Όταν ο Κασάμι δακρύζει υπογράφοντας πάλι στον Ολυμπιακό…

Όταν ο Κασάμι δακρύζει υπογράφοντας πάλι στον Ολυμπιακό…

Όταν ο Κασάμι δακρύζει υπογράφοντας πάλι στον Ολυμπιακό…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την (19η και) τελευταία μεταγραφή του Ολυμπιακού.

Πολλά και διαφορετικά μπορεί κανείς να πει για την τελευταία προσθήκη του Ολυμπιακού σε αυτή την απίστευτη μεταγραφική περίοδο με την απόκτηση συνολικά 19 παικτών!!!

Μπορείς να πεις…

Ότι ο Κασάμι είναι ένας πληθωρικός παίκτης, που παίζει σε όλες τις θέσεις στα χαφ, αλλά και δεξιά κι αριστερά στα πλάγια της επίθεσης-εκεί τον είχε βάλει επανειλημμένως ο Μίτσελ σε παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ, αν θυμάστε και στο 1-0 με τη Γιουβέντους από θέση εξτρέμ είχε σκοράρει!

Ότι είναι ένας κλασικός αριστεροπόδαρος με έφεση στο σκοράρισμα, κάτι που δεν έχουν πολλοί χαφ-ειδικά τα τελευταία χρόνια στην Ελβετία, που έπαιζε σε πιο επιθετικογενείς ρόλους, είχε μέσο όρο 10 γκολ (και 5 ασίστ) ανά σεζόν.

Ότι είναι ένας δυναμικός παίκτης που δεν κωλώνει και που μπορεί να δώσει μεγάλες μάχες ανασταλτικά, να τρέξει την μπάλα, να αλλάξει παιχνίδι, αλλά και να γίνει κρυφός κυνηγός.

Ότι γενικά στην καριέρα του δεν βγάζει τραυματισμούς, έχοντας κατά μέσο όρο 34 παιχνίδια ανά σεζόν και είναι ηγετικός χαρακτήρας (φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και σε Βασιλεία και σε Σιόν και στην Ελπίδων της Ελβετίας).

Μπορείς να πεις και…

Ότι οι επιστροφές παικτών στον Ολυμπιακό σπάνια πιάνουν (βλέπε τελευταίο παράδειγμα Μανωλά).

Κασάμι

Ότι με την παρουσία του Χουάνγκ, του Κούντε και του Μπουχαλάκη ίσως να ήταν μία αχρείαστη μεταγραφή του Κασάμι, υπό την έννοια ότι η καλύτερη του θέση είναι 8άρι.

Ότι από εκεί που έπαιζε στην Αγγλία και στον Ολυμπιακό, τα τελευταία χρόνια ήταν μονίμως στο ελβετικό πρωτάθλημα και δη όχι στις ομάδες που έπαιρναν τους τίτλους, ενώ και στην Εθνική Ελβετίας έχει να παίξει από την εποχή του στον Ολυμπιακό, το 2016.

Ότι είναι ένας παίκτης με ταλέντο, αλλά και έλλειψη πειθαρχίας μέσα στο γήπεδο, ενδεχομένως γιατί δεν μπαίνει πολύ εύκολα σε καλούπια κι αυτό ενίοτε πονοκεφαλιάζει τους προπονητές.

Τέλος πάντων, ο χρόνος θα δείξει αν ο Ολυμπιακός έκανε μία σωστή κίνηση.

Κατ΄αρχάς, πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι ότι ο Κασάμι θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό κατά βάση μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού θα χρειαστεί περίπου ένα μήνα για να ετοιμαστεί σε καλό επίπεδο (δεν έχει κάνει προετοιμασία κι έχει να παίξει τέσσερις μήνες).

Κατά δεύτερο να σκεφθούμε, με βάση ότι πρωτίστως είναι 8άρι, ότι ο Χουάνγκ (που δυστυχώς ούτως η, αλλιώς, παίζει τα μισά παιχνίδια αφού συνέχεια παραπονιέται για ενοχλήσεις…) κι ο Κούντε θα παίξουν στο Μουντιάλ και δεν ξέρουμε πώς θα γυρίσουν πίσω, αν φέρουν προτάσεις κλπ-μακάρι πάντως να μη γυρίσουν όπως ο Σισέ κι ο Αγκιμπού μετά το Κόπα Άφρικα του περασμένου Γενάρη…

a

Και κάτι τελευταίο, αλλά διόλου ασήμαντο: όσοι ήταν παρόντες στην υπογραφή του συμβολαίου του Κασάμι είδαν τον 30χρονο άσο να δακρύζει από συγκίνηση και χαρά! Δεν βλέπεις τέτοιες σκηνές εύκολα από ένα παίκτη και ειδικά ξένο, που πέρασε δύο χρόνια κι όχι μια ζωή από τον Ολυμπιακό.

Όλοι ξέραμε πόσο ήθελε να γυρίσει ο Κασάμι στον Ολυμπιακό-άλλωστε και σε άλλες μεταγραφικές περιόδους είχε γίνει συζήτηση αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κι έχει σημασία ένας παίκτης να υπογράφει με την καρδιά του σε μία ομάδα. Έστω κι αν αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα πάνε όλα καλά, αν σκεφθούμε πάλι την περίπτωση του Μανωλά.

Μπορεί να βγει έξυπνη κίνηση αυτή του Κασάμι. Κι ας πέρασε στα ψιλά σε σχέση με άλλες μεταγραφές…

Παρεμπιπτόντως, δεν ενεπλάκη μάνατζερ στη μεταγραφή αυτή. Παρότι ο Ελβετός ανήκει σε μεγάλο γραφείο μάνατζερ στην Αγγλία και μάλιστα με άριστες σχέσεις με τον Ολυμπιακό, ο παίκτης χειρίστηκε μόνος το θέμα του. Απευθείας με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και τον Μιλτιάδη.

Ο Κασάμι που την περασμένη άνοιξη έφτασε στους 16 του Κόνφερενς Λιγκ με τη Βασιλεία, η οποία αποκλείστηκε από τη Μαρσέιγ.

Άσχετο: ο Λαλά είχε την ευκαιρία του να γυρίσει σε άσπρο άλογο. Την κλότσησε με τη συμπεριφορά του…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.