Ο Άρης απέδειξε ότι έχει υπομονή και πως δεν βιάζεται να πουλήσει

Ο Άρης απέδειξε ότι έχει υπομονή και πως δεν βιάζεται να πουλήσει

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Άρης απέδειξε ότι έχει υπομονή και πως δεν βιάζεται να πουλήσει

bet365

Ο Άρης δεν άλλαξε φιλοσοφία στο ζήτημα των πωλήσεων, σίγουρα όμως επιδεικνύει μεγαλύτερη υπομονή στα αγωνιστικά project που διαχειρίζεται περιμένοντας την αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας τους.

Η λογική του Θόδωρου Καρυπίδη σε ζητήματα αγορών και πωλήσεων είναι απλούστατη. Σε μία από τις ελάχιστες συνεντεύξεις Τύπου που έδωσε από την ημέρα δραστηριοποίησής του στον Άρη είπε ότι… «όλα έχουν την τιμή τους», είτε αφορούν αγορές είτε πωλήσεις. Η σχετική απάντηση είχε δοθεί σε ερώτηση για πιθανό ενδιαφέρον των «κίτρινων» για τον Αμρ Ουάρντα ο οποίος αποτέλεσε τη διαχρονική «καψούρα» του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Άρης ασχέτως του ότι οι δρόμοι τους δεν έτυχαν να διασταυρωθούν. Η λογική δεν έχει αλλάξει, σίγουρα άλλαξε όμως η πολιτική του συλλόγου ο οποίος δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν βιάζεται να πουλήσει. Στα αγωνιστικά project που διαθέτει, συνεχίζει να επενδύει και περιμένει την αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας τους.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Ντάνιελ Μαντσίνι. Πριν από περίπου τρία χρόνια ο Άρης είχε επενδύσει το ποσό των 500.000 ευρώ για την αγορά του 75% των δικαιωμάτων του. Φεύγοντας από τη Μπορντό και από το αξιοζήλευτο περιβάλλον του γαλλικού ποδοσφαίρου η αξία του Αργεντίνου μειώθηκε κατά 200.000 ευρώ. Στη διάρκεια της πρώτης χρονιάς του (2019-20) και λόγω της δυσκολίας προσαρμογής του, αυτή κατρακύλησε στα 500.000 ευρώ. Σήμερα (σύμφωνα με το transfermarkt) τετραπλασιάστηκε φτάνοντας τα 2.000.000 ευρώ.

Το περασμένο καλοκαίρι υπήρξαν κρούσεις για την αγορά του 26χρονου επιθετικού. Μερικές εξ’ αυτών μετουσιώθηκαν σε επίσημες προσφορές, όπως έγινε με την Ομόνοια, άλλες δεν προχώρησαν λόγω των απαιτήσεων του Άρη. Οι «κίτρινοι» ανέβασαν τον πήχη γιατί ο Μαντσίνι είναι από τους καλύτερους ακραίους χαφ του Πρωταθλήματος, κυρίως όμως παρουσιάζει τρομερή βελτίωση στα στοιχεία του παιχνιδιού του. Πλέον, δεν είναι μόνο ο τίμιος εργάτης του Άρη, αυτός που θα τρέξει για να καλύψει τους υπόλοιπους και θα χειροκροτηθεί θερμά για τη μία ενέργειά του, αλλά ένας εκ των ηγετών της ομάδας. Αναμφίβολα είναι ό,τι πιο συνεπές διαθέτει η επιθετική γραμμή του Άρη και μετά τα πέντε γκολ και τις ισάριθμες ασίστ της περσινής χρονιάς, φέτος, ήδη μετρά τρία γκολ και δύο ασίστ.

Ο Μαντσίνι

Ο Άρης δείχνει πολύ ξεκάθαρα την απόφασή του να περιμένει τον Μαντσίνι, έχοντας κάνει το αυτονόητο της επέκτασης του συμβολαίου του μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Αντιλαμβάνεται επίσης την επιθυμία του ποδοσφαιριστή να παίξει σε καλύτερο Πρωτάθλημα από το ελληνικό. Το τελευταίο μπορεί να παίξει ρόλο στην περίπτωση που προκύψει πρόταση από ομάδα προηγμένου Πρωταθλήματος.

Το καλοκαίρι του Πάλμα και οι προτάσεις που απορρίφθηκαν

Τα… γελάκια του περασμένου Γενάρη – όταν ο Άρης προχώρησε στην απόκτηση του νεαρού επιθετικού από την Ονδούρα – κόπηκαν απότομα, κάπου μέσα στην άνοιξη. Από συμπληρωματικός ποδοσφαιριστής, ο Λούις Πάλμα εξελίχθηκε σε παίκτης-κλειδί για τον Άρη τόσο για τη διατήρηση της συμμετοχής στην προκριματική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης όσο και στους πρώτους αγώνες της τωρινής σεζόν. Πλέον είναι στο χέρι του 22χρονου να εκτοξεύσει την ήδη ανοδική πορεία που καταγράφει. Το καλοκαίρι ήταν αρκετά έντονο για τον Πάλμα και ο Άρης έφτασε στο σημείο να απορρίψει πρόταση 2.000.000 ευρώ από ομάδα του MLS, δηλαδή δεκαπλάσιο ποσό σε σχέση μ’ αυτό που δαπάνησε για την αγορά των δικαιωμάτων του. Παράλληλα υπήρξαν κρούσεις από ομάδες της Ρωσίας και της Κύπρου, ωστόσο η άποψη που διατυπώθηκε από τον Άρη και υποστηρίζεται με πράξεις είναι ότι ο ποδοσφαιριστές έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για να προσφέρει περισσότερα και κυρίως να ανεβάσει τη χρηματιστηριακή αξία του. Κατά το transfermarkt αυτή ορίζεται στα 450.000 ευρώ, αλλά η πραγματική αξία ενός παίκτη διαμορφώνεται αναλόγως των προτάσεων που γίνονται για την αγορά των δικαιωμάτων του.

Η απόρριψη της πρότασης για Μπράμπετς

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον Γιάκουμπ Μπράμπετς. Η πρόταση από ομάδα των Εμιράτων αντί ποσού της τάξεως των 2.5 εκατομμυρίων ευρώ επίσης απορρίφθηκε από την ΠΑΕ Άρης. Στην περίπτωση του Τσέχου μπορεί να έπαιξε ρόλο το timing της πρότασης, ίσως δηλαδή η απόρριψή της να μην είχε να κάνει μόνο με τον χρηματιστηριακό τομέα αλλά με το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια στέρησης της παρουσίας του. Βέβαια, πρόκειται για τον βασικό κεντρικό αμυντικό της Τσεχίας ο οποίος πρόσφατα έκλεισε το 30ο έτος της ηλικίας του.

Η διαχείριση των παραπάνω υποθέσεων ουσιαστικά επιβεβαίωσε την αλλαγή πολιτικής του συλλόγου στο ζήτημα των πωλήσεων. Αυτή μάλιστα ενδεχομένως να ενισχυθεί μετά την πρόσληψη του Άλαν Πάρντιου στην τεχνική ηγεσία. Ο Βρετανός έδειξε ότι έχει τη βούληση να αναφερθεί ονομαστικά σ’ έναν ποδοσφαιριστή κι ενδεχομένως να μην είναι τυχαίο το γεγονός ότι μέχρι στιγμής στάθηκε σε δύο. Στον Ντάνιελ Μαντσίνι και τον Λουίς Πάλμα.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα