Οι παίκτες χωρίς το βαρύ όνομα που μπορούν να κάνουν την διαφορά (vids)

Φώτης Καρακούσης
Οι παίκτες χωρίς το βαρύ όνομα που μπορούν να κάνουν την διαφορά (vids)

bet365

Εκτός από τα γνωστά ονόματα και τους πολυδιαφημισμένους παίκτες, την διαφορά αναμένεται να κάνουν και ποδοσφαιριστές χωρίς το βαρύ βιογραφικό, αλλά που έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία. Σε μερικούς από αυτούς θα αναφερθούμε παρακάτω και συγκεκριμένα σε όσους δεν αγωνίζονται στο λεγόμενο Big-5.

Με το πρωτάθλημα να έχει ανοίξει την αυλαία του και την μεταγραφική περίοδο να ολοκληρώνεται στις 15 Σεπτεμβρίου είναι δεδομένο πως πολλές ομάδες θα κοιτάξουν μέχρι τότε να δουν τα κενά τους και να προχωρήσουν και σε άλλες κινήσεις. Ωσότου ολοκληρωθεί η καλοκαιρινή περίοδος μπορούμε να κοιτάξουμε μόνο τις μεταγραφές που ήδη έχουν γίνει. Μεταγραφές που έχουν ξεχωρίσει τόσο για τους Big-5, όσο και για τις θεωρητικά πάντα, μικρομεσαίες ομάδες και στις οποίες έχουμε ήδη αναφερθεί.

Τώρα θα ασχοληθούμε με τους παίκτες που πήραν οι ομάδες πλην της Big-5 και οι οποίοι παρότι δεν έχουν το βαρύ βιογραφικό, μπορούν να εξελιχθούν σε κομβικούς ποδοσφαιριστές στο νέο πρωτάθλημα.

Σενγκέλια: Μπορεί να προσφέρει στην επίθεση του Παναιτωλικού

Σενγκέλια: Μπορεί να προσφέρει στην επίθεση του Παναιτωλικού

Ντιουσέ: Ο Σενεγαλέζος που θέλει το άλμα με τους Κρητικούς

Ντιουσέ: Ο Σενεγαλέζος που θέλει το άλμα με τους Κρητικούς

Μπιλμπάο: Ψάχνει και αυτός το κάτι παραπάνω

Μπιλμπάο: Ψάχνει και αυτός το κάτι παραπάνω

Ντε Μποκ: Γεμάτη καριέρα σε Βέλγιο και Ολλανδία

Ντε Μποκ: Γεμάτη καριέρα σε Βέλγιο και Ολλανδία

Λούα Λούα: Καλή καριέρα σε Αγγλία με αδερφό που έχει παίξει σε Ολυμπιακό

Λούα Λούα: Καλή καριέρα σε Αγγλία με αδερφό που έχει παίξει σε Ολυμπιακό

Μασάς: Και μόνο που τον απέκτησε η Νάπολι κάτι λέει

Μασάς: Και μόνο που τον απέκτησε η Νάπολι κάτι λέει

Ξεκινάμε με τον Λεβάν Σενγκέλια, ένα επίθετο βέβαια που στους περισσότερους παραπέμπει στον σπουδαίο παίκτη μπάσκετ, αλλά ο ίδιος θέλει να κάνει τους φιλάθλους της χώρας μας μόλις το ακούνε να σκέφτονται αμέσως το ποδόσφαιρο. Ο 27χρονος Γεωργιανός εξτρέμ άργησε να φύγει από την χώρα του, αλλά μόλις το έκανε δεν τα πήγε καθόλου άσχημα, καθώς και σε Κόνιασπορ, αλλά και σε Λέουβεν είχε γεμάτες χρονιές.

Συνολικά μετράει μέχρι στιγμής στην καριέρα του 206 συμμετοχές, με 43 γκολ και 29 ασίστ, ενώ είναι διεθνής με την Γεωργία 10 φορές. Στον Παναιτωλικό πιστεύουν πως μπορεί να προσφέρει και να γίνει μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του νέου πρωταθλήματος.

Συνεχίζουμε με τον ΟΦΗ και τον Ασάνε Ντιουσέ. Οι Κρητικοί έκαναν και αυτοί πολύ καλές κινήσεις με αποκορύφωμα την απόκτηση του Λάρσον, ωστόσο σε αυτή την λίστα θα βάλουμε τον 25χρονο Σενεγαλέζο μέσο. Ο διεθνείς με την Αφρικανική χώρα είναι ένας παίκτης που στο παρελθόν έχει παίξει για τις: Εμπολι Primavera (60 ματς, 3 γκολ, 1 ασίστ), Εμπολι, (51 ματς), Ανκαραγκουτσού (21 ματς), Κιέβο Βερόνα (14 ματς) και θέλει στο Ηράκλειο να κάνει το άλμα στην καριέρα του.

Προσόν του η δύναμη, καθώς στο κέντρο δύσκολα χάνει μονομαχία και το ασταμάτητο τρέξιμο. Από τις περιπτώσεις παικτών που μπορούν να συγκεντρώσουν επάνω τους τα βλέμματα.

Ακόμα ένας παίκτης που αποκτήθηκε από ομάδα εκτός της Big-5 και θέλει στην χώρα μας να κάνει το δικό του ξεπέταγμα, είναι ο Ίκερ Μπιλμπάο. Ο 26χρονος Ισπανός μέσος δεν έχει κάνει την μεγάλη καριέρα στην χώρα του, παίζοντας για τέσσερα χρόνια στην Αμορεμπιέτα με την οποία συνολικά μέτρησε 110 παιχνίδια και 9 γκολ, ενώ μόνο πέρσι είχε 39 παιχνίδια στην Segunda Division με 2 γκολ και ισάριθμες ασίστ.

Είναι ένας παίκτης που στον ΠΑΣ πιστεύουν πως θα συνεχίσει το σερί των καλών μεταγραφών των «κυανόλευκων», ενώ και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής θέλει στους Ηπειρώτες να κάνει το δικό του βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Αν το κάνει θα φανεί στην πορεία, ως τώρα πάντως έχει δείξει καλά στοιχεία.

Ο Λόρενς Ντε Μποκ του Ατρομήτου θα μπορούσε να μπει άνετα στις μεταγραφές που ονομάσαμε μπαμ, καθώς η αλήθεια είναι πως έχει κάνει μια σημαντική καριέρα σε Βέλγιο και Ολλανδία. Στην Αγγλία και τις Λιντς και Σάντερλαντ δεν έκανε την πορεία που θα ήθελε και αυτό ακριβώς θέλει να κάνει στον Ατρόμητο φεύγοντας και πάλι μακριά από τις «κάτω χώρες».

Είναι ένας αριστερός μπακ που στα 30 του έχει την εμπειρία που θέλουν οι Περιστεριώτες, ενώ μπορεί να αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός. Ο Ντε Μποκ αναμένεται και αυτός να είναι στους παίκτες που θα ξεχωρίσουν φέτος, παρότι η μεταγραφή του δεν έκανε και το φοβερό κλικ όπως άλλες στον Ατρόμητο.

Η αλήθεια είναι πως όταν διαβάσαμε την ανακοίνωση του Λεβαδειακού για την απόκτηση του Καζένγκα Λούα Λούα, το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε ήταν ο Λομάνα Λούα Λούα που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην χώρα μας και τον Ολυμπιακό. Ο Καζένγκα είναι αδερφός του πρώην παίκτη των «ερυθρολεύκων» και έχει ως στόχο να μπορέσει να κάνει την διαφορά στους Βοιωτούς την φετινή χρονιά.

Ο 31χρονος εξτρέμ έχει κάνει μια καλή καριέρα σε Αγγλία παίζοντας σε Νιούκαστλ, Ντονκάστερ, Μπράιτον, ΚΠΡ, Σάντερλαντ, Λούτον, ενώ έχει παίξει και σε Τουρκία με την Γκεντσερμπιλιγκί. Έχει την εμπειρία να βοηθήσει την ομάδα της Λιβαδειάς και χωρίς να είναι το όνομα που κάνει το μπαμ, να μπορέσει να κάνει την διαφορά στο νέο πρωτάθλημα.

Και κλείνουμε με τους παίκτες που αν και δεν αποτελούν το μεγάλο μπαμ, είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά, με τον Ζινεντίν Μασάς. Ο 26χρονος Γάλλος έχει καταφέρει ως τώρα να κάνει μια καλή καριέρα. Ξεκίνησε στην Τουλούζ και μετά αφού δόθηκε δανεικός στην Μαρσέιγ, αποκτήθηκε από τη Νάπολι. Μπορεί στην σπουδαία ομάδα της Ιταλίας να μην αγωνίστηκε, αλλά και μόνο που μπήκε στο μικροσκόπιο του Σάρι και αποκτήθηκε, κάτι λέει από μόνο του.

Είναι ένας μέσος που θέλει να περνάει το παιχνίδι από τα πόδια του και την τελευταία του χρονιά στην Ουγγαρία με την Χόνβεντ είχε 24 συμμετοχές και 3 γκολ. Μπορεί να συγκεντρώσει επάνω του τα βλέμματα φέτος και να βοηθήσει τους Νικαιώτες να πάνε ακόμα καλύτερα από πέρσι.