Ολισαντέμπε στο Gazzetta για την Εκκλησία των Εθνών: «Ήθελα ένα είδος θεϊκής βοήθειας, το μυαλό μπορεί να παίξει μαζί σου»

Ολισαντέμπε στο Gazzetta για την Εκκλησία των Εθνών: «Ήθελα ένα είδος θεϊκής βοήθειας, το μυαλό μπορεί να παίξει μαζί σου»

Νίκος Αθανασίου
Ολισαντέμπε στο Gazzetta για την Εκκλησία των Εθνών: «Ήθελα ένα είδος θεϊκής βοήθειας, το μυαλό μπορεί να παίξει μαζί σου»

bet365

Ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε μιλά στο Gazzetta για την εμπειρία του στην «Εκκλησία των Εθνών» το 2011 όταν έψαξε για βοήθεια στο τραυματισμένο του γόνατο.

Ένα από τα θύματα της αίρεσης των εξορκισμών ήταν και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Εμάνουελ Ολισαντέμπε. Ο Νιγηριανός επιθετικός είχε επισκεφθεί την «Εκκλησία των Εθνών» το 2011 και έψαχνε λύση για το τραυματισμένο του γόνατο, ώστε να μπορέσει να παίξει ποδόσφαιρο χωρίς ενοχλήσεις και ενώ βρισκόταν προς το τέλος της σπουδαίας του καριέρας.

Ο διάλογος ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή και τον «πάστορα» Ανδρέα ήταν ο εξής:

– Πιστεύεις ότι ο Θεός μπορεί το φτιάξει;
– Πιστεύω ότι είναι η μόνη απάντηση.
– Θα σε ραντίσουμε με το θαυματουργό νερό.
– Ναι.
– Στο όνομα του Ιησού Χριστού, Θεέ μου, απελευθέρωσέ τον.
– Νιώθω καλύτερα αλλά νιώθω ακόμη δυσφορία.
– Θεράπευσέ τον στο όνομα του Ιησού Χριστού. Σήκω αδελφέ μου, είσαι ελεύθερος! Πού νιώθεις δυσφορία; Στο αριστερό; Στο όνομα του Ιησού Χριστού, έκανες το θαύμα.

Το Gazzetta εντόπισε τον αγαπημένο «Μανωλάκη» των φίλων του Παναθηναϊκού, ο οποίος μίλησε για αυτή την εμπειρία. Παράλληλα εξήγησε το τι συμβαίνει στην Νιγηρία και έκανε λόγο για παιχνίδια που μπορεί να κάνει το μυαλό.

«Η εκκλησία αυτή ήταν κάπου στο κέντρο της Αθήνας. Την έλεγαν ''Συναγωγή όλων των Αγίων'' και ανήκε σε έναν πάστορα από την Νιγηρία, τον Τζόσουα. Αυτός ο άνθρωπος έχει φύγει από την ζωή εδώ και έναν χρόνο από όσο γνωρίζω. Θυμάμαι τον Χάρη να είναι μαζί του. Ήταν το 2011 και μόλις είχε ολοκληρωθεί η καριέρα μου στην Κίνα. Ήμουν στο σπίτι μου στην Αθήνα και δεν έκανα τίποτα. Πονούσα πάρα πολύ, προερχόμουν από μία πολύ πολύ σοβαρή επέμβαση στο γόνατο. Πήγα εκεί για να πάρω ένα είδος θεϊκής βοήθειας και μπορώ να σου πω ότι εκείνη την ώρα λειτούργησε» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Το μυαλό, βέβαια, μπορεί κάποιες φορές να παίξει μαζί σου. Μετά από αυτό υπέγραψα συμβόλαιο στη Βέροια και στην συνέχεια αποσύρθηκα. Αρκετός κόσμος πήγαινε σε αυτή την εκκλησία και στην περίπτωσή μου κανείς δεν μου ζήτησε λεφτά. Πήγα μία φορά για να πω το πρόβλημά μου και μία δεύτερη για την τελετή με το νερό. Θέλω να ξέρετε πως στην πατρίδα μου, την Νιγηρία, αυτά είναι συνηθισμένα πράγματα και μάλιστα ο κόσμος πληρώνει για αυτά. Πουλάνε αυτό το νερό σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και άνθρωποι από όλο τον πλανήτη πηγαίνουν στη Νιγηρία για να αγοράσουν το νερό».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα