Δεν τον έδιωξε ο Μαρινάκης τον «Άγγλο» από τον Ολυμπιακό

Δεν τον έδιωξε ο Μαρινάκης τον «Άγγλο» από τον Ολυμπιακό

Δεν τον έδιωξε ο Μαρινάκης τον «Άγγλο» από τον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta τις εξελίξεις με το θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό.

Εάν χθες κρατούσε το υπέρ του 1-0 ο Ολυμπιακός, ο Κορμπεράν σήμερα θα ήταν στη θέση του και μην έχετε καμία αμφιβολία γι΄ αυτό.

Από την στιγμή που μέσα σε 10 ημέρες ο Ολυμπιακός είχε τρεις ήττες (1-2 από τη Ναντ στο 92’, 0-3 από την Φράιμπουργκ μέσα στο Καραϊσκάκη, 1-2 από 1-0 χθες στο Χαριλάου) και μία ισοπαλία εντός έδρας με τον Βόλο, καλώς η, κακώς ο Ισπανός δεν μπορούσε να σταθεί στο Ρέντη, έχοντας και μόλις δύο νίκες, κι αυτές στο γήπεδό του με τον Ιωνικό και τον ΠΑΣ, στα εφτά πρώτα του παιχνίδια (τα άλλα πέντε ισόπαλα).

Έτσι είναι ο Ολυμπιακός…

Τον Κορμπεράν δεν τον έδιωξε ο Μαρινάκης! Πρέπει να είναι μία από τις πολύ σπάνιες φορές που έναν προπονητή του Ολυμπιακού δεν τον έδιωξε ο πρόεδρος του! Τον Κορμπεράν τον έδιωξαν τα αποτελέσματα. Ήταν τόσο απογοητευτικά μέσα σε 50 ημέρες (δύο νίκες, έξι ισοπαλίες και τρεις ήττες) που ήταν σαν τον έδιωξαν αυτά και κανένας πρόεδρος.

Ο Μαρινάκης δεν ήθελε να τον διώξει και οι εκ των έσω στον Ολυμπιακό το γνωρίζουν καλά. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εκτιμούσε ότι ο Κάρλος δέχθηκε «με τη μία» να αναλάβει την ομάδα σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία, μετά από εκείνο το 0-4 από τη Μακάμπι, την στιγμή κατά την οποία ο σύλλογο έβρισκε πολλές κλειστές πόρτες από προπονητές με τους οποίους μίλησε.

Επιπλέον του έδινε δικαιολογία για την εικόνα και τα αποτελέσματα λόγω των πολλών αλλαγών που γίνονται όλο αυτό το διάστημα στην ομάδα και που δεν την αφήνουν να βρει ομοιογένεια, χημεία, συνοχή κι όλες αυτές τις «λεπτομέρειες» που είναι απαραίτητες για να σε κάνουν ομάδα.

Τα αποτελέσματα, όμως, επί της ουσίας λειτούργησαν ως το ένα κτύπημα μετά το άλλο: οι προκρίσεις στα πέναλτι με την Σλόβαν και τον Απόλλωνα Λεμεσού με τέσσερις ισοπαλίες…η ισοπαλία στην Τρίπολη με τον Αστέρα, στον οποίο ο Ολυμπιακός είχε βάλει εκεί 16 γκολ στα τέσσερα προηγούμενα πρωταθλήματα…η ισοπαλία με τον Βόλο μέσα στο Καραϊσκάκη και δη με ισοφάριση προς το τέλος του αγώνα…η εικόνα «ένα επίπεδο κάτω από τη Ναντ» και η ήττα στις καθυστερήσεις στη Γαλλία παρά την απίστευτη ισοφάριση με το αυτογκόλ-δώρο…η εικόνα «δύο επίπεδα κάτω από την Φράιμπουργκ»…ακόμη και οι δύο μόνες νίκες σε 11 παιχνίδια ήταν με μεγάλο άγχος: το τρίτο γκολ στο 3-1 επί του ουραγού Ιωνικού ήρθε στο 95’…και το δεύτερο γκολ στο 2-0 επί του μάλλον αδύναμου τουλάχιστον σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν ΠΑΣ ήρθε στο 75’…

Είχα καταγράψει ξεκάθαρα την άποψη μου ότι δεν μπορώ να κρίνω με ασφάλεια ένα προπονητή που είναι ενάμιση μήνα στον Ολυμπιακό. Θα ήταν άδικο και πραγματικά δεν μπορούσα και δεν μπορώ να το κάνω γιατί δεν μπορώ σε τέτοιο χρονικό διάστημα να εκφράσω μία σοβαρή άποψη. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ο Κορμπεράν περισσότερο είναι Άγγλος προπονητής παρά Ισπανός: τρία χρόνια ήταν προπονητής της Λιντς Κ21. Δύο χρόνια βοηθός προπονητής στη Λιντς. Και δύο χρόνια προπονητής στη Χάντερσφιλντ.

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μπορεί να «νόμιζε» ότι πήρε Ισπανό, αλλά κατά βάση είχε πάρει Άγγλο προπονητή. Το ότι ένιωθε Άγγλος προπονητής ο Κορμπεράν φαίνεται κι από το πως διαχειρίζονταν τις μεταγραφές: τους έβαζε απευθείας κι έπαιζαν, με δύο προπονήσεις. Όπως ακριβώς κάνουν στο αγγλικό πρωτάθλημα…

Κι είναι η δεύτερη φορά που ο Ολυμπιακός παίρνει Ισπανό προπονητή που ουσιαστικά όμως δεν είχε δουλέψει στην Ισπανία ως προπονητής! Πρώτος ήταν ο Όσκαρ Γκαρθία, που πριν τον Ολυμπιακό ήταν στους πάγκους των Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γουότφορντ, Μπράιτον, Ζάλτσμπουργκ, Σεντ Ετιέν κι απλά είχε ξεκινήσει ως προπονητής της Μπαρτσελόνα Κ19. Όπως ο Κορμπεράν είχε ξεκινήσει ως προπονητής της Βιγιαρεάλ C, της Βιγιαρεάλ B και βοηθός στην πρώτη ομάδα της.

Ο Κορμπεράν κάπως έτσι γίνεται ο τρίτος προπονητής που φεύγει από τον Ολυμπιακό μέσα σε συνοπτικές διαδικασίες: ο Βίκτορ Σάντσεθ ήταν για ενάμιση μήνα και δύο παιχνίδια, με αποκλεισμό στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Χάποελ Μπερ Σέβα…Ο Όσκαρ Γκαρθία ήταν για 3 μήνες και 13 παιχνίδια, αφήνοντας την ομάδα εκτός Κυπέλλου από την ΑΕΚ και στο -9 στο πρωτάθλημα ενώ την είχε παραλάβει πρώτη…Κι ο Κορμπεράν τώρα για ενάμιση μήνα κι 11 παιχνίδια, αφήνοντας την ομάδα τελευταία με μηδέν βαθμούς στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και στο -7 στο πρωτάθλημα…

Κι όμως ο Μαρινάκης είχε ξεκινήσει ιδανικά τη συνεργασία του με Ισπανούς προπονητές, καθώς με τον Βαλβέρδε πήρε δύο σερί πρωταθλήματα (κι ένα Κύπελλο-νταμπλ) με παρουσία στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ο Μίτσελ είχε συμμετοχή στην κατάκτηση τριών σερί πρωταθλημάτων (κι ενός Κυπέλλου-νταμπλ) και είχε τις μεγαλύτερες νίκες του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ με παρουσία τη μία σεζόν έως τους 16 της διοργάνωσης.

Εκείνη η σχεδόν 100% επιτυχία με Βαλβέρδε και Μίτσελ κάνει τον Μαρινάκη να ψάχνει πάντα πρώτα Ισπανό προπονητή, αν και τα τελευταία χρόνια όποτε φεύγει Ισπανός έρχεται Πορτογάλος! Μετά τον Βαλβέρδε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ…Μετά τον Μίτσελ ο Βίτορ Περέιρα…Μετά τον Βίκτορ ο Πάουλο Μπέντο…Μετά τον Όσκαρ Γκαρθία ο Πέδρο Μαρτίνς!...

Θα συνεχιστεί αυτό το εντυπωσιακό…γαϊτανάκι και τώρα; Διόλου απίθανο. Αλλά και πάλι ο Μαρινάκης πρώτα θα το εξαντλήσει για Ισπανό προπονητή-και σίγουρα σκέφτεται και τον Μίτσελ. Τίποτα όμως δεν είναι ακόμη σίγουρο.

Άσχετο: Το ότι ο Ολυμπιακός ψάχνει τερματοφύλακα δεν σημαίνει ότι ντε και καλά θα βρει και θα πάρει, ούτε ντε και καλά αυτός θα είναι ο Πασχαλάκης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.