Ο ΠΑΟΚ δεν αντέχει άλλο να μην πάρει «δεκάρι»

Ο ΠΑΟΚ δεν αντέχει άλλο να μην πάρει «δεκάρι»

Ο ΠΑΟΚ δεν αντέχει άλλο να μην πάρει «δεκάρι»

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης άκουσε τον Ραζβάν Λουτσέσκου να «φωνάζει», μετά τη νίκη στην πρεμιέρα επί του Παναιτωλικού, για την ανάγκη ενίσχυσης του ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης ετοιμάζεται να κάνει πράξη τα «θέλω» του προπονητή του.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πήγε προετοιμασμένος στην συνέντευξη Τύπου το βράδυ του Σαββάτου (20/8), το ίδιο φαντάζομαι ισχύει και για τους εκπροσώπους του Τύπου. Από την πρώτη ερώτηση ήταν κάτι παραπάνω προφανές ότι η κουβέντα με τον Ρουμάνο, θα πήγαινε στα μεταγραφικά, κυρίως στο θέμα του «δεκαριού», που εμφανώς λείπει από το ρόστερ του ΠΑΟΚ.

Δεν λείπε τώρα, λείπει εδώ και... κάτι χρόνια!

«Δεκαέξι μήνες ψάχνετε και δεν έχετε πάρει δεκάρι», ρώτησε ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου τον προπονητή του «Δικεφάλου» και η αλήθεια είναι πως οι «ασπρόμαυροι» στις τρεις μεταγραφικές περιόδους από την στιγμή της επιστροφής του Λουτσέσκου ψάχνει και δεν βρίσκει ή δεν καταλήγει σε συμφωνία, με τον μεσοεπιθετικό που θα έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα που θέλει και «κουμπώνουν» στο στυλ παιγνιδιού του.

Η αρχική τοποθέτηση του Λουτσέσκου, «δεν ξέρω, αρχικά, γιατί δεν έχουμε έναν παίκτη σε αυτήν τη θέση», θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως «καρφί» προς την ιδιοκτησία, αλλά είναι απόλυτα επιβεβαιωμένο ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ενημερωμένος για τα «θέλω» του προπονητή και τις ανάγκες της ομάδας. Οι δύο τους έχουν συζητήσει πολλές φορές το συγκεκριμένο ζήτημα και με τον τρόπο του ο 53χρονος τεχνικός έδειξε ότι αυτή τη φορά αίτημά του θα εισακουστεί.

«Έχω πει πολλές φορές ότι θα ήθελα έναν παίκτη ή στο «10» ή έναν εξτρέμ. Έναν παίκτη που θα μας δώσει το ένας με έναν, περισσότερη επιθετικότητα. Νομίζω ότι με την προσθήκη ενός τέτοιου παίκτη, οι δυνατότητες του γκρουπ, θα είναι πολύ καλύτερες», εξήγησε ο Λουτσέσκου, που έχει δοκιμάσει μέχρι τώρα τέσσερις διαφορετικούς παίκτες (Καντουρί, Ντάντας, Φ. Σοάρες, Αουγκούστο) στην… πονεμένη θέση του επιτελικού μέσου, του ποδοσφαιριστή ανάμεσα στις γραμμές που θα δώσει το «κάτι παραπάνω» από τον άξονα. Γιατί, ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα απέναντι στον Παναιτωλικό μπορεί να έφτασε την κατοχή σε νούμερα άνω του 80%, αλλά δεν κατάφερε να διασπάσει τη διπλή ζώνη άμυνας από τον άξονα και ότι καλό δημιούργησε το έκανε από τα άκρα, κυρίως, με τον εξαιρετικό Κάλεντ Νάραϊ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι πανέξυπνος. Το έδειξε και στη συνέντευξη Τύπου, όπου «κάλυψε» τον Νίκο Κουαλιάτα, για τον οποίο οι «ασπρόμαυροι» δαπάνησαν 1,8 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να τον φέρουν από την… άλλη άκρη της γης, για να παίξει πρώτη φορά στην Ευρώπη και να του δώσει, θεωρητικά, αυτά τα χαρακτηριστικά που θέλει η τεχνική ηγεσία.

«Θα πρέπει να σκεφτούμε πολλά πράγματα για τον Κουαλιάτα», είπε ο Λουτσέσκου και ανέλυσε ακόμη περισσότερο την σκέψη του για τον Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό, λέγοντας: «Είναι ένα παιδί 22 χρονών, πρώτη φορά βρίσκεται εκτός της χώρας του, σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο και σε ένα τελείως διαφορετικό ποδόσφαιρο, σε σχέση με αυτό της νότιας Αμερικής, όσον αφορά την προετοιμασία, τις συνθήκες και γενικότερα την προσαρμογή του. Πέρασε μία πολύ καλή περίοδο στην αρχή, αλλά είναι φυσιολογικό μέσα σε αυτήν τη διαδικασία να έχει μία πτώση. Ήταν και άρρωστος για ένα χρονικό διάστημα. Τελευταία, βλέπω ότι επανέρχεται. Ενδεχομένως να έχει τα χαρακτηριστικά για το «10», αλλά είναι ένας παίκτης που η πρώτη του θέση είναι στα άκρα. Πρέπει να έχουμε υπομονή με τα παιδιά αυτά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είπε και κάτι πολύ σημαντικό, που απαντάει στο «καυτό» ερώτημα γύρω από τις πολλές μεταγραφές και την ανανέωση που αποφάσισε να κάνει πράξη αυτό το καλοκαίρι με την υπογραφή του Ιβάν Σαββίδη.

«Αποφάσισα ένα πράγμα. Να μπω σε αυτήν τη μάχη! Τελειώνοντας αυτό το παιχνίδι, δε θέλω καθόλου να μπω σε σκέψεις για το τι θα γίνει σε 2-3 εβδομάδες. Πηγαίνω μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι. Πιστεύω ότι και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, τη συγκεκριμένη στιγμή, έχουν καταλάβει ότι ο τρόπος με τον οποίο θα πετύχουν τους στόχους τους, είναι να παλέψουν. Και δε εννοώ μόνο να παλεύουν μέσα στο γήπεδο, σε προσωπικές μονομαχίες κτλ, αλλά να παλέψουν με τον ίδιο τους τον εαυτό και με οτιδήποτε υπάρχει γύρω τους, για να πάρουν πραγματικά θέλουν. Είμαι έτοιμος να παλέψω με τον οποιονδήποτε, από όπου κι αν προέρχεται. Με αντιπάλους, με φιλάθλους, με τον οποιονδήποτε, μέχρι να καταλάβουν όλοι ότι η ομάδα αυτή, χρειάζεται υπομονή, αγάπη, χρόνο. Μου άρεσε η αντίδραση του γηπέδου σήμερα. Ήταν κάτι που το είχαν ανάγκη και οι παίκτες, σε ένα καλοκαίρι στο οποίο, η λιγότερη ευθύνη, βαραίνει εκείνους», είπε ο Λουτσέσκου.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.