Οι πέντε συνδετικοί κρίκοι του Πεπ Μπιέλ με την Ελλάδα πριν τον Ολυμπιακό

Νότης Χάλαρης
Οι πέντε συνδετικοί κρίκοι του Πεπ Μπιέλ με την Ελλάδα πριν τον Ολυμπιακό

bet365

Το φετινό καλοκαίρι είναι ιδιαίτερο για τον Ολυμπιακό, όμως η απόκτηση του Πεπ Μπιέλ, είναι αυτό που κάθε οπαδός... περιμένει. Μία κίνηση που κόστισε έξι εκατ. ευρώ και ξεπέρασε τα ελληνικά όρια, είναι πάντα ένας λόγος ενθουσιασμού, ωστόσο ο 25χρονος ποδοσφαιριστής, έχει και κάποιες... συνδέσεις με την ελληνική πραγματικότητα.

Το ρεσιτάλ με ΠΑΟΚ, το έντονο στοιχείο της Ελλάδας στα αποδυτήρια της Κοπεγχάγης και τα... γνώριμα πρόσωπα της Superleague. Το Gazzetta σας δίνει στο πιάτο κάθε επαφή του Μπιέλ με τη χώρα μας.

Οι Έλληνες και ο... Εντόι

Οι Έλληνες και ο... Εντόι

Έμαθε να... πληγώνει τον ΠΑΟΚ

Έμαθε να... πληγώνει τον ΠΑΟΚ

Θα βρει ξανά ως αντιπάλους τρεις παίκτες

Θα βρει ξανά ως αντιπάλους τρεις παίκτες

Στο ίδιο γραφείο με... ελληνικό ταλέντο της Ντόρτμουντ

Στο ίδιο γραφείο με... ελληνικό ταλέντο της Ντόρτμουντ

Η συνύπαρξη με έναν παλιό γνώριμο του Άρη

Η συνύπαρξη με έναν παλιό γνώριμο του Άρη

Ο Πεπ Μπιέλ βρίσκεται στην Κοπεγχάγη από το καλοκαίρι του 2019, όταν αποκτήθηκε έναντι πέντε εκατ. ευρώ από την Σαραγόσα. Μέσα σε αυτή τη τριετία, ο 25χρονος χαφ συνάντησε αρκετούς Έλληνες παίκτες, με τους οποίους μέτρησε αρκετές συμμετοχές μαζί τους στον αγωνιστικό χώρο. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε δίπλα στον Ζέκα, στον Μάριο Οικονόμου και τον Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο ενώ ήταν συμπαίκτης με τον Νταμ Εντόι που πέρασε από τον Παναθηναϊκό και τον ΟΦΗ.

Σε αντίθεση με το έντονο ελληνικό στοιχείο στη Κοπεγχάγη, ο Μπιέλ αντιμετώπισε μόλις δύο φορές ελληνική ομάδα και αυτός ήταν ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa Conference League. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός χαφ έπαιξε με τον Δικέφαλο δύο φορές, έχοντας μία νίκη και μία ήττα. Το απίθανο είναι πως σκόραρε και στα δύο παιχνίδια. Σε όλα, είχε διαμορφώσει το τελικό σκορ (2-1). Την πρώτη φορά, στη Δανία, μείωσε για την ομάδα του και τη δεύτερη, είχε πετύχει το νικητήριο γκολ στην Τούμπα. Φυσικά, αμφότερα ήταν... έργα τέχνης.

Η πορεία του Μπιέλ στα γήπεδα της Ισπανίας και της Δανίας, δεν θα μπορούσαν να μην περιέχουν ποδοσφαιριστές που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ίσως το πρόσωπο του Τομ Φαν Βέερτ είναι το πιο γνώριμο, καθώς ήταν στην Άαλμποργκ και τον βρήκε μπροστά του συνολικά τρεις φορές. Από την άλλη, ο Γιόαν Σάστρε όσο ήταν στη Μαγιόρκα, είχε βρεθεί αντιμέτωπος με το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, αφού έπαιζε στη Σαραγόσα. Τέλος, πολύ λίγοι θα θυμούνται πως ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα είχε παίξει στην Μπαρτσελόνα Β' και ο Μπιέλ τον είχε συναντήσει στη δεύτερη κατηγορία Ισπανίας.

Άρωμα... Ελλάδας υπάρχει και στο γραφείο που συνεργάζεται ο Πεπ Μπιέλ. Συγκεκριμένα, στην «ICM Stellar Sports», εκτός από τον Ισπανό χαφ, υπάρχει και ο Αντώνης Παπαδόπουλος. Ο Ελληνογερμανός στόπερ της Μπορούσια Ντόρτμουντ που έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο και έχει πάρει ήδη ευκαιρίες με την πρώτη ομάδα. Ο 22χρονος αμυντικός έχει γεννηθεί στη Γερμανία αλλά έχει ελληνικές ρίζες.

Ουκ ολίγοι προπονητές από την Ισπανία έχουν αναλάβει ομάδες της Superleague και οι συχνές αλλαγές στην τεχνική ηγεσία των κλαμπ που έπαιζε ο Μπιέλ, δεν θα μπορούσαν να μην φέρουν ένα κοινό σημείο. Το όνομα αυτού, είναι Λούκας Αλκαράθ. Ο έμπειρος κόουτς είχε αναλάβει τον Άρη, τον Δεκέμβρη του 2012 αλλά απολύθηκε μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα ενώ κάτι παρόμοιο, συνέβη και με τη Σαραγόσα του Μπιέλ. Προσλήφθηκε τον Οκτώβρη του 2018 και έφυγε δύο μήνες μετά.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi, instagram