Λαμία: Βρήκε την ουσία και πρέπει να επενδύσει σε αυτή (vids)

Νότης Χάλαρης
Λαμία: Βρήκε την ουσία και πρέπει να επενδύσει σε αυτή (vids)

bet365

Έχει κάνει και καλύτερες εμφανίσεις φέτος αλλά στο τέλος της μέρας, το αποτέλεσμα έχει την ουσία και η Λαμία τη βρήκε κόντρα στον Λεβαδειακό.

«Δεν είχαμε άγχος, καθώς τα πηγαίναμε καλά, αυτό που έλειπε ήταν η νίκη, παρά το ότι δεν πιάσαμε την καλύτερή μας απόδοση». Τα λόγια του Τζιανλούκα Φέστα ακούγονται κλισέ, όμως αν κοιτάξει κάποιος καλύτερα τη φετινή πορεία της Λαμίας μετά από έξι αγωνιστικές στη Superleague, ίσως να αλλάξει γνώμη.

Η νίκη επί του Λεβαδειακού (1-0) ήταν η ουσία που έψαχναν οι Λαμιώτες μέσα από τα πρώτα ματς του πρωταθλήματος. Μετά από αγώνες γεμάτα φάσεις, πλάνο, ατυχίες, ήρθε η στιγμή για το πολυπόθητο τρίποντο που (ήδη) έδωσε βαθμολογική... ανάσα στο σύνολο του Φέστα.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά για την οικονομία του απολογισμού. Στις πρώτες πέντε στροφές της Superleague η Λαμία δεν είχε γευτεί τη χαρά της νίκης έχοντας απολογισμό τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες (από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ). Μόνο ο Ιωνικός και ο Λεβαδειακός ήταν ακριβώς από κάτω της μέχρι την διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων.

λαμια

Μέχρι εδώ δεν βλέπουμε κάτι το... θετικό με το ξεκίνημα των Λαμιωτών, παρά την συντονισμένη ενίσχυση αλλά και την απόφαση να μην γίνει μεταγραφική κίνηση στην αγορά των ελεύθερων (μόνο για Γκαστόν Ραμίρες υπήρξε κάτι αλλά μέχρι εκεί). Ωστόσο, η Λαμία έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με πέρσι.

Με βάση τα στατιστικά έδειχνε έτοιμη να πάρει το πρώτο της τρίποντο. Διατηρούσε το μηδέν στην εστία, έχανε ένα... τσουβάλι ευκαιρίες αλλά στο τέλος της μέρας μετρούσε το αποτέλεσμα, το οποίο δεν περιείχε τη νίκη. Και φτάνουμε στην διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων.

Ο Φέστα ήξερε τι έπρεπε να δουλέψει στην διακοπή

Το «διάλειμμα» ήρθε την κατάλληλη στιγμή για τον Τζιανλούκα Φέστα. Ο Ιταλός προπονητής δεν ήταν στην απόλυτη ηρεμία αλλά ούτε σε... ηλεκτρική καρέκλα λόγω των καλών εμφανίσεων της ομάδας. Έτσι, ήξερε ακριβώς τι πρέπει να διορθώσει και που θα δώσει το βάρος της δουλειάς.

Το πρόβλημα «φώναζε». Η ομάδα δεν είχε το εύκολο γκολ παρά τις αρκετές τελικές προσπάθειες που είχαν σε κάθε ματς. Αυτό καθρεφτιζόταν κόντρα στους «μεγάλους» που είχαν την πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα απέναντι σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

λαμια

Για αυτό ο Φέστα έπεσε «πάνω» στους φορ του. Στην προσαρμογή του Μποάκι που ήταν το μεγάλο στοίχημα, τον Πέτρο Γιακουμάκη, τον Γιώργο Μανούσο αλλά και τον Σωτήρη Τσιλούλη που έχει τις περισσότερες τελικές από κάθε άλλο παίκτη του συλλόγου. Ο Ιταλός τεχνικός έψαχνε την... ουσία μέσα από τις συντονισμένες επιθέσεις της ομάδας του και αυτό ήταν το πρώτο που έπρεπε να διορθωθεί.

Το φιλικό με τη Νίκη Βόλου είχε πολλά θετικά. Μπορεί η ομάδα να δέχθηκε δύο τέρματα (ήταν πίσω στο σκορ με 2-0) αλλά βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει, να γυρίσει το ματς σε 2-2 και να... ξεκλειδώσει την επιθετική λειτουργία.

Με τον Λεβαδειακό βρήκε την... ουσία!

Το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό δεν ήταν όπως τα άλλα. Με την ομάδα της Λιβαδειάς ακριβώς από κάτω από τη Λαμία, η νίκη ήταν διέξοδος. Δεν έπρεπε να περάσει και η 6η αγωνιστική δίχως τρίποντο, ειδικά στην έδρα της και ακόμα πιο σημαντικό, απέναντι στην συγκεκριμένη ομάδα.

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, οι Λαμιώτες δεν εντυπωσίασαν. Δεν έκαναν εμφάνιση που αντιστοιχούσε στα προηγούμενα παιχνίδια τους αλλά η διαφορά ήταν πως βρήκαν (επιτέλους) την ουσία. Το εύκολο γκολ σε μία από τις ελάχιστες τελικές προσπάθειες που είχαν.

Στο τέλος της μέρας, το αποτέλεσμα φαίνεται στον βαθμολογικό πίνακα. Ειδικά σε τέτοιους «τελικούς παραμονής» το τρίποντο είναι το βασικό στοιχείο για τη συνέχεια. Έτσι, ο Μποάκι πήρε το «όπλο» του, άνοιξε... λογαριασμό και χάρισε στη Λαμία τους τρεις βαθμούς.

Η βαθμολογική... ανάσα που χρειαζόταν για τη συνέχεια

Με την παρθενική της νίκη φέτος, η Λαμία έφτασε τους έξι βαθμούς στον βαθμολογικό πίνακα και απομακρύνθηκε για τα καλά από την επικίνδυνη ζώνη. Όχι σε βαθμό «ηρεμίας» αλλά είναι μία μεγάλη ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ειδικά από το γεγονός πως η ομάδα φιλοξενείται μέσα στη Νίκαια από τον Ιωνικό την ερχόμενη αγωνιστική και πρόκειται για ένα ματς που θυμίζει αρκετά αυτό με τον Λεβαδειακό. Το ενδεχόμενο νίκης μπορεί να αποδειχθεί... χρυσάφι για το σύνολο του Φέστα ενόψει της μάχης της παραμονής.

Μέχρι τότε, η Λαμία μπορεί να επενδύσει στη νίκη με τον Λεβαδειακό. Ήρθε την κατάλληλη στιγμή και μπορεί να χτίσει πάνω σε αυτή.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα