ΑΕΚ: Σημαντική η δεύτερη... στροφή, υποχρέωση το τρίποντο

ΑΕΚ: Σημαντική η δεύτερη... στροφή, υποχρέωση το τρίποντο

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Σημαντική η δεύτερη... στροφή, υποχρέωση το τρίποντο

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εξηγεί γιατί η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος έχει ματς για σημαντικά συμπεράσματα, εστιάζει στην αναμέτρηση της Α.Ε.Κ. με τον Βόλο και έχει υστερόγραφο.

Φτάσαμε και στη δεύτερη στροφή του πρωταθλήματος για την ΑΕΚ και όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Κι αν η πρεμιέρα αποδείχτηκε εύκολη εξίσωση για την Ένωση και τους ανταγωνιστές της, η δεύτερη δεν είναι τόσο, με αναμετρήσεις σημαντικές για όλες τις ομάδες. Ειδικότερα για τον Παναθηναϊκό που δοκιμάζεται στην Κρήτη αλλά απέναντι σε έναν προβληματικό και ανέτοιμο ΟΦΗ όπως μας αποκάλυψε ο προπονητής του με το φινάλε της αναμέτρησης της ομάδας του με τον Ατρόμητο.

Η ομάδα του Περιστερίου με τη σειρά της θέλει να βάλει δύσκολα και να δείξει συνέχεια και συνέπεια με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Δύσκολο ματς για την ομάδα της Θεσσαλονίκης που όπως λέει ο Λουτσέσκου δημιουργείται και για να πετύχει δεδομένα θέλει αποτελέσματα. Ένα δυνατό πολύ παιχνίδι για τους ασπρόμαυρους προτού πάνε για το ντέρμπι τους με τον Άρη (η ομάδα του Μπούργος έχει δύσκολη έξοδο στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό). Σημαντική αγωνιστική και για την ομάδα της Τούμπας για πιο ουσιαστικά συμπεράσματα...

Δύσκολη έξοδο έχει και ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη με τον τοπικό Αστέρα. Το γεγονός της πρόκρισης στο Europa σίγουρα ψυχολογικά θα βοηθήσει, αλλά όχι και η κόπωση σε ένα βαθμό αφού χρειάστηκε να πάει το παιχνίδι παράταση και πέναλτι με ότι αυτό συνεπάγεται. Πρόκειται βέβαια για μια έδρα που οι "ερυθρόλευκοι" και στα καλύτερά τους να είναι οι Αρκάδες (που δεν είναι όπως είδαμε και με τον Βόλο ειδικά αμυντικά) πάντα περνούσαν και ακόμη και αν δεν έβαζαν πολλά γκολ, δεν ίδρωναν ιδιαίτερα. Όχι τουλάχιστον όσο οι αντίπαλοί τους στην ίδια έδρα!

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ υποδέχεται στην γειτονιά της, στην Ριζούπολη ωστόσο, τον Βόλο που πάντα της βάζει δύσκολα και κάποιες φορές έχει προκαλέσει κηδείες... Προφανώς για την Ένωση είναι υποχρέωση η νίκη προκειμένου να εκμεταλλευτεί το ενδεχόμενο... στραβής των ανταγωνιστών της. Είναι μια στροφή αυτή η δεύτερη του πρωταθλήματος που μπορεί να μην γίνει ότι είδαμε την πρεμιέρα, κοινώς να νικήσουν όλοι. Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια ωστόσο αν κοιτάξουμε και ψάξουμε την πιο εύκολη αποστολή στα... χαρτιά αυτή είναι της ΑΕΚ.

Ματς ευκαιρία (και υποχρέωση) για τον Αλμέιδα...

Αλμέιδα

Ας εστιάσουμε όμως στην αναμέτρηση της Ένωσης με τον Βόλο που μας απασχολεί σε απόλυτο βαθμό! Είναι πολύ καλό ότι θα γίνει στην Ριζούπολη και μας φέρνει όμορφες αναμνήσεις και όχι πλέον τόσο μακρινές. Φιέστα, γιορτή τίτλου στην γειτονιά μας ζήσαμε εκεί, το κάτι άλλο και απίθανο, αν μη τι άλλο... Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, αλλά και όσα εύκολα ανασύρει κανείς από το μυαλό του, μας κάνουν να λατρεύουμε αυτό το γήπεδο και όχι μόνο επειδή βρίσκεται δίπλα στο σπίτι μας.

Τα ματς με Βόλο και με ΠΑΣ είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ματίας Αλμέιδα και τους συνεργάτες του να... πάρουν τζούρα δυνατή από τον λαό της ΑΕΚ. Από το τι σημαίνει να παίζεις μπροστά στο κοινό της Ένωσης και κοντά στην δική της πόλη και γειτονιά. Αλλά και στους νέους ποδοσφαιριστές της ομάδας αφού δεν έχουν παίξει ακόμα εντός. Έγινε θέμα συζήτησης η παρουσία 1500 και πλέον φίλων της ομάδας την Λαμία δίχως εισιτήρια για αρχή, αλλά ανάλογα και με το αποτέλεσμα, μπορεί να γίνει θέμα συζήτησης της εβδομάδας για τους "κιτρινόμαυρους" το ματς αυτό και λόγος ανυπομονησίας για το επόμενο ξανά στο ίδιο γήπεδο με τον ΠΑΣ!

Όμως το ματς με τον Βόλο συνιστά μεγαλύτερη ευκαιρία για αγωνιστικούς λόγους για τον Αλμέιδα και το team του. Διότι ο αντίπαλος είναι μια ομάδα που μεσοεπιθετικά μπορεί να σε εκθέσει ανεπανόρθωτα. Στον Αστέρα αν έβαζε και πέντε γκολ στο καλό της κομμάτι παιχνιδιού δεν θα ήταν υπερβολή. Έτσι ο κόουτς θα έχει να τσεκάρει αυτό το 3-6-1 αν επιλέξει τα ίδια πρόσωπα με το ματς με την Λαμία (όπως φαίνεται από τη δουλειά που 'χει κάνει) με πιο δυνατό αντίπαλο και κύρια επιθετικά. Να δει πως λειτουργεί η συγκεκριμένη διάταξη και οι παίκτες του σε αυτή με καλή μεσοεπιθετική γραμμή.

Από την άλλη ο Βόλος έδειξε προβλήματα πίσω και ειδικά σε συνθήκες πίεσης από τον αντίπαλο. Κάτι που συνηθίζει να προσπαθεί η ΑΕΚ του Αργεντινού τεχνικού. Πιέζει ψηλά και επιδιώκει να υποχρεώσει τον αντίπαλο σε εύκολο λάθος χαμηλά στο πρώτο δικό του τρίτο του γηπέδου. Για τον λόγο αυτό φαίνεται να επιλέγει φουλ επιθετικό σχήμα και δεν πάει για παράδειγμα στην επιλογή του Ρότα ως δεξί μπακ χαφ και επιλέγει ξανά Άμραμπατ ως δεξί χαφ εξτρέμ (αν το κάνει όπως το δοκίμασε πάντα διότι όλοι μας τώρα μαθαίνουμε τον Αλμέιδα).

Η Ριζούπολη, η γειτονιά μας κοινώς, μας περιμένει και πρέπει να είναι έδρα όπως πάντα συμβαίνει όταν παίζει η ΑΕΚ εκεί...

Λε Ταλέκ

Υγ: Πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Ένωση κατάφερε και βρήκε λύση με τον Λε Ταλέκ που δεν της στοίχισε τίποτα στο... πορτοφόλι της. Γενικά αν καταφέρει να βρεθεί άκρη και με τον Ανσαριφάρντ που ψάχνεται ελέω Μουντιάλ θα έχει επιτευχθεί σημαντικός στόχος στο κομμάτι αποδέσμευσης που θα φτάνει κοντά στα 2.5 και κάτι παραπάνω εκατ. ευρώ! Σημειώναμε από την αρχή της σεζόν ότι έχει τεράστια σημασία αυτό γιατί έχει και ανοίγματα με κακές σεζόν η ΑΕΚ και χωρίς έσοδα από ευρωπαϊκής παρουσία που πρέπει να... μαζεύονται!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...