Μίτσελ: Τα 3+3 πρόσωπα που θα συναντήσει ξανά στον Ολυμπιακό μετά από 7,5 χρόνια (vids)

Νότης Χάλαρης
Μίτσελ: Τα 3+3 πρόσωπα που θα συναντήσει ξανά στον Ολυμπιακό μετά από 7,5 χρόνια (vids)

bet365

Περίεργη η φετινή σεζόν για τον Ολυμπιακό και ας είμαστε ακόμα στα τέλη Σεπτέμβρη. Ο Πέδρο Μαρτίνς αποχώρησε με την ολοκλήρωση του μόλις δεύτερους επίσημου αγώνα της χρονιάς και ο Κάρλος Κορμπεράν έμεινε για έξι εβδομάδες στον «ερυθρόλευκο» πάγκο χωρίς να αντιστρέψει το κλίμα υπέρ του.

Έτσι, ο Μίτσελ είναι ο εκλεκτός της διοίκησης για να κουμαντάρει το... καράβι των Πειραιωτών. Ο Ισπανός προπονητής επέστρεψε στο Ρέντη μετά από 7,5 χρόνια, ωστόσο θα συναντήσει έξι ανθρώπους, τους οποίους είχε παίκτες και στην πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό.

Το Gazzetta σας δίνει στο πιάτο τα 3+3 πρόσωπα με τα οποία θα συνυπάρξει ξανά ο Ισπανός τεχνικός.

Κωνσταντίνος Φορτούνης

Κωνσταντίνος Φορτούνης

Κωνσταντίνος Μανωλάς

Κωνσταντίνος Μανωλάς

Ανδρέας Μπουχαλάκης

Ανδρέας Μπουχαλάκης

Αβραάμ Παπαδόπουλος

Αβραάμ Παπαδόπουλος

Αριέλ Ιμπαγάσα

Αριέλ Ιμπαγάσα

Γιάννης Μανιάτης

Γιάννης Μανιάτης

Μπορεί η κοινή τους πορεία να ήταν μόνο για μερικούς μήνες, ωστόσο ο Μίτσελ ήταν ο άνθρωπος που έδωσε αμέσως το πράσινο «φως» για την απόκτηση του Κώστα Φορτούνη, το καλοκαίρι του 2014. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ήταν μόλις 22 ετών όταν οι Πειραιώτες δαπάνησαν 400 χιλιάδες ευρώ για να τον πάρουν από την Καϊζερσλάουτερν.

Βέβαια, τον Γενάρη του 2015 ο Ισπανός τεχνικός αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, ωστόσο ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής είχε μετρήσει ήδη 10 συμμετοχές με δύο γκολ και μία ασίστ υπό τις οδηγίες του

Σε αντίθεση με τον Φορτούνη, ο Κώστας Μανωλάς έζησε περισσότερο τον Μίτσελ. Ήταν ήδη μέλος του Ολυμπιακού όταν ήρθε ο Ισπανός τεχνικός στον Πειραιά αλλά δίπλα του, κατάφερε να απογειωθεί. Συγκεκριμένα, πήρε θέση βασικού στα πλάνα του 59χρονου προπονητή και θεωρούταν αναντικατάστατο μέλος της εντεκάδας.

Μάλιστα, μέσα από τις 49 συμμετοχές που έκανε με τον Μίτσελ στον πάγκο, ο Μανωλάς κέρδισε τη μεγάλη μεταγραφή στη Ρόμα, το καλοκαίρι του 2014, έναντι 15 εκατ. ευρώ.

Για τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο Μίτσελ αποτελεί τον πρώτο προπονητή που του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Σε ηλικία 20 ετών, τότε, ο ταλαντούχος χαφ είδε τους «ερυθρόλευκους» να δίνουν ένα ποσό κοντά στις 150 χιλιάδες ευρώ για να τον κάνουν δικό τους από τον Εργοτέλη.

Μετά από ένα χρόνο, όπου έμεινε δανεικός στην Κρήτη, ο Μίτσελ του έδωσε την ευκαιρία να φορέσει τα χρώματα των Πειραιωτών. Συνολικά μέτρησε εννιά συμμετοχές με ένα γκολ και τρεις ασίστ ως απολογισμό.

Ένας από τους παρτενέρ του Κώστα Μανωλά στην αμυντική γραμμή ήταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος για τα πλάνα του Μίτσελ. Ο έμπειρος στόπερ είχε κλείσει σχεδόν πέντε χρόνια στον Ολυμπιακό μέχρι την άφιξη του Ισπανού τεχνικού και το καλοκαίρι του 2014 αποχώρησε για τη νέα πρόκληση της Τραμπζονσπόρ.

Μέχρι τότε είχε στο παλμάρε του 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις υπό τις οδηγίες του Μίτσελ, με απολογισμό τρία γκολ ενώ πλέον, θα συνεργάζονται με τον Αβραάμ από τη θέση του Team Manager.

Ήταν ανάμεσα στη μαζική αποχώρηση του 2014. Ο Αριέλ Ιμπαγάσα ήταν επίσης ένας από τους παίκτες που υπήρχαν στο Ρέντη όταν ανέλαβε ο Μίτσελ την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν από τους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές του ρόστερ και το έδειξε με την προσφορά του στα πλάνα του 59χρονου κόουτς.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής είχε εννιά ασίστ και δύο γκολ σε 25 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και πλέον, αποτελεί τον προπονητής της Β' ομάδας του Ολυμπιακού. Όπως είναι φυσικό, οι δύο συμπατριώτες θα τα λένε συχνά για την εξέλιξη των νεαρών παικτών.

Από όλους τους παραπάνω, τον έζησε περισσότερο. Ο Γιάννης Μανιάτης ήταν παρών σε όλη τη θητεία του Μίτσελ στον Ολυμπιακό και ήταν από τους βασικούς πυλώνες των πλάνων του Ισπανού τεχνικού. Αυτό φαίνεται και από τον απολογισμό που είχε ο διεθνής χαφ με τον έμπειρο κόουτς στον πάγκο των Πειραιωτών.

Συγκεκριμένα οι αριθμοί έφτασαν τις 68 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσει με επτά γκολ και οκτώ ασίστ. Η συνεργασία των δύο ανδρών θα συνεχιστεί μέσω της Β' ομάδας, στην οποία ο Μανιάτης είναι τεχνικός διευθυντής.

@Photo credits: INTIME