Ολυμπιακός: Xρειάζεται σαφές αγωνιστικό σχέδιο και όλες τις προσωπικότητές του

Ολυμπιακός: Xρειάζεται σαφές αγωνιστικό σχέδιο και όλες τις προσωπικότητές του

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Xρειάζεται σαφές αγωνιστικό σχέδιο και όλες τις προσωπικότητές του

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο blog του για τις δύο βασικές παραμέτρους πάνω στις οποίες θα πρέπει να... πατήσει αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός.

Μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός σε ότι κατάσταση και εάν βρίσκεται δεν μπορείς να τον υποτιμήσεις ποτέ και ειδικά στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Είναι ένας Οργανισμός μαθημένος στον πρωταθλητισμό και που έχει μάθει να ξεπερνά δυσκολίες. Μετά το 1-2 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο σταθήκαμε στο ότι η αξία αυτής της νίκης ήταν πολύ μεγάλη.

Ήταν ένα διπλό που οδήγησε σε περαιτέρω συσπείρωση στον Ολυμπιακό. Που του έδωσε έξτρα αγωνιστική και ψυχολογική ώθηση. Σε μία χρονική περίοδο που αυτά τα στοιχεία ο Ολυμπιακός τα είχε ανάγκη σε μία χρονιά που ξεκίνησε με σημαντικές δυσκολίες και είχε και σκαμπανεβάσματα και αρκετά ζητήματα με αλλαγές προπονητών αλλά και ουκ ολίγες μεταγραφές.

Εάν δεν είχε νικήσει ο Ολυμπιακός τότε δεδομένα τα πράγματα θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολα από κάθε άποψη για την ομάδα και ενόψει της συνέχειας. Και αυτό διότι μετά το εκτός έδρας ματς με τη Καραμπάγκ υπάρχει το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ.

Έχει όμως αξία το να εστιάσουμε σε δύο άξονες για τη συνέχεια για τον Ολυμπιακό. Για το που θα πρέπει να σταθεί.

ΧΑΜΕΣ3

Το σαφές πλάνο και οι ισχυρές προσωπικότητες

Εάν κάτι λειτούργησε στο Ηράκλειο για τον Ολυμπιακό ήταν οι δυνατές προσωπικότητες που έχει στο ρόστερ του και η ποιότητά τους. Εάν δούμε το τι πήγε στραβά στο ματς αυτό ο Ολυμπιακός έκανε κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Παρά τα... κόντρα σε εκείνον δεδομένα το γύρισε το ματς και το πήρε. Υπήρξε διάστημα που ο Ολυμπιακός είχε στο ίδιο σχήμα Χάμες Ροντρίγκες, Μαρσέλο, Γκάρι Ροντρίγκες, Βαλμπουενά και Μπακαμπού. Ένα σχήμα δηλαδή με τρεις μεσοεπιθετικούς και έναν φορ. Εάν βάλουμε μέσα και τον Βρουσάι που ήταν δεξί μπακ αλλά είναι κανονικά εξτρέμ ο αριθμός ανεβαίνει.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν θέλει δύο βασικά πράγματα - εκτός από το να κοιτάει κυρίως το τι κάνει εκείνος και όχι οι άλλοι ειδικά δε από τη στιγμή που θα συνεχίσει να νικά. Πρώτον να έχει ένα σαφές και συγκροτημένο αγωνιστικό σχέδιο. Ναι και ο Μίτσελ... ψάχνεται για να βρει μία βάση να πατήσει πάνω αλλά ο Ολυμπιακός θέλει κάτι δεδομένο και στέρεο και γενικά να παίζουν ως επί το πλείστον οι παίκτες του στις φυσικές τους θέσεις.

Και δεύτερον να βγουν μπροστά όλες οι προσωπικότητές του. Δεν είναι μόνο ο Εμβιλά μία τέτοια. Έχει αρκετές και όχι μόνο τον Χάμες. Έχει τον Μαρσέλο και τόσες άλλες περιπτώσεις παικτών που μπορούν να... συμπαρασύρουν τους συμπαίκτες τους.

Το δε παράδειγμα του Χάμες Ροντρίγκες δείχνει τον... δρόμο. Έχασε το πέναλτι αλλά δεν πτοήθηκε. Το... πήρε πάνω του, έβγαλε εξαιρετική ασίστ και έδειξε πως θα δώσει αρκετά πράγματα στον Ολυμπιακό και ας μην έχει πιάσει ακόμα το 100% του.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.