Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 1-0: «Καθάρισε» νωρίς με Βέρμπιτς, πρώτος και αλώβητος, αν και ελλιπής

Νίκος Αθανασίου

bet365

Αγωνίστηκε χωρίς πέντε «βασικούς» ο Παναθηναϊκός, συνάντησε αρκετές δυσκολίες με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, αλλά χάρη στο παρθενικό γκολ του Μπένιαμιν Βέρμπιτς στο 3', πήρε το τρίτο σερί τρίποντο και παρέμεινε επικεφαλής της βαθμολογίας.

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Γκάνεα αριστερός μπακ, Κώτσιρας δεξιός και Πούγγουρας με Σάρλια οι δύο στόπερ. Κουρμπέλης και Τσέριν οι δύο κεντρικοί μέσοι. Αριστερός εξτρέμ ο Βέρμπιτς, δεξιός ο Παλάσιος, ο Αϊτόρ σε ελεύθερο ρόλο και στη κορυφή του 4-2-3-1 ο Σπόραρ.

Ο Λεβαδειακός του Γιάννη Ταουσιάνη παρατάχθηκε με τον Μάρκοβιτς στην υπεράσπιση της εστίας. Μπαχανάκ και Βινίσιους οι δύο στόπερ, αριστερός μπακ ο Βήχος και δεξιός ο Κωνσταντινίδης. Μπελμόντ, Χάμοντ, Μεχία στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Βρακάς και Λούα Λούα στα ''φτερά'' με τον Δούμτσιο... φουνταριστό.

Βέρμπιτς από τα... αποδυτήρια!

Σε αυτά τα παιχνίδια, με τους θεωρητικά μικρότερους αντιπάλους, το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι να βρίσκει ένα γρήγορο γκολ, ώστε να αποβάλλει το άγχος γρήγορα και να αναγκάζει τον αντίπαλο να παίρνει περισσότερα ρίσκα. Το Τριφύλλι έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο ματς κόντρα στον Λεβαδειακό. Μόλις στο 3' έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ, ο Βέρμπιτς με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ, στο ντεμπούτο του στην πράσινη ενδεκάδα.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν κυριαρχική πάνω στο χορτάρι στο πρώτο τέταρτο του ματς και απείλησε εκ νέου με τον Αϊτόρ στο 9'. Οι φιλοξενούμενοι που από την αρχή της χρονιάς προσπαθούν να παίξουν ''κανονικό'' ποδόσφαιρο ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, ισορρόπησαν, κράτησαν περισσότερο την μπάλα και στο 26' η κεφαλιά του Βινίσιους ανάγκασε τον Μπρινιόλι σε μία σπουδαία επέμβαση.

Από το 30' και έπειτα, ο Παναθηναϊκός ανέβασε και πάλι την απόδοσή του είχε δύο καλές στιγμές με Αϊτόρ(33') και Τσέριν(35') αλλά σε γενικές γραμμές δεν είχε τις επιλογές που θα έπρεπε στα τελευταία μέτρα για να καθαρίσει το παιχνίδι, παρά τις πολύ καλές συνεργασίες που έβγαζε ειδικά από δεξιά με Αϊτόρ και Παλάσιος.

Ο Ρούμπεν έφερε ισορροπία, χαμένες ευκαιρίες και παραμονή στη κορυφή

Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά στο δεύτερο ημίχρονο, είχε θέματα στη μεσαία γραμμή, έδειχνε να του λείπει φρεσκάδα, καθαρό μυαλό και ο Λεβαδειακός που ανέβασε την απόδοσή του χτύπησε... καμπανάκια σε δύο φάσεις με τον Βρακά. Η εικόνα των γηπεδούχων, πάντως, άρχισε να βελτιώνεται με την είσοδο του Ρούμπεν στο 61'. Η παρουσία του Ισπανού εγκεφάλου έφερε ισορροπία και οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν απειλούν για το δεύτερο γκολ που θα... κλείδωνε το ματς.

Ο Παλάσιος στο 67', ο Σπόραρ στο 72', ο Σάρλια στο 73' και ξανά ο Παλάσιος στο 79' δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 89' όταν ο Σπόραρ νικήθηκε από τον Μάρκοβιτς στο τετ-α-τετ.

Ο Παναθηναϊκός παρότι δεν βρήκε το 2-0, δεν απειλήθηκε καθόλου, κράτησε το 1-0 και συνεχίσει στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

MAN OF THE MATCH: Σεμπάστιαν Παλάσιος. Ο Αργεντινός εξτρέμ ήταν μία δημιουργική... όαση απόψε για τον Παναθηναϊκό από τα δεξιά. Δημιούργησε πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα και ήταν εξαιρετικός παρά το γεγονός πως δεν σκόραρε ή δεν είχε κάποια ασίστ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Τσέριν και Πούγγουρας. Ο Σλοβένος μέσος πρόσθεσε ακόμη ένα πολύ καλό παιχνίδι στο ενεργητικό του ενώ είχε και μία πάσα... μισό γκολ στον Σπόραρ στο φινάλε. Ο Έλληνας στόπερ άρπαξε κι αυτή την ευκαιρία από τα μαλλιά, ήταν αλάνθαστος.

Σε αυτή την κατηγορία και ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι για την εξαιρετική επέμβαση στο 26' στην κεφαλιά του Βινίσιους.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός που είχε το 1-0 από το 3' θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει... καθαρίσει το ματς και να μην περιμένει το τελευταίο σφύριγμα του Τσαγκαράκη, έχοντας και λίγο άγχος στα τελευταία λεπτά. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς ήταν επιπόλαιοι στη τελική προσπάθεια.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μάρκοβιτς στην αρχή του παιχνιδιού κάνει μία εντελώς άστοχη έξοδο και... προσφέρει στον Βέρμπιτς ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή διαιτησία από τον Τσαγκαράκη απόψε στη Λεωφόρο. Ορθά αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Βινίσιους στις καθυστερήσεις.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η κορυφή παραμένει με πράσινο χρώμα! Ο Παναθηναϊκός έκανε το 3/3 απόψε στη Λεωφόρο χάρη στο γκολ του Μπένιαμιν Βέρμπιτς στην αρχή του παιχνιδιού. Το ''τριφύλλι'' έχασε κάποιες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο για να πάρει το ματς πιο εύκολα, όμως, αυτό που μετρά στο τέλος της ημέρας είναι οι τρεις βαθμοί για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα