Παναθηναϊκός: Ο Φρόκου δούλεψε και πήρε το... βάπτισμα του πυρός

Παναθηναϊκός: Ο Φρόκου δούλεψε και πήρε το... βάπτισμα του πυρός

Σωτήρης Μυκονίου
Παναθηναϊκός: Ο Φρόκου δούλεψε και πήρε το... βάπτισμα του πυρός

bet365

Τα βήματα που έκανε ο 18χρονος Λεάντρο Φρόκου μέχρι να φτάσει στο χθεσινό (28/08) ντεμπούτο με την φανέλα του Παναθηναϊκού απέναντι στον ΟΦΗ.

Ο νεαρός Ελληνοαλβανός κεντρικός μέσος μπήκε χθες (29/08) ως αλλαγή στην θέση του Αϊτόρ στο 87ο λεπτό στον αγώνα του «τριφυλλιού» απέναντι στον ΟΦΗ, όταν όλα είχαν κριθεί, κι έτσι έπαιξε τα πρώτα του επίσημα αγωνιστικά λεπτά με τον Παναθηναϊκό. Η είσοδός του τόσο στο παιχνίδι όσο και στην αποστολή ήταν αποτέλεσμα της λειψανδρίας που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο κέντρο της ομάδας εξαιτίας των αποχωρήσεων, με τελευταία εκείνη του Αλεξανδρόπουλου.

Ο Λεάντρο Φρόκου είναι 18 ετών και γεννήθηκε στην Βάρη στις 3 Σεπτεμβρίου του 2003 από Αλβανούς γονείς, κι επομένως έχει και τις δύο υπηκοότητες. Ήρθε στην ακαδημία του Παναθηναϊκού το 2017 σε ηλικία 14 ετών κι έπειτα πέρασε απ' όλα τα κλιμάκιά της.

Η περσινή χρονιά ήταν αδιαμφισβήτητα η πιο επιτυχημένη της καριέρας του. Στο ξεκίνημα ακόμη της σεζόν, στα μέσα Οκτωβρίου, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα, το οποίο έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Την προσωπική του αυτή επιτυχία ακολούθησε μία ομαδική, αφού μαζί με τους συμπαίκτες του στην Κ19 του Παναθηναϊκού κατέκτησαν το αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα τραβώντας πάνω τους όλα τα βλέμματα. Ο Φρόκου ήταν από τους σημαντικότερους παίκτες εκείνης της ομάδας και η απόδοσή του τράβηξε την προσοχή και του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Μάλιστα, έκανε και τρεις συμμετοχές με την δεύτερη ομάδα των «πρασίνων» υπό τις οδηγίες του Βάθκεθ, σκοράροντας σε μία εξ' αυτών κόντρα στην Επισκοπή.

frroku

Η εξαιρετική αυτή χρονιά του έδωσε το εισιτήριο για την προετοιμασία της ανδρικής ομάδας το φετινό καλοκαίρι, με τον νεαρό να πηγαίνει στην Αυστρία για να αποδείξει ότι δεν κέντρισε άδικα την προσοχή του Σέρβου τεχνικού. Συνέλεξε αρκετές εμπειρίες από τις προπονήσεις και τα φιλικά και εκμεταλλευόμενος την έλλειψη λύσεων στο κέντρο της ομάδας, μπήκε στην αποστολή τόσο των ευρωπαϊκών αγώνων με την Σλάβια όσο και των δύο πρώτων αγώνων του πρωταθλήματος.

Αποκορύφωμα μέχρι στιγμής της φετινής σεζόν ήταν το χθεσινό του ντεμπούτο απέναντι στην ΟΦΗ, όπου μπορεί να αγωνίστηκε μόλις για τέσσερα λεπτά, ωστόσο αυτό που μετράει είναι πως πήρε την πρώτη... τζούρα από επίσημο παιχνίδι Super League. Άλλωστε... τρώγοντας έρχεται η όρεξη.

Όσον αφορά το κομμάτι των εθνικών ομάδων, ο Φρόκου έχει φορέσει μόνο τη φανέλα της Κ19 της εθνικής Αλβανίας δύο φορές, πράγμα που σημαίνει πως ακόμα μπορεί να κληθεί και στην Εθνική Ελλάδος, κάτι το οποίο έχουν αρχίσει να σκέφτονται στα γραφεία της ελληνικής ομοσπονδίας, μετά τις περσινές του εμφανίσεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα