Το πιο δύσκολο παιχνίδι του Παναθηναϊκού είναι αυτό με τον Αστέρα

Το πιο δύσκολο παιχνίδι του Παναθηναϊκού είναι αυτό με τον Αστέρα

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Το πιο δύσκολο παιχνίδι του Παναθηναϊκού είναι αυτό με τον Αστέρα

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τις συνθήκες που διαμορφώνουν ως το πιο επικίνδυνο ματς του Παναθηναϊκού μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πηγαίνει σαν τρένο με σπασμένα τα φρένα και μέχρι στιγμής να μην σταματά πουθενά αλλά στον πρωταθλητισμό αυτό που μετρά και έχει σημασία, είναι η διάρκεια. Είναι οι «σίγουροι» πόντοι να μπαίνουν στο σακούλι, είναι τα «μικρά» παιχνίδια εντός και εκτός έδρας.

Πέρα από ένα εξαιρετικό ξεκίνημα που του έχει δώσει τεράστια ώθηση, διαφορά από τους διώκτες του και δυναμική ενόψει της συνέχειας, το «τριφύλλι» δεν έχει πετύχει κάτι, δεν είναι στιγμές χαλάρωσης και πανηγυρισμών αλλά ανασύνταξης, μάχης και σοβαρότητας, όπως εξάλλου την έχει ορίσει εδώ και καιρό στο εσωτερικό της ομάδας, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Εξάλλου, το «τριφύλλι» έχει μπροστά του, το πιο δύσκολο παιχνίδι μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Η αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης είναι η πιο επικίνδυνη, αυτή που «φωνάζει» περισσότερο για προσοχή, συγκέντρωση και μηδενικό εφησυχασμό σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πάει σε αυτό το ματς με νοοτροπία ντέρμπι, με ψυχολογία για ματς «τελικό», με το μαχαίρι στα δόντια και όλα τα σχετικά κλισέ, που ανταποκρίνονται όμως απόλυτα στην πραγματικότητα.

Σε αυτό το ματς ο Παναθηναϊκός θα κληθεί:

  • Να παίξει χωρίς τον δεύτερο πιο επιδραστικό του ποδοσφαιριστή στο επιθετικό τρίτο. Τον Άντρατζ Σπόραρ, ο οποίος τραυματίστηκε στη Τούμπα και θα μείνει εκτός για δύο εβδομάδες. Οι δουλειές που κάνει πάνω στο χορτάρι ο Σλοβένος φορ έχουν πολύπλευρο χαρακτήρα και η απουσία του είναι πολύ σημαντική.
  • Να παίξει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου χωρίς το ένα από τα δύο βασικά του «8άρια», τον Άνταμ Τσέριν, ο οποίος σε διάρκεια καλής απόδοσης είναι μαζί με τον Αϊτόρ ο κορυφαίος του φετινού Παναθηναϊκού.
  • Να παίξει με τον βασικό του δεξιό μπακ, τον Γιάννη Κώτσιρα, να προέρχεται από απουσία ενός μήνα, καθώς η τελευταία του συμμετοχή ήταν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στις 11 Σεπτεμβρίου. Εκτός και αν προτιμηθεί ξανά ο Φακούντο Σάντσες.
  • Να παίξει απέναντι σε έναν αντίπαλο που παραδοσιακά του δημιουργεί προβλήματα και με τον Ηρακλή Μεταξά στον πάγκο ο Αστέρας Τρίπολης είναι μια ομάδα που δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να «ταμπουρωθεί» στα 2/3 του αγωνιστικού χώρου και θα έχει ως μοναδικό της μέλημα να «καταστρέψει» το παιχνίδι του αντιπάλου. Μόνο ο ΠΑΣ Γιάννινα αμύνθηκε με παρόμοιο τρόπο και το «τριφύλλι» χρειάστηκε στο φινάλε του ημιχρόνου την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ για να ανοίξει το σκορ και να ξεκλειδώσει το... πούλμαν.

Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει τους δείκτες της αυτοπεποίθησης στα ύψη, η εμπιστοσύνη στην ομάδα μεγαλώνει από τις αντιδράσεις στα δύσκολα, όπως έγινε με τις ανατροπές στα ντέρμπι αλλά σχεδόν σε κάθε παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει και σοβαρά προβλήματα. Μην ξεχνάμε πως το δίδυμο Σένκεφελντ-Μάγκνουσον έπαιξε για πρώτη φορά μαζί στη Θεσσαλονίκη μετά τις 11 Αυγούστου!

Το ματς με τον Αστέρα είναι κομβικότατο και ικανό να αυξήσει κι άλλο την διαφορά από τους διώκτες. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στον ΟΦΗ που «καίγεται» για βαθμούς και ενώ την Πέμπτη παίζει με την Καραμπάκ. Η ΑΕΚ έχει ντέρμπι με τον Άρη στο «Βικελίδης» ενώ ο ΠΑΟΚ παίζει στη Λιβαδειά που ψάχνει βαθμούς για να... ανασάνει και να φύγει από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Για αυτό και άπαντες στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να είναι στη... τσίτα και η Λεωφόρος να ζήσει βραδιές ντέρμπι. Με την ίδια τρέλα, την ίδια ένταση, την ίδια φωνή, σαν να βρίσκεται απέναντι ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι πως το είχαμε ξεχάσει, αλλά έτσι είναι ο πρωταθλητισμός. Κάθε παιχνίδι «τελικός» και κάθε βαθμός από «χρυσάφι». Και όπως θυμόμαστε τον Νίκο Λυμπερόπουλο να λέει ένα μεσημέρι στο Κορωπί την εποχή που ήταν στη τεχνική διεύθυνση του συλλόγου «οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο, είναι αυτοί που φοράνε την φανέλα της ομάδας μας»...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.