Αρης - Λεβαδειακός 3-0: Να γουστάρεις με Μαντσίνι και Γκρέι!

Αρης - Λεβαδειακός 3-0: Να γουστάρεις με Μαντσίνι και Γκρέι!

bet365

Ο υπέροχος Ντανιέλ Μαντσίνι έβαλε τα θεμέλια με δυο γκολ (12', 45'+1') και ο Αντρέ Γκρέι άνοιξε λογαριασμό και στο πρωτάθλημα (68') στο χορταστικό 3-0 του Αρη επί του Λεβαδειακού στην πρεμιέρα.

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι… έκλειψε τη δόξα του Ζερβίνιο καθώς ο Άρης πάτησε πάνω στα δύο υπέροχα γκολ που σημείωσε και επικράτησε του Λεβαδειακού στο «Κλ. Βικελίδης» με 3-0 στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος.

Ο Ζερβίνιο επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους έπειτα από απουσία δέκα μηνών, στη δική του πρεμιέρα με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα αλλά αυτός που προσέλκυσε τα φώτα ήταν ο Ντάνιελ Μαντσίνι. Ο Αργεντίνος επιθετικός σημείωσε δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο – και τα δύο ήταν υπέροχα – και σε συνδυασμό με το 6ο γκολ του Άντρε Γκρέι με τη φανέλα του Άρη, οι Θεσσαλονικείς έκαναν ιδανική πρεμιέρα.

Ο Μπούργος απέφυγε τις αλλαγές

Ο Χερμάν Μπούργος απέφυγε τα πειράματα στο αρχικό σχήμα καθώς προτίμησε να χρησιμοποιήσει τους 10 από τους 11 ποδοσφαιριστές που είχαν ξεκινήσει και στον δεύτερο αγώνα με τη Μακάμπι με μοναδική αλλαγή τον Ραφαέλ Καμάτσο αντί του Χουάν Ιτούρμπε (σ. σ. έμεινε εκτός αποστολής). Ο Λεβαδειακός μάλλον έκανε κάτι σπάνιο για τα δεδομένα του ελληνικού Πρωταθλήματος με τη συμμετοχή έξι Ελλήνων παικτών στην 11αδα και με διάταξη 4-2-3-1.

Ο Μαντσίνι το έκανε εύκολο

Θεωρητικά, η πρεμιέρα θα στοιχειοθετούσε το πρώτο τεστ των «κίτρινων» απέναντι σε κλειστές άμυνες αλλά το υπέροχο τέρμα του Ντάνιελ Μαντσίνι στο 12ο λεπτό έβαλε διαφορετικά δεδομένα. Ο Αργεντίνος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Βινίσιους ο οποίος κάλυπτε τον παίκτη του Άρη και με εξαιρετικό πλασαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής άνοιξε το σκορ (1-0).

Αν ο Λεβαδειακός είχε την πρόθεση να κλειστεί, αυτομάτως άλλαξε σκέψεις καθώς ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο, πίεσε αρκετά στον άξονα της μεσαίας γραμμής και ουσιαστικά επένδυσε σε δύο αδυναμίες των «κίτρινων». Στη δυσκολία τους στο χτίσιμο επιθέσεων καθώς κανείς από τα δύο αμυντικά χαφ (Ντουκουρέ-Νταμπό) δεν έχει αυτή την ικανότητα, ειδικά ο τελευταίος ήταν… εκτός παιχνιδιού. Και δεύτερον, στην απουσία δημιουργικού χαφ στον άξονα που είχε ως συνέπεια να μην αξιοποιηθεί το 56% της κατοχής που είχαν οι Θεσσαλονικείς στο πρώτο ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι στηρίχθηκαν περισσότερο στην αριστερή πλευρά τους, στο παιχνίδι των Βήχου-Μουτίνιο, μάλιστα ο τελευταίος απείλησε στο 16’ με σουτ στην κλειστή γωνία του Κουέστα. Το στοιχείο που τους έλειπε ήταν η ατομική ποιότητα, αυτό δηλαδή στο οποίο στηρίχθηκε ο Άρης για να αποκτήσει σκορ ασφαλείας.

Ζωγραφιά σε… σπασμένο καμβά

Ο Χερμάν Μπούργος προφανώς περίμενε περισσότερα από τους Καμάτσο-Γκρέι αλλά τον αποζημίωσε ο Μαντσίνι. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Αργεντίνος φρόντισε να σβήσει ολοκληρωτικά τη μετριότατη εμφάνιση της ομάδας του καθώς πέρασε ανάμεσα από Μέχια και Βήχου, πλάσαρε τον Μάρκοβιτς διαμορφώνοντας το 2-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Η κυριαρχία του Άρη και η κατάρρευση του Λεβαδειακού

Ο Χερμάν Μπούργος διάβασε σωστά το πρόβλημα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο και προχώρησε σε δύο αλλαγές οι οποίες άλλαξαν την εικόνα του αγώνα. Ο Μάνου Γκαρθία ήταν ο δημιουργικός χαφ στον άξονα που είχε ανάγκη ο Άρης για να μετουσιώσει το υψηλό ποσοστό κατοχής μπάλας και ο Πάπε Σέικ Ντιόπ έκανε αυτό που δεν πρόσφερε ο Νταμπό. Κι έτσι ο Άρης ήταν άλλη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και ο Λεβαδειακός καθώς όσο κυλούσαν τα λεπτά έχανε επαφή με το σκορ. Απείλησε στο 47’ με τον Μουτίνιο όπου ο Μπράμπετς έβαλε σωτήρια την κόντρα για να ακολουθήσει ένα κρεσέντο χαμένο ευκαιριών με μοιραίο παίκτη τον Άντρε Γκρέι. Ο Τζαμαϊκανός δεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα τρεις φορές. Μετά από γκέλα του Μάρκοβιτς δεν εκτέλεσε, προηγήθηκε το άστοχο πλασέ από τη γωνία της μικρής περιοχής και στο 59’ σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού σημάδεψε τις διαφημιστικές πινακίδες.

Η εξιλέωση του Γκρέι και ο Ζερβίνιο

Ο 31χρονος επιθετικός βρήκε τελικώς αυτό που απελπισμένα έψαχνε στο 68ο λεπτό καθώς μετά από τρομερή πάσα του Πάλμα και με αποδιοργανωμένη την άμυνα του Λεβαδειακού, κοντρόλαρε την μπάλα και εκτέλεσε τον Μάρκοβιτς (3-0). Έξι λεπτά αργότερα το «Κλ. Βικελίδης»… σηκώθηκε στο πόδι καθώς ο Ζερβίνιο έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη καθώς ο Ιβοριανός γνώρισε την αποθέωση κι ένα θερμό καλωσόρισμα.

Ο Λεβαδειακός έψαξε το γκολ της τιμής στα τελευταία λεπτά αντλώντας ενέργεια από τον Λούα Λούα ο οποίος απείλησε στο 73’. Τα βλέμματα των 12-13 χιλιάδων φίλων του Άρη ήταν επικεντρωμένα στον Ζερβίνιο περιμένοντας από τον 35χρονο να κάνει τη διαφορά και στο 89’ έφτασε μια ανάσα από το γκολ αλλά στο πλασέ που επιχείρησε ο Μάρκοβιτς είχε σύμμαχο την τύχη και με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ντουκουρέ (Άρης), Κωνσταντινίδης, Μπελμόντ, Συμελίδης (Λεβαδειακός)

Ο MVP: Η ατομική ποιότητα του Ντάνιελ Μαντσίνι διευκόλυνε τα πράγματα για τον Άρη καθώς τα δύο γκολ του Αργεντίνου ουσιαστικά τελείωσαν το παιχνίδι.

Στο ύψος του: Ο Γιάκουμπ Μπράμπετς έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, έβαλε και το πόδι του στη φάση του Μουτίνιο στις αρχές του δεύτερου μέρους που θα μπορούσε να φέρει νέα δεδομένα.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Η αμυντική και μεσοαμυντική γραμμή του Λεβαδειακού στο δεύτερο ημίχρονο ήταν… εκτός τόπου και χρόνου. Ο δε Χερμάν Μπούργος διάβασε σωστά το παιχνίδι βγάζοντας από το γήπεδο τον Μπριάν Νταμπό.

Η «γκάφα»: Ο Μάρκοβιτς έκανε δύο γκέλες. Στην πρώτη, του 5ου λεπτού, τον έσωσε ο Τζοβάρας σφυρίζοντας φάουλ που δεν έγινε και στο 54’ ο Γκρέι γιατί δεν εκτέλεσε.

Το «στραγάλι»: Κακό παιχνίδι από τον Τζοβάρα με σοβαρά πειθαρχικά λάθη και με κίτρινες κάρτες που δεν βγήκαν από το τσεπάκι αλλά η εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν υπέρ του…

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο κακός Άρης του πρώτου ημιχρόνου πήγε στα αποδυτήρια με 2-0 γιατί ο Ντάνιελ Μαντσίνι ξεδίπλωσε την ποιότητά του. Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κίτρινοι» έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά κενά του Λεβαδειακού ο οποίος μετά από ένα σημείο έδειξε ότι και σε επίπεδο ετοιμότητας είναι πολύ πιο χαμηλά από τον Άρη.

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέσα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (82’ Μαζικού), Ντουκουρέ, Νταμπό (46’ Ντιόπ), Πάλμα (74’ Ζερβίνιο), Μαντσίνι, Καμάτσο (46’ Μάνου Γκαρθία), Γκρέι (82’ Χατζηιωάννου).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης, Βήχος, Βινίσιους, Τζημόπουλος, Μέχια, Μπελμόντ (57’ Λούα Λούα), Βρακάς (77’ Βουτσάς), Συμελίδης (77’ Ρεγκίς), Δούμτσιος, Μουτίνιο (62’ Νίκας)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα