Από τον Ρότσα στον Μπερνάρντ: Ποιο είναι το μεγαλύτερο δεκάρι του Παναθηναϊκού, μετά τον Μίμη Δομάζο (poll);

Από τον Ρότσα στον Μπερνάρντ: Ποιο είναι το μεγαλύτερο δεκάρι του Παναθηναϊκού, μετά τον Μίμη Δομάζο (poll);

Σωτήρης Μυκονίου
Από τον Ρότσα στον Μπερνάρντ: Ποιο είναι το μεγαλύτερο δεκάρι του Παναθηναϊκού, μετά τον Μίμη Δομάζο (poll);

bet365

Η μεταγραφή του νέου Νο.10 του Παναθηναϊκού, Μπερνάρντ Ντουάρτε είναι γεγονός και το Gazzetta σας βάζει να ψηφίσετε ποιος είναι ο μεγαλύτερος παίκτης που φόρεσε τον αριθμό 10 στην ομάδα μετά τον μεγάλο Μίμη Δομάζο.

Το «τριφύλλι» ολοκλήρωσε την μεγαλύτερη μεταγραφή που έχει κάνει επί εποχής Γιάννη Αλαφούζου, αφού χθες (23/08) ήρθε στην Ελλάδα και ανακοινώθηκε ο Βραζιλιάνος «μάγος». Ο Μπερνάρντ Ντουάρτε ήρθε στους «πράσινους» για να παίξει στην θέση «10», κι ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, η ομάδα του έδωσε τη φανέλα με το Νο.10 διατρανώνοντας έτσι τόσο την σημασία της μεταγραφής, όσο και τον ρόλο που θα έχει ο παίκτης μέσα στην ομάδα.

Με την ευκαιρία αυτή το Gazzetta, στον απόηχο της συγκεκριμένης μεγάλης κίνησης, σας παρουσιάζει τους παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα με το συγκεκριμένο νούμερο (όχι μόνο όσους αγωνίζονταν σ' αυτή την θέση και φορούσαν το 10), μετά τον τιτατομέγιστο Μίμη Δομάζο και σας ζητάει να επιλέξετε τον κορυφαίο, κατά τη γνώμη σας, που έχει αγωνιστεί στην ομάδα με το νούμερο αυτό στην πλάτη.

Disclaimer: Επιλέξαμε να μην θέσουμε τον «στρατηγό», όπως ήταν το παρατσούκλι του Μίμη Δομάζου, στην συγκεκριμένη ψηφοφορία τόσο λόγω του ταλέντου του, όσο και λόγω της τεράστιας σημασίας που είχε για το «τριφύλλι» η παρουσία του, αλλά και την εξέχουσα θέση που κατέχει στην καρδιά κάθε Παναθηναϊκού φιλάθλου, αφού δεν θα ήταν δυνατό να ψηφιστεί οποιοσδήποτε άλλος παρόντος αυτού. Άλλωστε... στρατηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω.

Ο άνθρωπος που πήρε πρώτος στις πλάτες του την φανέλα με το Νο.10 από τον Μίμη Δομάζο και μαζί την βαριά κληρονομία που αυτή έφερε ήταν ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Και η αλήθεια είναι πως δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο διάδοχο, αφού ο Αργεντινός έκανε... θραύση με την πράσινη φανέλα κα άφησε το όνομά του χαραγμένο με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας φτάνοντας τις 227 συμμετοχές στην δεκαετία (1979-1989) που αγωνίστηκε με τον Παναθηναϊκό.

Επόμενοι κάτοχοι ήταν ο Βούλγαρος Χρίστο Κόλεφ, ο Πάρης Γεωργακόπουλος και ο Βαγγέλης Βλάχος. Την... σκυτάλη πήρε ο αρτίστας των εκτελέσεων φάουλ, Κώστας Φρατζέσκος, αλλά και το «τρένο», όπως ήταν το παρατσούκλι του Γιώργου Δώνη, ο οποίος έφτασε τις 107 συμμετοχές με το «τριφύλλι» στο στήθος κι έκανε φυσικά και την περιβόητη κούρσα στο Άμστερνταμ που έφερε το γκολ του Βαζέχα.

Μετά η φανέλα πήγε και πάλι σε ξένα χέρια, αυτά του Καρλ-Xάινζ Πφλίπσεν, του Ντέρεκ Μπόατενγκ και του Ζοέλ Επαλέ, μέχρι να έρθει ακόμη ένας παίκτης με τον οποίο ταυτίστηκε απόλυτα ο κόσμος του Παναθηναϊκού και απέκτησε μία ιδιαίτερη σχέση, ο Εζεκίελ, ή κατά κόσμον Έκι, Γκονζάλες, που έμεινε 4,5 χρόνια στην ομάδα και χάρισε μοναδικές στιγμές μαγείας στον κόσμο του «τριφυλλιού».

Έπειτα το Νο.10 φόρεσε ο Σίλβα Κλέιτον, αλλά και ο Σίντνεϊ Γκοβού. H φανέλα επέστρεψε και πάλι σε ελληνικά χέρια, αυτά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλο για μία διετία (2011-2013), για να ακολουθήσει ο Ζέκα για μία ολόκληρη τετραετία (2014-2018). Ακολούθησε ο Άντονι Μουνιέ κι έπειτα ο Ζαχίντ, ενώ την την τελευταία διετία την φορούσε ο Καρλίτος, μέχρι να αποχωρήσει φέτος και να μείνει ελεύθερο το νούμερο, για να έρθει ο Μπερνάρντ Ντουάρτε και να το κάνει δικό του.

Loading...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα