Μπακογιάννης: «Δεν φοβάμαι τίποτα, το 2026 ο Παναθηναϊκός θα μπει στο γήπεδό του»

Μπακογιάννης: «Δεν φοβάμαι τίποτα, το 2026 ο Παναθηναϊκός θα μπει στο γήπεδό του»

Σωτήρης Μυκονίου
Μπακογιάννης: «Δεν φοβάμαι τίποτα, το 2026 ο Παναθηναϊκός θα μπει στο γήπεδό του»

bet365

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου από τον χώρο του Βοτανικού όπου και θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού και εξέφρασε την σιγουριά του πως οι «πράσινοι» θα έχουν το δικό τους γήπεδο το 2026.

Ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε πως σήμερα είναι μία σημαντική μέρα για το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης, αφού ξεκινά επίσημα η δημοπράτηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού. Επεσήμανε όμως πως ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Τέλος, δεν έκρυψε την πίστη του πως τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν στο έπακρο και ότι το 2026 ο Παναθηναϊκός θα έχει στην διάθεσή του το νέο του γήπεδο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Μπακογιάννης:

«Ευχαριστώ τους παλαιμάχους του Παναθηναϊκού που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μου και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ήθελα η συνέντευξη Τύπου να λάβει χώρα εδώ για να δείτε όλη αυτή την εικόνα. Την άναρχη δόμηση που επικρατεί και την υπόλοιπη κατάσταση. Με όχημα το νέο γήπεδου του Παναθηναϊκού ο Ελαιώνας θα αλλάξει και θα γίνει μία σημαντική περιοχή για την Αθήνα, που θα επενδυθούν εκατομμύρια ευρώ. Η αρένα του Παναθηναϊκού δημοπρατήθηκε σήμερα οριστικά. Έχουμε εδώ και την σχετική απόφαση της οικονομικής μας επιτροπής. Δεν είναι πια όνειρο. Προχωρούν οι εργασίες για να ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες μέχρι τα Χριστούγεννα. Έχετε ακούσει πολλά όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ό,τι ξέρετε μπορείτε να το ξεχάσετε, γιατί πλέον μιλάνε τα έργα. Η Διπλή Ανάπλαση είναι γεγονός. Το μεγαλύτερο έργο που έχει υλοποιήσει ποτέ ο Δήμος Αθηναίων.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βαθιά κοινωνικό το οποίο πρόκειται να αλλάξει την Αθήνα. Ευχαριστώ την κυβέρνηση και όλους τους υπουργούς που συμμετείχαν, την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, αλλά και τον κόσμος της ομάδας.

Δεν θα φτάναμε ως εδώ χωρίς ομαδική δουλειά και με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω όλη μας την παράταξη, αλλά και την ομάδα που δουλεύει στο πρότζεκτ αυτό κι εχώ την τιμή να συνεργάζομαι μαζί της. Το 2026 θα βρίσκεται εδώ ένα σύγχρονο γήπεδο που θα ικανοποιεί όλες τις ανάγκες του Παναθηναϊκού. Η αρένα θα περιλαμβάνει 1.300 θέσεις σε σουίτες, 325 θέσεις πάρκινγκ και επτά καταστήματα. Το γήπεδο αυτό θα αντικατοπτρίζει την δυναμική της Αθήνας. Θα προσελκύει επισκέπτες όχι μόνο για να δουν τους αγώνες, αλλά και για να περιηγηθούν στον χώρο.

Ένα γήπεδο μ' ένα παγκόσμιο αποκλειστικό προνόμιο. Βρίσκεται σ' ένα ιστορικό τόπο και έχει θέα την Ακρόπολη. Ο προϋπολογισμός κατασκευής φτάνει τα 123 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ και η χρηματοδότησή του είναι εξασφαλισμένη. Ο Δήμος Αθηναίων δημοπρατεί ταυτόχρονα με ανοιχτό διαγωνισμό και την μελέτη και την κατασκευή του γηπέδου. Σήμερα κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. Δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε. Εκκρεμεί η δημοπράτηση των υποδομών, αλλά και των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη».

Για τις εγκαστάσεις του Ερασιτέχνη και τα υπόλοιπα έργα:

«Στόχος μας είναι να τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα. Κάτι που καταφέρνουμε μέχρι στιγμής όπως βλέπετε. Πρακτικά είναι δύο μεγάλα έργα. Το ένα είναι οι υποδομές (δρόμοι, πάρκα κλπ.) και το άλλο οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη. Η μελέτη των υποδομών ολοκληρώνεται και σύντομα θα προβούμε σε περισσότερες ανακοινώσεις. Μην ξεχνάμε πως έχουμε να τηρήσουμε και χρονικούς περιορισμούς από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Να ολοκληρωθεί η δημοπράτηση και να ξεκινήσουν τα έργα μέσα στο 2023:

«Είναι απολύτως εφικτό να μπούμε στο νέο γήπεδο το 2026. Έχουμε μπροστά μας μία πορεία με μία σειρά από γραφειοκρατικά ζητήματα. Η δημοπράτηση είναι απολύτως ''προστατευεμένη''».

Για το όνομα του γηπέδου:

«Δόξα τω Θεώ ο Παναθηναϊκός, έχει μία λαμπρή ιστορία κι έχουμε σπουδαίες δόξες. Η εμπορική χρήση και η ονοματοδοσία του γηπέδου περιλαμβάνονται σ' αυτά που έχουμε ανακοίνωσει. Το οποιοδήποτε όνομα θα είναι προϊόν διαβούλευσης με την ΠΑΕ, αλλά και με τους δημότες της πόλης. Μην ξεχνάμε πως θα μπορεί να παίζει και η εθνική μας ομάδα στο γήπεδο αυτό».

Αν έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις και αν το πλάνο συμβατότητας είναι οκ. Υπάρχει κάτι που σας φοβίζει πως μπορει να αποτελέσει τροχοπέδη;

«Δεν με φοβίζει τίποτα. Πλέον δεν με φοβίζει τίποτα. Όταν ξεκινήσαμε πριν χρόνια είχαμε μπροστά μας ένα βουνό από δυσκολίες, ένα βουνό από εμπόδια. Τα καταφέραμε και τα ξεπεράσαμε όλοι μαζί. Πλέον το νερό έχει μπει στο αυλάκι. Υπάρχει μία σιγουριά, όχι όμως επανάπαυση. Για την πρώτη ερώτηση. Τα έγγραφα για την χρηματοδότηση έχουν δημοσιοποιηθεί και είμαστε οκ. Για την δεύτερη και τις απαλλοτριώσες. Έχουμε μικρές εκκρεμότητες, αλλά είναι στον ευρύτερο χώρο, κι όχι εκεί που χτίζεται η αρένα».

Για την περιβαλλοντική μελέτη και τις τροποποιήσεις που έγιναν:

«Οι τροποποιήσεις στις οποίες αναφέρεστε είναι πολύ μικρές σε σχέση με το μέγεθος του έργου αν αναλογιστείτε τι πάμε να κάνουμε. Τηρούμε στο ακέραιο τις συμφωνίες και δεσμεύσεις για τις εμπορικές χρήσεις. Μας απασχολεί και η βιωσιμότητα του γηπέδου. Θέλουμε να είμαστε βέβαιοι πως θα μπορεί να λειτουργεί και να συντηρείται για πολλά χρόνια. Σχετικά με το πάρκινγκ έχουμε και επίγειες και υπόγειες θέσεις. Τάφρος δεν προβλέπεται στην μελέτη. Είναι μία απόφαση που θα ληφθεί στο μέλλον».

Για το μουσείο του Παναθηναϊκού:

«Θα υπάρχει και μέσα στο καινούργιο γήπεδο, αλλά κι ένα ακόμη εκεί που στέκεται σήμερα η Λεωφόρος».

Για τα συνοδά έργα:

«Καταλαβαίνω γιατί με ρωτάτε. Έχετε στο νου σας ένα άλλο μοντέλο. Σε μας δεν υπάρχουν συνοδά έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια. Στο δικό μας έργο τα δημοπρατεί και τα υλοποιεί όλα ο Δήμος. Δεν μεταφέρουμε εμείς το μπαλάκι των ευθυνών. Είναι δική μας η ευθύνη να παραδώσουμε το γήπεδο και τις υποδομές στην ώρα μας. Είναι ένα στοίχημα που έχουμε βάλει και θα το κερδίσουμε».

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα