ΠΑΟΚ ελαφρύς σε μέταλλο, «μεντάλιτι» και μυαλό

ΠΑΟΚ ελαφρύς σε μέταλλο, «μεντάλιτι» και μυαλό

ΠΑΟΚ ελαφρύς σε μέταλλο, «μεντάλιτι» και μυαλό

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου προσπαθεί να εξηγήσει πώς ο ΠΑΟΚ δέχθηκε και πάλι γκολ στις καθυστερήσεις ενός αγώνα και πώς κατάφερε να χάσει και άλλους βαθμούς σε αγώνα που δικαιούνταν τη νίκη.

Τα κατάφερε και πάλι ο ΠΑΟΚ! Έπαιζε μόνος του και έχασε! Από το Σάββατο είχα προειδοποιήσει για την εικόνα και το σκορ! Ο ΠΑΟΚ είναι σε φάση πίεσης και αβεβαιότητας και με τα πόδια βαριά, όλα γίνονται. Μετά και από αυτό το ματς στη Λιβαδειά πάντως, μετά από μία ακόμη σοκαριστική εξέλιξη, το πιο εκπληκτικό, το μεγαλύτερο τρολάρισμα ήρθε από τον Βέλιτς, τον προπονητή του Λεβαδειακού: «Μπορούσαμε να κερδίσουμε…». Έτσι είπε! Μιλάμε για την απόλυτη παράνοια!

Δεν υπάρχουν πολλά γι’ αυτόν τον ΠΑΟΚ! Όποιος δεν βλέπει τι παίζει η ομάδα, τι παράγει και τι τελικά παθαίνει σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια, απλά δεν είναι ψύχραιμος. Δικαιολογούνται όλα όμως όταν καταφέρνεις να βάζεις τόσα… αυτογκόλ!

Όλο το ματς χθες είναι το τελευταίο δεκάλεπτο. Τα άλλα, όσα προηγήθηκαν, όλα, λίγο-πολύ… γίνονται. Όσα απίστευτα συνέβησαν μετά το 0-1, πρέπει να αναλυθούν από αθλητικό ψυχίατρο! Μέχρι εκεί ο ΠΑΟΚ χάνει ένα ημίχρονο λόγω της αλλαγής κορμού, κάνει και πάλι 2-3 «τσαφ» σε τελικές προσπάθειες, αλλά από το 45΄ και μετά είναι… κανονικός. Χάνει τα άχαστα αφού οι πιο πολλοί παίκτες έχουν τρομοκρατηθεί με την αστοχία τους και βλέπουν την εστία… 1-2 μέτρα! Ο Νάρει είναι ο μόνος που σκοράρει και κάπου εκεί στο 75΄γίνεται για πολλοστή φορά το 1-0 για τον ΠΑΟΚ. Πόσα και πόσα 1-0 που… χάλασαν την ομάδα. Την εικόνα! Τη φιλοσοφία και την ψυχολογία της! Φοβερό δεν είναι; Να προηγείσαι με 1-0 ( το πετυχαίνει σε όλα τα παιχνίδια του ο ΠΑΟΚ γιατί το δικαιούται) και αυτό αντί να τον βοηθάει, τον… γεμίζει επιπλέον άγχος και μία τρελή πίεση! Κάπως έτσι προκύπτει μία σειρά από τρελά "κατορθώματα" στις καθυστερήσεις των αγώνων! Και με τον Ατρόμητο! Και με τον ΟΦΗ που δεν είχε φάση αλλά ισοφάρισε στο 200΄. Αλλά και χθες με τον Λεβαδειακό που ούτε σαν σκέψη δεν είχε το γκολ, αλλά στο τέλος παραπονούνταν γιατί δεν κέρδισε!! (Και με τον Παναιτωλικό κινδύνευσε ο ΠΑΟΚ στην τελευταία φάση).

Ο ΠΑΟΚ δουλεύει. Ο ΠΑΟΚ (για όσους βλέπουν και καταλαβαίνουν) είναι σε ΟΛΑ τα ματς καλύτερος του αντιπάλου, αλλά στο τέλος με έναν μαγικό τρόπο καταφέρνει να χάνει από τον εαυτό του και μόνο! Αυτό το οποίο συμβαίνει στο 1-0 όλων σχεδόν των αγώνων του, φανερώνει πολύ ελαφρύ μέταλλο για την ομάδα. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ, με αυτόν τον προπονητή και το συγκεκριμένο ρόστερ, να παθαίνει τέτοιο ψυχολογικό κλακάζ όταν τελικά προηγείται στο ματς. Σε όλα τα ματς είναι καλύτερος, σε όλα προηγείται δίκαια και σε όλα μετά το 1-0, σε κάποιο σημείο αρχίζει να τρέμει! Φόβος πραγματικός!

Ελαφρύ μέταλλο και μυαλό για μία ομάδα που έχει πάθει ήδη μεγάλη ζημιά στο ηθικό της!

Όλα κατά την άποψη μου ξεκινούν από το γκολ! Αυτή η μάστιγα της αστοχίας έχει κάνει τεράστιο κακό στο μυαλό των παικτών! Την έχει πατήσει ο ΠΑΟΚ σε αυτό το κομμάτι και το ποδόσφαιρο τον τιμωρεί πολύ άσχημα επειδή το καλοκαίρι στις μεταγραφές δεν έκανε όσα έπρεπε για να βοηθήσει το σκοράρισμά του, αποκτώντας ποιότητα. Ενώ παίζουν καλύτερα σε ΟΛΑ τα ματς δεν σκοράρουν όσο το δικαιούνται και παρά το 1-0 που τελικά και πετυχαίνουν, επειδή δεν πιστεύουν στους εαυτούς τους για να κάνουν το 2-0, φθάνουν τέτοια ματς όπως το χθεσινό. Εκεί όπου η ομάδα τελειώνει στο γήπεδο με πολύ έμπειρη ενδεκάδα, η οποία όμως παραπατάει από το άγχος! Δεν μπορεί να κρατήσει μπάλα για να σβήσει το ματς. Παίζει μόνη της με αδύναμο αντίπαλο και όμως καταφέρνει να χάσει χωρίς φάση! Με κάποια τυφλά γεμίσματα…

Τι να αναλύσεις άλλο; Ποιοι ξεκίνησαν; Ποιοι άλλαξαν; Ποιοι μπήκαν και πότε; Αστεία πράγματα… Τα ίδια με τις ευχές να χάνει ο ΠΑΟΚ συνέχεια, για να φύγει ο προπονητής του. Φοβερό δεν είναι να υπάρχει κόσμος που θέλει να επιβάλει την άποψή του στον Σαββίδη που κάθε εβδομάδα στέλνει τα μηνύματά του για το πλάνο που έχει εκπονήσει;

Σε κάθε περίπτωση, ο Λουτσέσκου είναι υπεύθυνος να αναλύσει τα… ανεξήγητα και να τα αντιμετωπίσει. Δουλεύει, ο ΠΑΟΚ προόδευσε σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν, αλλά για ομάδα Λουτσέσκου που δίνει τόσο μεγάλη βάση στη νοοτροπία και στην αυτοπεποίθηση, το ανύπαρκτο μέταλλο που έχει το σύνολό του και το χαλασμένο μυαλό τους, είναι πράγματα και καταστάσεις που πρέπει να βελτιωθούν!Δεν μπορεί ομάδα του Λουτσέσκου να κάνει το 1-0 στα παιχνίδια της και μετά να... τρομοκρατείται από τον πανικό της.

Σαφώς και μία μεγάλη νίκη θα βοηθήσει. Έχει ευκαιρίες από εδώ και πέρα ο ΠΑΟΚ να πάρει μία τέτοια… Πόσο ακόμη θα είναι καλύτερος μέσα στο γήπεδο και θα χάνει από τον ίδιο τον ΠΑΟΚ;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.