ΑΕΚ: Οι «σίγουροι» και οι «υποψήφιοι» για το Μουντιάλ

ΑΕΚ: Οι «σίγουροι» και οι «υποψήφιοι» για το Μουντιάλ

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Οι «σίγουροι» και οι «υποψήφιοι» για το Μουντιάλ

bet365

Συνολικά έντεκα παίκτες της ΑΕΚ θα μπορούσαν να βρεθούν σε δύο μήνες στα γήπεδα του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Το Gazzetta τους χωρίζει σε κατηγορίες βάσει πιθανοτήτων με τα τωρινά δεδομένα.

Η διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων είναι η τελευταία πριν το Μουντιάλ του 2022 στα γήπεδα του Κατάρ σε δύο μήνες. Αυτό το διάστημα ο Ματίας Αλμέιδα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με τους νέους παίκτες του ρόστερ της ΑΕΚ που θα βρίσκονται στα Σπάτα ώστε και αυτοί να μπουν με την επανέναρξη δυνατά στην αγωνιστική εξίσωση.

Σε αυτή τη διακοπή οι διεθνείς που απουσιάζουν από το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ είναι δέκα. Τέσσερις από αυτούς και συγκεκριμένα οι Χατζισαφί, Μοχαμαντί, Βίντα και Πινέδα «βλέπουν» το Παγκόσμιο Κύπελλο. Συνολικά, όμως, έντεκα κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να βρεθούν σε μερικούς μήνες στις τελικές κλήσεις των Εθνικών τους ομάδων και να μπουν στο αεροπλάνο για Κατάρ.

Οι «σίγουροι» για το Κατάρ

Πέντε παίκτες φαντάζουν τη δεδομένη χρονική στιγμή ως «σίγουροι» για τη συμμετοχή τους με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματά των χωρών τους στο Μουντιάλ. Οι δύο Ιρανοί, Μιλάντ Μοχαμαντί και Εχσάν Χατζισαφί, βρίσκονται σταθερά στις κλήσεις και τώρα με την επιστροφή του Κάρλος Κεϊρόζ φαίνεται ότι θα διατηρήσουν τη θέση τους στην τελική λίστα. Αμφότεροι κλήθηκαν στην αποστολή της Εθνικής του Ιράν στην Αυστρία ενόψει των φιλικών με Ουρουγουάη και Σενεγάλη.

Ο Ορμπελίν Πινέδα με το σούπερ ξεκίνημά του με τη φανέλα της ΑΕΚ μπήκε δυναμικά στα σχέδια του Τάτα Μαρτίνο στην Εθνική του Μεξικό. Αυτός άλλωστε ήταν ένας από τους βασικούς του στόχους έπειτα από τον δανεισμό του στην Ένωση. Και είναι πιθανό όχι μόνο να βρίσκεται στην τελική λίστα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά να αποτελέσει ακόμα και βασική επιλογή στους Αζτέκους, όπως τονίζουν στη χώρα του.

Ακόμα δύο «σίγουροι» για το Μουντιάλ φαίνεται πως είναι ο Ντομαγκόι Βίντα στην Εθνική Κροατίας, με τον έμπειρο στόπερ να βρίσκεται σταθερά στις κλήσεις του Ζλάτκο Ντάλιτς, αλλά και ο Στίβεν Τσούμπερ στην Εθνική Ελβετίας. Και ο τελευταίος καλείται σταθερά στις αποστολές και το γεγονός ότι δεν βρίσκεται στα πλάνα για τα ματς του Nations League με Ισπανία και Τσεχία έχει να κάνει μόνο με τη θλάση που τον ταλαιπώρησε πρόσφατα.

Αυτοί που έχουν πιθανότητες

Έπειτα υπάρχει μια κατηγορία τεσσάρων παικτών που συγκεντρώνουν πιθανότητες για να βρίσκονται με τις Εθνικές τους ομάδες. Άλλοι περισσότερες και άλλοι λιγότερες. Ο Αρόλντ Μουκουντί για παράδειγμα δεν κλήθηκε από το Καμερούν για τα φιλικά με Ουζμπεκιστάν και Νότια Κορέα, αλλά ίσως διεκδικήσει τις πιθανότητες του στο 50-50 ώστε να είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Παρόμοιες πιθανότητες φαίνεται πως έχει και ο Νταμιάν Σιμάνσκι με την Εθνική Πολωνίας. Ο τελευταίος έμεινε ξανά εκτός κλήσεων για τα ματς του Nations League με Ολλανδία και Ουαλία, κάτι που θέτει σε αμφιβολία τη θέση του παρά το γεγονός ότι προ διαστήματος φάνταζε «κλειδωμένη».

Στην ίδια κατηγορία μπορεί να μπει και ο Γενς Γιόνσον με την Εθνική Δανίας. Οι πιθανότητες γι' αυτόν είναι λιγότερες καθώς έχει να κληθεί εδώ και ένα χρόνο. Ωστόσο, δεν αποκλείεται, αν συνεχίσει τις πολύ καλές εμφανίσεις με την ΑΕΚ, να έμπαινε στις σκέψεις του Κάσπερ Χιούλμαντ. Επίσης πιθανότητες για να βρεθεί στο Μουντιάλ θα μπορούσε να έχει και ο Νόρντιν Άμραμπατ με το Μαρόκο. Ο 35χρονος μεσοεπιθετικός όταν έπαιρνε μεταγραφή στην ΑΕΚ είχε ως βασικό στόχο το να αγωνιστεί με την Εθνική του ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Όμως δεν κλήθηκε ούτε μια φορά. Πάντως θα πρέπει να αφήσουμε ένα ανοικτό «παράθυρο» για τη συμμετοχή του.

Και τα... αουτσάιντερ για το Μουντιάλ

Τέλος υπάρχουν και δύο ποδοσφαιριστές του ρόστερ της ΑΕΚ που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «αουτσάιντερ» για να βρεθούν στις τελικές κλήσεις των Εθνικών τους ομάδων για το Μουντιάλ. Ο ένας είναι ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, ο οποίος ναι μεν βρισκόταν στην αποστολή του Μουντιάλ του 2018 κατακτώντας το τρόπαιο με την Εθνική Γαλλίας, όμως έχει να κληθεί εδώ και τρία χρόνια.

Επίσης στην κατηγορία των αουτσάιντερ μπαίνει και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στην Εθνική Σερβίας. Ο 27χρονος χαφ της ΑΕΚ μπορεί να μετράει 23 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του την τελευταία πενταετία, ωστόσο εδώ και δυο χρόνια δεν έχει κληθεί ούτε μια φορά, μένοντας ξανά εκτός κλήσεων του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς για τις αναμετρήσεις του Nations League κόντρα σε Σουηδία και Νορβηγία.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα