτσιουκ, ο Βρουσάι κι ο Μαρσέλο…

Ολυμπιακός: Η τελευταία εικόνα του Ρέαμπτσιουκ, ο Βρουσάι κι ο Μαρσέλο…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού με αφορμή το τελευταίο παιχνίδι.

Αντί προλόγου: Όση φρεσκάδα κι ενέργεια είχε βγάλει την Πέμπτη ο Μασούρας στη Γερμανία κόντρα σε μία μηχανή όπως η Φράιμπουργκ, τόσο έπαιξε σε χαμηλές στροφές την Κυριακή με τη Λαμία. Είναι σαφές ότι αυτή την εποχή ο διεθνής κυνηγός δεν είναι για να παίζει δύο 90λεπτα σε τέσσερις ημέρες, οπότε είναι καλύτερο να παίρνεις από αυτόν ένα μεστό 90λεπτο.

Αν το έχω δει καλά, το κυριακάτικο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Λαμία ήταν το λιγότερο καλό επί Μίτσελ.

Εάν αυτό οφείλεται στην φθορά από την υπερπροσπάθεια την Πέμπτη τη νύχτα στο Φράιμπουργκ, μπορεί να γίνει αποδεκτό, ιδίως με το σκεπτικό ότι ο Ισπανός προπονητής δεν έκανε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, προκειμένου προφανώς να μην χάσει την συνοχή της. Οι Χάμες, Μπακαμπού, Σαμασέκου και Ρέαμπτσιουκ ήταν τα νέα πρόσωπα σε σχέση με τον αγώνα στο Γιουρόπα Λιγκ, με την υποσημείωση ότι ο Μολδαβός είχε μπει αλλαγή από το 38ο λεπτό του αγώνα της Γερμανίας, λόγω του τραυματισμού του Γκάρι Ροντρίγκες. Όπως τώρα βγήκε ο Ουσεϊνού Μπα από το 11ο λεπτό και πήρε τη θέση του ο Παπασταθόπουλος.

Ο Ολυμπιακός σε ένα θεωρητικά εύκολο εντός έδρας παιχνίδι, που έγινε και πρακτικά εύκολο με το γρήγορο (στο ημίωρο) 2-0 με τα γκολ μέσα σε έξι λεπτά, αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες στο πρέσινγκ ψηλά της Λαμίας και ειδικά στο β΄ημίχρονο έδωσε πολλά «στημένα» στους φιλοξενούμενους. Έχοντας ισοφαριστεί από την Φράιμπουργκ στο 93’ από εκτέλεση κόρνερ, θα περίμενε κάποιος από τους «ερυθρόλευκους» να μην ήταν τόσο…άνετοι στο να δίνουν κόρνερ και φάουλ. Αν ήταν άλλος ο αντίπαλος κι είχε καλύτερους εκτελεστές, ο Πασχαλάκης δεν θα είχε μία ήσυχη βραδιά, ειδικά στις δύο εκτελέσεις απευθείας φάουλ από πολύ καλές θέσεις. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες στη Λεωφόρο, αν έχει τόσες στατικές φάσεις ο Παναθηναϊκός να μείνει στο μηδέν την Κυριακή;

Αν δούμε σοβαρά το ματς και δεν σταθούμε απλά στα δύο ωραία τελειώματα των Χάμες και Μπακαμπού, θα πρέπει να δεχθούμε ότι η Λαμία δύο φορές με σέντρες από δεξιά θα μπορούσε να μειώσει το σκορ, μία λίγο μετά το 1-0 και μία στα πρώτα λεπτά του β΄ ημιχρόνου, και να αλλάξει έτσι τη ροή του παιχνιδιού. Κι όλα αυτά, με τους δύο κεντρικούς αμυντικούς του Ολυμπιακού, τον Παπασταθόπουλο και τον Ντόη, να είναι πολύ σοβαροί κι αποτελεσματικοί, όπως και τον Πασχαλάκη να είναι γρήγορος όταν χρειάστηκε και σταθερός στις εξόδους του. Να λάβουμε δε υπόψιν και την παράμετρο ότι η Λαμία έπαιζε χωρίς σημαντικούς επιθετικογενείς παίκτες της (Τσιλούλη, Μανούσο, Μποάκι και τον κεντρικό χαφ Μπεχαράνο).

a

Μου έκανε εντύπωση πραγματικά η εικόνα του Ρέαμπτσιουκ. Το να μην είναι σε καλή ημέρα ένας παίκτης γίνεται. Το να κάνει, όμως, ένας αμυντικός πέντε κι έξι λάθη «από το πουθενά» σε ένα παιχνίδι, πολύ απλά δεν γίνεται. Ο τραυματισμός του Μπα ήρθε από μία κακή πάσα του Όλεγκ. Το φάουλ υπέρ της Λαμίας μισό μέτρο έξω από την περιοχή του Πασχαλάκη ήρθε από άλλη κακή πάσα του. Σε μία περίπτωση ενώ κάλυψε καλά την μπάλα, έδωσε κόρνερ χωρίς κανένα απολύτως λόγο. Σε μία άλλη περίπτωση έχασε την μπάλα μέσα από τα πόδια του και για να διορθώσει έδωσε κι άλλο κόρνερ. Με άλλο λάθος του, οδηγήθηκε στην επιλογή να κάνει φάουλ. Και κατέληξε, πριν τον κάνει αλλαγή στο 60ο λεπτό ο Μίτσελ με μία πάσα πάνω σε αντίπαλο…

Προσπαθώ να κατανοήσω πώς είναι δυνατόν ένας παίκτης να κάνει τόσα λάθη και δη σε ένα παιχνίδι χωρίς μεγάλη πίεση. Αδυνατώ να πιστέψω ότι προέρχεται αποκλειστικά από την κόπωση. Διότι ο Ρέαμπτσιουκ είχε δυνάμεις και μπροστά να βγει, άσχετα αν αστόχησε όταν βρέθηκε σε θέση βολής η, αν δεν σέντραρε καλά όταν βρέθηκε σε θέση σέντρας, γενικά δε οι προωθήσεις του σπάνια συνοδεύθηκαν με μία καλή μπαλιά, ενώ πίσω έκανε αρκετές φορές καλές άμυνες.

Ασχολούμαι με την περίπτωση του Ρέαμπτσιουκ, πολύ απλά γιατί ο Ολυμπιακός δεν έχει άλλο αριστερό μπακ: ο Λάϊντνερ είναι ουσιαστικά για το β΄μισό της σεζόν, αφού δεν μπορεί τώρα να παίξει ξαφνικά μετά από τρεις μήνες στους οποίους δεν έχει ούτε λεπτό παιχνιδιού, ο Μαρσέλο τώρα αρχίζει και βρίσκει τα πατήματα του μετά από πέντε μήνες εκτός δράσης και μοιάζει αδύνατο να παίξει μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα ικανοποιητικό ρυθμό εξ ου και τον βλέπουμε αλλαγή μετά το 60’ κι η μόνη εναλλακτική επιλογή είναι ο Βρουσάι.

Ο Μάριος όμως θα παίξει αύριο βασικός σε θέση αριστερού μπακ σε ένα ματς που θα είναι πολύ απαιτητικό κόντρα σε μία κλασική γαλλική πολύ αθλητική, με τρεξίματα και δυνάμεις, ομάδα-όπερ σημαίνει ότι δεν ξέρω πόση φρεσκάδα θα έχει αν χρειαστεί να παίξει βασικός την Κυριακή, που κατά την γνώμη μου μπορεί να χρειαστεί να είναι βασικός στη Λεωφόρο, ίσως περισσότερο σε θέση εξτρέμ, με τη δυνατότητα που έχει να παίζει όλη την γραμμή και να βοηθάει μπρος και πίσω.

a

Θυμάμαι ότι ο Ρέαμπτσιουκ είχε χάλια απόδοση, όταν είχε ανακοινωθεί η μεταγραφή του Μαρσέλο. Λες και είχε νιώσει ότι έχανε τη θέση του στην ενδεκάδα και τα έβαφε μαύρα. Δεν ξέρω μήπως κάτι ανάλογο συνέβη τώρα που είδε ότι στον αγώνα στη Γερμανία με την Φράιμπουργκ ο Μίτσελ προτίμησε για αριστερό μπακ τον Βρουσάι και άφησε τον ίδιο στον πάγκο. Σκέφτομαι δηλαδή μήπως ο Όλεγκ είναι ο τύπος του παίκτη που όταν φοβάται ότι χάνει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, θολώνει το μυαλό του και γίνεται πολύ χειρότερος απ΄ ότι στην πραγματικότητα είναι.

Διότι, μπορεί ο Όλεγκ να μην είναι…Τσιμίκας, αλλά ας παραδεχθούμε την πραγματικότητα, ότι δηλαδή έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια. Ο…νορμάλ Ρέαμπτσιουκ είναι ένας αριστερός μπακ «σκύλος» αμυντικά και ικανός να βοηθήσει σημαντικά επιθετικά, με τις όποιες αδυναμίες όντως έχει και στα δύο κομμάτια του παιχνιδιού. Ακόμη και στην φετινή όχι καλύτερη του σεζόν του έχει δώσει τρεις ασίστ και δη σε παιχνίδια ευρωπαϊκά (με Απόλλωνα Λεμεσού) και ντέρμπι (με ΠΑΟΚ).

Ο Μίτσελ νομίζω ότι πρέπει να δει την περίπτωση του Ρέαμπτσιουκ σε επίπεδο ψυχολογίας. Αν ο Όλεγκ δεν εμφανιστεί καλά στη Λεωφόρο, ο Ολυμπιακός θα έχει πολλά προβλήματα από την πλευρά του, με τον Παλάσιος απέναντι.

Και κάτι τελευταίο: Ας του πει κάποιος του Όλεγκ να είναι πιο προσεκτικός όταν κάνει άμυνα στην γραμμή του άουτ. Επανειλημμένως έχει αφήσει την μπάλα να βγει κόρνερ, επειδή νόμιζε ότι είναι άουτ. Όταν δεν είσαι 100% σίγουρος, η λύση είναι μία: να διώξεις την μπάλα αράουτ κι όχι να ρισκάρεις να δώσεις κόρνερ…

Άσχετο: Τα περί επικείμενης συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς είναι απλά μία φήμη, που δεν έχει βάση. Μία φήμη που προέκυψε επειδή ο Τζόλε πήγε την Κυριακή στο Καραϊσκάκη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.