Πρέπει να το… θέλει περισσότερο ο ΠΑΟΚ

Πρέπει να το… θέλει περισσότερο ο ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού, αναλύει τα αγωνιστικά δεδομένα των ασπρόμαυρων και προχωράει σε έξτρα λεπτομέρειες του ντέρμπι. Σχόλια και για τα χθεσινά σημαντικά γεγονότα.

Υπάρχει περίπτωση να μπει μία ομάδα σε έναν αγώνα (πολύ περισσότερο σε ένα ντέρμπι) και να μη θέλει να κερδίσει; Είναι δυνατό όμως να μπουν στο γήπεδο δύο αντίπαλοι και ο ένας να βγάλει έξτρα κίνητρο, να δείξει μέσα από τις στιγμές, τις μονομαχίες και την τακτική του ετοιμότητα, ότι μπορεί και θέλει να κερδίσει περισσότερο από τον άλλο. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς λόγους για να πετύχει κάτι τέτοιο στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς μέσα στην Τούμπα.

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον αυριανό μεγάλο αγώνα με τον Παναθηναϊκό τελειώνει το βράδυ. Κάπως έτσι υπάρχει ακόμη χρόνος για δοκιμές, επιλογές και ειδήσεις.

Ο ΠΑΟΚ δύσκολα να μην αλλάξει στόπερ σε αυτό το ματς. Ο Κουλιεράκης έχει χάσει έδαφος, έχει μυϊκό πρόβλημα που μπορεί να επιδεινωθεί και κάπως έτσι πρέπει να ενεργοποιηθεί ο επόμενος στόπερ. Ο Έλληνας Κάργας ή ο αριστεροπόδαρος Νάσμπεργκ; Οι χαρακτηρισμοί δεν είναι τυχαίοι αφού προσδιορίζουν τα πλεονεκτήματα του καθενός. Προσωπικά θα χρησιμοποιούσα τον εξοικειωμένο Έλληνα. Εγώ όμως δεν βλέπω κάθε μέρα τις προπονήσεις και από την άλλη δεν έχω καμία εικόνα από Νάσμπεργκ. Άρα… ο προπονητής ξέρει –και πάλι- καλύτερα. Γι αυτό θεωρώ ανόητες τέτοιου είδους κριτικές για επιλογές προπονητών, λες και αυτοί δεν ξέρουν πολλά-πολλά περισσότερα από εμάς ή τέλος πάντων θέλουν το κακό της ομάδας τους με την όποια απόφαση παίρνουν.

Θέμα υπάρχει και αριστερά με πολλές επιλογές για τον Λουτσέσκου. Ο Τσαούσης που ανεβαίνει; Ο Βιεϊρίνια με την εμπειρία του; Ο Σοάρες που βελτιώνεται; Αρκεί να είναι απολύτως καλά και ο Λύρατζης από τα δεξιά.

Στο κέντρο, εκεί που ο ΠΑΟΚ μπορεί ξεκάθαρα να έχει την υπεροπλία (και λόγω των ζητημάτων του αντιπάλου) θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει η τριάδα στην οποία βασίζεται η ομάδα. Ο Ντόουγκλας θα έχει και τον πολύτιμο Πέρεθ κι άντε να δούμε ποιος θα κυριαρχήσει καλύτερα και περισσότερο… Και σε αυτό το ματς ο Ελ Καντουρί θα έρθει από τον πάγκο.

ΤΑ ΕΞΤΡΑ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ

Για να προχωρήσουμε σε άλλα έξτρα στοιχεία του συγκεκριμένου αγώνα που πρέπει να απασχολούν τους γηπεδούχους…

ΠΑΟΚ κυνηγάει στη βαθμολογία τον Παναθηναϊκό και αυτό από μόνο (ακόμη και υποσυνείδητα) κάνει τη δική του ανάγκη για νίκη πολύ μεγαλύτερη.

ΠΑΟΚ παίζει μέσα στο γήπεδό του, που όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι θα είναι κατάμεστο ή τέλος πάντων σχεδόν γεμάτο. Ένα ακόμη έξτρα κίνητρο και ταυτόχρονα ένα πλεονέκτημα για τους ασπρόμαυρους.

- Παίζοντας στην έδρα του ο ΠΑΟΚ προφανώς και θέλει να σπάσει το αήττητο του αντιπάλου του.

-Μέσα σε όλα υπάρχει και το ακριβώς προηγούμενο ματς των δύο ομάδων. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έπαιξαν στον τελικό κυπέλλου, όπου λίγοι κατάλαβαν τον τρόπο (ή τους τρόπους) που βρέθηκαν ή προέκυψαν για να χάσει ο Δικέφαλος το τρόπαιο. Δεν έχει ξεχαστεί αυτό το ματς που έγινε πριν λίγους μήνες. Θα ξεχάσει ή θα ξαναχάσει ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του χωρίς φάση του αντιπάλου; Από την άλλη δεν θα είναι και σε αυτό το ματς ο περίεργος VAR…

- Πάνω από όλα όμως, η νέα και νεανική ομάδα του Λουτσέσκου έχει τεράστια ανάγκη μία μεγάλη νίκη για να πείσει τον… εαυτό της και όλο τον κόσμο γύρω-γύρω, ότι μπορεί και φέτος, παρά τις μεγάλες αλλαγές, παρά την ανανέωση και όσα έγιναν ή δεν έγιναν μέσα στο καλοκαίρι, μπορεί να κάνει πορεία πρωταθλητισμού, πέρα από όλα τα άλλα θέλει να πετύχει με την ανάδειξη παικτών, την καθιέρωσή τους και την υπεραξία που θα επιδιώξει να πετύχει.

* Σπουδαία η χθεσινή βραδιά για την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μαζί με την άνοδο της ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα, κερδίζει και το ποδόσφαιρό μας αφού… πολύ απλά είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο να παίζεται το άθλημα σε καλύτερα στάδια. Καλορίζικο για τους φίλους της ΑΕΚ, συγχαρητήρια στον Δημήτρη Μελισσανίδη που συνεχίζει να γράφει ιστορία και αφού η Ένωση θα γιορτάσει 100% τα 100α της γενέθλια στο νέο της σπίτι, ελπίζουμε και εμείς για μια παρόμοια ευλογία το 2026. Ελπίζουμε…

Παρεμπιπτόντως, προχθές έγινε ποδοσφαιρικό παιχνίδι στο Καυταντζόγλειο για το κύπελλο μεταξύ Ηρακλή και Νίκης Βόλου και όσοι βρέθηκαν εκεί ντράπηκαν για όσα έζησαν σε αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες. Ο ΠΑΟΚ θα φταίει… Ο Σαββίδης! Έτσι δεν είναι κύριε υπουργέ; Αλλά ας μην τον απασχολούμε με τα εθνικά στάδια που διαλύονται και κανείς δεν ασχολείται. Έχει τώρα να πανηγυρίσει για το ότι κατάφερε με τις ενέργειές του να σταματήσει κάθε δράση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Άλλη μια μεγάλη επιτυχία που προστίθεται στο βιογραφικό του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.