Μίτσελ - Γιοβάνοβιτς: Η διπλή «μονομαχία» πριν το... αιώνιο ραντεβού (vid)

Μίτσελ - Γιοβάνοβιτς: Η διπλή «μονομαχία» πριν το... αιώνιο ραντεβού (vid)

bet365

Ο Μίτσελ επιστρέφει στον Ολυμπιακό μετά από 7,5 χρόνια και θα βρει στον πάγκο του αιώνιου αντιπάλου του τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δώδεκα χρόνια μετά τη διπλή «μονομαχία» τους στα προκριματικά του Europa League.

Από τις 4 Ιανουαρίου του 2015, όποτε ο Μίτσελ κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο του «Γ. Καραϊσκάκης», άλλαξαν πολλά. Το διάστημα των 7,5 ετών που πέρασε, άλλωστε, είναι υπέρ-αρκετό για να έχουν διαφοροποιηθεί οι ισορροπίες, οι δυναμικές, τα πρόσωπα σε ένα πρωτάθλημα. Κι από αυτά, σίγουρα δεν θα βρει πολλά να του θυμίζουν το πρώτο του πέρασμα. Θα βρει, όμως, στον ρόλο του αντιπάλου του στον «αιώνιο» πάγκο, έναν προπονητή που στο παρελθόν βρέθηκε στον δρόμο του και μάλιστα με διακύβευμα μια ευρωπαϊκή πρόκριση. Τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να υποδεχθεί εκ νέου τον άνθρωπο με τον οποίο πανηγύρισε την σπουδαιότερη ευρωπαϊκή του πορεία επί Βαγγέλη Μαρινάκη, στην προσπάθειά του να διαχειριστεί το πολυπληθές και γεμάτο μεγάλα ονόματα ρόστερ των Ερυθρολεύκων και να ανακτήσει το χαμένο έδαφος των πρώτων μηνών. Και αναμφίβολα, τα ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό (6/11, 19:30 το ματς του α' γύρου στη «Λεωφόρο») αποκτά άλλο άρωμα, με το ιστορικό των δύο προπονητών να έχει κοινό σημείο τη σεζόν 2010/11. Αν μη τι άλλο, είναι ο μόνος προπονητής από το Big-5 που ο Μίτσελ έχει αντιμετωπίσει, καθώς δεν έχει...ανταλλάξει χειραψία ακόμα με τους Ράζβαν Λουτσέσκου, Ματίας Αλμέιδα και Άλαν Πάρντιου.

Μίτσελ vs Γιοβάνοβιτς, για μια θέση στο Europa League

Ο Μαδριλένος τεχνικός τέθηκε αντιμέτωπος στη σκακιέρα με τον προπονητή του Τριφυλλιού πριν από δώδεκα ολόκληρα χρόνια. Σε μια παρτίδα με δύο σκέλη, τη μοναδική μέχρι τις επόμενες σε Αθήνα και Πειραιά. Η Χετάφε με προπονητή τον Μίτσελ, στη δεύτερη σεζόν του στο τιμόνι της και στη μόλις δεύτερη από τις τρεις ευρωπαϊκές της παρουσίες, κληρώθηκε στα play-offs του Europa League με τον ΑΠΟΕΛ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που εκκινούσε την τρίτη σεζόν του και προερχόταν από το επίτευγμα της παρθενικής συμμετοχής του κλαμπ στους ομίλους του Champions League.

Ο πρώτος αγώνας διεξήχθη στη Μαδρίτη και κρίθηκε υπέρ της ομάδας του Μίτσελ (1-0), χάρη στη συνεργασία του άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού, Ντέρεκ Μπόατενγκ (ασίστ) και του μετέπειτα ηγέτη των Βαλένθια και Βιγιαρεάλ, Ντάνι Παρέχο (γκολ).

Στη ρεβάνς του «ΓΣΠ», ο ΑΠΟΕΛ των Διονύση Χιώτη, Εστεμπάν Σολάρι και Γκουστάβο Μαντούκα, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα από το 40' με τον Αΐλτον και οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί, όμως, οι Μαδριλένοι με γκολ του Κάτα Ντίας από ασίστ του Παρέχο στο 97' κατάφεραν να σφραγίσουν την πρόκριση, αφήνοντας έτσι τον κυπριακό σύλλογο εκτός Ευρώπης (επέστρεψε δριμύτερος την επόμενη σεζόν φτάνοντας ως τους «8» του Champions League).

Απολογισμός μία νίκη του Μίτσελ, μία ισοπαλία (νίκη του Γιοβάνοβιτς στα 90'). Και μία πρόκριση φυσικά στο φινάλε υπέρ του Ισπανού. Μένει να αποδειχθεί ποιος θα βγει νικητής στις «μονομαχίες» τους ως... αιώνιοι.

@Photo credits: INTIME, Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα