Wyscout Analysis: Νάρει VS Αϊτόρ (vids)

Γιώργος Ντυμένος
 Wyscout Analysis: Νάρει VS Αϊτόρ (vids)

bet365

Το ντέρμπι της Τούμπας... κόβει την ανάσα και οι Νάρεϊ, Αϊτόρ παρότι δεν είναι κλασικοί φορ προβάλουν ως οι πλέον αξιόπιστες επιθετικές λύσεις για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό αντίστοιχα.

ΠΑΟΚ εναντίον Παναθηναϊκού λοιπόν και στην Τούμπα θα έχουμε απόψε (2/10) το ντέρμπι κορυφής της κατηγορίας, αφού οι «πράσινοι» οδηγούν την κούρσα με 15 βαθμούς και ο «Δικέφαλος του Βορρά» ακολουθεί με 11.

Ανεξαρτήτως βέβαια της θέσης που βρίσκονται οι δύο ομάδες διαχρονικά οι μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι ξεχωριστές και παιχνίδια αυτού του επιπέδου ενδέχεται να κριθούν στη «μισή» ενέργεια των παικτών κλάσης που υπάρχουν εκατέρωθεν.

Μέσω του Wyscout θα επικεντρωθούμε στα κατά τεκμήριο «βαριά τους πυροβολικά», καθώς ο Κάλεντ Νάρεϊ και ο Αϊτόρ προβάλουν αυτή τη στιγμή το Α και... σχεδόν το Ω της γραμμής κρούσης των clubs. Αμφότεροι μάλιστα δεν είναι κλασικοί φορ αλλά μεσοεπιθετικοί, ωστόσο ο Γερμανός είναι άμεσα «μέσα» στα τέσσερα από τα πέντε τέρματα των Θεσσαλονικιών και ο Ισπανός στα επτά από τα εννέα του «τριφυλλιού».

Μάλιστα τους... συνδέει, όπως προκύπτει, ακόμη ένα κοινό τους γνώρισμα που αφορά την ικανότητά που τους διέπει στις στατικές μπάλες, ο μεν Αϊτόρ με την ιδιότητα τόσο του «εκτελεστή» όσο και του «δημιουργού», ο δε Νάρεϊ με τη δεύτερη.

ΚΑΛΕΝΤ ΝΑΡΕΪ
Αγώνες: 5
Λεπτά: 497'

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον ΠΑΟΚ και με το «καλημέρα» έγινε βασικός και αναντικατάστατος στη γραμμή κρούσης του. Ενδεκαδάτος σε όλα τα μέχρι στιγμής ματς της ομάδας στο πρωτάθλημα, είναι «μέσα» στα τέσσερα από τα πέντε γκολ που έχει σημειώσει αφού έχει βρει δις στόχο και μετρά ισάριθμες ασίστ. Ως επί το πλείστων κινείται στο δεξί «φτερό», όμως τον έχουμε δει και φορ, ενώ στα παιχνίδια με Λαμία και ΟΦΗ πέρασε (και) αριστερά.
...

Τελικές: 11
On target: 5
Γκολ: 2
xG: 1

Αν προσέξουμε θα δούμε πως «χρειάστηκε» 164' για να απειλήσει πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού δεν έβγαλε τελική στο 1-0 της πρεμιέρας επί του Παναιτωλικού και έκανε... σεφτέ στο 83' της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο, όταν σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε. Εκτοτε... πήρε μπρος. Σε εκείνο το παιχνίδι μάλιστα υπέγραψε» τη νίκη του ΠΑΟΚ καθώς βρήκε δίχτυα στο 90'+6' και διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 2-1 για την ομάδα του. Ετσι... άνοιξε λογαριασμό στα γκολ και λίγες ημέρες μετά σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά στο 1-1 του Ηρακλείου.

Συνολικά έχει κάνει 11 τελικές εκ των οποίων οι πέντε είναι on target, ενώ δύο εκ των εννέα που δεν βρήκαν στόχο λογίζονται ως «καθαρές» ευκαιρίες, αλλά ο Σαράνοφ της Λαμίας απέκρουσε το μεταξύ τους τετ α τετ και ο Στίβενς του ΟΦΗ μπλόκαρε το δυνατό σουτ που εξαπέλυσε μέσα από τα καρέ του. Τα xG του είναι ένα και έχει ήδη δύο, άρα διπλάσια από το αναμενόμενο και με βάση τις φάσεις που «πρωταγωνίστησε».

Πάσες: 151
Εύστοχες: 109
Ποσοστό ευστοχίας: 72,2%
Ασίστ: 2

Την ίδια στιγμή ο Γερμανός πασάρει με ποσοστό επιτυχίας 72,2%, αφού έχει 109 εύστοχες σε 151 που επιχείρησε στα πρώτα πέντε ματς της σεζόν. Εξ' αυτών δύο μετατράπηκαν σε ασίστ καθώς «έφτιαξε» τα τέρματα των Μπράντον και Κούρτιτς στις νίκες επί του Παναιτωλικού και της Λαμίας αντίστοιχα. Η κατά τεκμήριο πιο πετυχημένη του παρουσία σε επίπεδο μεταβιβάσεων ήταν στην πρεμιέρα με τα «καναρίνια», όπου το κοντέρ του... έγραψε 82% ευστοχία (40/49).
..

Εκτός μάλιστα των δύο ασίστ που έχει ήδη πιστωθεί «έφτιαξε», μέχρι στιγμής, ακόμη 11 τελικές για συμπαίκτες του, δείγμα ότι συνεισφέρει τα μέγιστα και στο κομμάτι της δημιουργίας. Μάλιστα μεγάλο του «όπλο» είναι οι στατικές μπάλες που εκτελεί, αφού μέσω τέτοιας έχρισε τον Κούρτιτς σκόρερ και παράλληλα με ανάλογα χτυπήματα ο ΠΑΟΚ απείλησε έξι φορές, με πλέον «καθαρές» ευκαιρίες τις κεφαλιές των Αουγκούστο, Κουλιεράκη που πέρασαν λίγο άουτ στα παιχνίδια με Αρη, ΟΦΗ αντίστοιχα.

Ευρύτερα «τρέχει» μπροστά την μπάλα με σχετική επιτυχία (54,8% ευστοχία στις προωθητικές του πάσες), ενώ αναζητά και το 1 vs 1. Συνολικά ως τώρα πήγε σε 19 ντρίμπλες εκ των οποίων οι 11 ήταν πετυχημένες (57,9%), κάτι που αυτόματα του επέτρεψε να βρει κενούς χώρους και να δημιουργήσει υπεραρυθμία στο κομμάτι της ανάπτυξης της ομάδας του. Στην Κρήτη μάλιστα και είχε 5/7 αντίστοιχες απόπειρες, επίδοση πάρα πολύ υψηλή.
...

Παράλληλα έχει μέχρι στιγμής κάνει 24 επαφές μέσα στο «κουτί» (τελική, πάσα κτλ) κάτι που «μεταφράζεται» πως κατά μέσο όρο κάθε 20' που αγωνίζεται δημιουργεί και μία επικίνδυνη κατάσταση πολύ κοντά στην αντίπαλη εστία. Κλείνοντας πρέπει να σημειωθεί πως βοηθά με σχετική επιτυχία και ανασταλτικά, αφού ως τώρα έχει εμπλακεί σε 29 αμυντικές «μονομαχίες» και στις 13 βγήκε «νικητής» (41,4%). Για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης οι αντίστοιχες επιθετικές που «πρωταγωνίστησε» είναι 41.


ΑΪΤΟΡ
Αγώνες: 5
Λεπτά: 457'

Την τρίτη του σεζόν στο «τριφύλλι»... τρέχει ο Ισπανός μεσοεπιθετικός και συνεχώς παρουσιάζεται όλο και καλύτερος. Από πέρσι άλλωστε έχει μετατραπεί σε παίκτη-κλειδί του Παναθηναϊκού και φέτος παραμένει «κολόνα» των «πράσινων». Στα πρώτα πέντε παιχνίδια της σεζόν τον βλέπουμε ως επί το πλείστων στο αριστερό άκρο αν και σε ορισμένα ματς (π.χ με.Λεβαδειακό, ΟΦΗ) πέρασε και στον άξονα. Ο απολογισμός του ως τώρα είναι πέντε γκολ και δύο ασίστ, κάτι που σημαίνει πως είναι «μέσα» στα επτά από τα εννέα τέρματα της ομάδας του στο πρωτάθλημα και αυτό... λέει πολλά για την εν γένει παρουσία του.
..

Τελικές: 12
On target: 5
Γκολ: 5
xG: 3,08

Στην περίπτωση του 26χρονου μάλιστα μπορεί να ειπωθεί πως.... ότι πάει μέσα γράφει, αφού και οι πέντε on target τελικές του στη σεζόν (από τις 12 συνολικά) έχουν μετατραπεί σε γκολ! «Σεφτέ» έκανε στο 1-0 επί του Ιωνικού όπου βρήκε δίχτυα από τα 11 βήματα, με ανάλογο τρόπο σκόραρε και στο 2-1 κόντρα στην ΑΕΚ στο ντέρμπι της Λεωφόρου και ύστερα ακολούθησε το χατ τρικ του στο 3-0 με αντίπαλο τον ΠΑΣ.Επειδή μάλιστα τα δύο από εκείνα τα τέρματά του ήταν με απευθείας εκτελέσεις φάουλ αυτό σημαίνει πως τα τέσσερα από τα πέντε γκολ του Αϊτόρ προήλθαν σε στατικές μπάλες!

Την ίδια στιγμή από τις επτά τελικές του που δεν βρήκαν εστία στις δύο αυτό συνέβη για ελάχιστα εκατοστά, αφού στην αναμέτρηση με την Ενωση είχε δοκάρι και σε εκείνη με τον «Αγιαξ της Ηπείρου» ένα σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ. Με γνώμονα τις φάσεις που έχει «πρωταγωνιστήσει» τα xG μόλις που ξεπερνούν τα τρία (3,08 για την ακρίβεια), όμως εκείνος έχει ήδη βρει στόχο πέντε φορές!

Πάσες: 197
Εύστοχες: 129
Ποσοστό ευστοχίας: 74,1%
Ασίστ: 2

Ο Αϊτόρ, για να συνεχίσουμε, πασάρει στη σεζόν με ποσοστό επιτυχίας 74,1% αφού έχει επιχειρήσει 197 μεταβιβάσεις και οι 129 βρήκαν συμπαίκτη του. Μάλιστα εξ' αυτών οι δύο «μεταφράστηκαν» σε τελικές πάσες αφού «έφτιαξε» το 0-2 του Σπόραρ στο «Γεντί Κουλέ» και το 1-0 του Βέρμπιτς κόντρα στο Λεβαδειακό. Μάλιστα η δεύτερη ήταν με εκτέλεση φάουλ του, κάτι που σημαίνει πως έχει αθροιστικά τέσσερα γκολ και μία ασίστ σε στατικές φάσεις. Η κατά τεκμήριο πιο πετυχημένη του παρουσία σε επίπεδο μεταβιβάσεων ήταν στην πρεμιέρα με τον Ιωνικό όπου «έγραψε» 69% ευστοχία (37/54).
..

Παραπάνω σταθήκαμε στα καλά χτυπήματά στις στατικές μπάλες, κάτι που επιβεβαιώνεται από ακόμη ένα εύρημα. Εκτός των δύο ασίστ που έχει βγάλει ως τώρα από τα πόδια του ξεκίνησαν ακόμη επτά τελικές των «πράσινων», εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν σε δικές του στημένες φάσεις και μάλιστα οι δύο λογίζονται οι «καθαρές» ευκαιρίες, του Κουρμπέλη στην πρεμιέρα και του Σπόραρ κόντρα στον ΟΦΗ.

Την ίδια στιγμή είναι παίκτης που «ψάχνει» την μακρινή πάσα και ως τώρα μετρά 11/23, κάτι που «αγγίζει» το 50%. Ετσι κατά μέσο όρο επιχειρεί μία κάθε 20' που αγωνίζεται, ενώ δύσκολα του παίρνει κάποιος την κατοχή. Πιο συγκεκριμένα έχει βγει νικητής στις περισσότερες από τις μισές επιθετικές «μονομαχίες» που έχει εμπλακεί αφού κέρδισε τις 18 από τις 33 (54,5%), επίδοση που είναι αρκετά υψηλή για ποδοσφαιριστή που έχει το τόπι στα πόδια του. Μάλιστα ναι μεν στην πρεμιέρα με τον Ιωνικό είχε 100% σχετική επιτυχία (4/4), όμως το αντίστοιχο 7/9 που κατέγραψε σε εκείνη με τον ΠΑΣ Γιάννινα προβάλει πιο εντυπωσιακό.
....

Δεν «πουλά» την μπάλα όποτε δεν βρίσκει πάσα μπροστά (44/47 πίσω πάσες, 93,6%), ενώ και τη μεταφέρει με σχετική ασφάλεια στο επιθετικό τρίτο του «τριφυλλιού» (15/30, 50%).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα