ΑΕΚ: Ο Μουκουντί και η κουβέντα για τον φορ!

ΑΕΚ: Ο Μουκουντί και η κουβέντα για τον φορ!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Ο Μουκουντί και η κουβέντα για τον φορ!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στη τελευταία προσθήκη της Α.Ε.Κ. για την άμυνά της, τον διεθνή Καμερουνέζο στόπερ και υπενθυμίζει τη συζήτηση για τον επιθετικό, ενώ έχει υστερόγραφο...

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε, έχοντας πάντα σε... παρένθεση το θέμα Πλάνιτς, την ενίσχυσή της στο κέντρο της άμυνας με την απόκτηση του Αρόλντ Μουκουντί έπειτα από την έγκριση της περίπτωσής του από τον Ματίας Αλμέιδα. Εννοείται πως θα σήκωνε μπόλικη συζήτηση όποιος και αν προκρινόταν για να αποκτηθεί και αυτό έχει συμβεί και με τον 24χρονο διεθνή Καμερουνέζο κεντρικό αμυντικό. Το ίδιο θα γινόταν και με τον Καμαρά αν ήταν αυτός ο... εκλεκτός, ή αν τα έβρισκε νωρίτερα με την Μπεσίκτας (δεν τα βρήκε ποτέ στη ρήτρα αγοράς τελικά) για την απόκτηση του Φρανθίσκο Μοντέρο.

Είναι λογικό διότι οι «κιτρινόμαυροι» και ο ίδιος ο Αργεντινός τεχνικός έχοντας Βίντα και Τζαβέλλα στο δυναμικό της ομάδας, άνω των 30 και βάλε (και οι δυο), αναζητούσε έναν πιο νέο και φυσικά κάποιον αρκετά δυνατό και γρήγορο προκειμένου να καλύπτει την αδυναμία που μπορεί να παρατηρηθεί σε αυτό το κομμάτι. Τη ταχύτητα κοινώς. Όλοι οι προπονητές που επιλέγουν συνήθως τριάδα στην άμυνα προτιμούν και ψάχνουν ο ένας από τους τρεις να είναι αρκετά ταχυδυναμικός συγκριτικά με τους άλλους δυο!

Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι περιπτώσεις που έφτασε να συζητάει και να εξετάζει σοβαρά η ΑΕΚ και ο Ματίας Αλμέιδα είχαν κοινά στοιχεία με αυτή του Μουκουντί (όπως ο Καμαρά από την Παρί και ο Μοντέρο από την Μπεσίκτας) αλλά του διεθνούς Καμερουνέζου ήταν και η πλέον εφικτή να προχωρήσει σε οικονομικό επίπεδο. Η Ένωση έδωσε μικρό ποσό απόκτησης και παραχώρησε 30% ποσοστό μεταπώλησης στην Σεντ Ετιέν τη στιγμή που ο Καμαρά αποδείχτηκε απλησίαστη υπόθεση και για τον Μοντέρο η τουρκική ομάδα ξεκίνησε κουβέντα για οψιόν αγοράς στα 3 εκατ. ευρώ για να φτάσει κάποτε στα 2 και ίσως λίγο κάτω.

Όπως και να 'χει Αλμέιδα (έπειτα από σοβαρό τσεκάρισμα και ψάξιμο) κατέληξε στον Μουκουντί ο οποίος τους προβλημάτισε ιδιαίτερα για τη τελευταία σεζόν του αλλά όχι και για το σύνολο της πορείας του από τα 20 και έπειτα. Όμως στ' αλήθεια ποιον δεν θα προβλημάτιζε ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής της Σεντ Ετιέν με την πορεία υποβιβασμού που έκανε πέρυσι στην Ligue 1; Όσα είδε ο Αργεντινός τεχνικός ήταν αρκετά για να εμπεδώσει ότι έχει τα στοιχεία που ψάχνει για την τριάδα στα άμυνα, κύρια όμως έπαιξε ρόλο και η άμεση προσωπική επαφή, η κουβέντα που είχε μαζί του και μέσα από την οποία διαπίστωσε ο κόουτς ότι, και μπορεί, και θέλει να (άρα θα) επανέλθει σε σούπερ επίπεδο. Διαπίστωσε κοινώς ότι υφίσταται κύρια θέμα ψυχολογικό και αυτοπεποίθησης...

Μην... ξεχνιόμαστε όμως, δεν τελειώσαμε!

Λιβάι

Η δουλειά δεν τελείωσε να θυμίσω εγώ ο... γκρινιάρης λίγο! Η ΑΕΚ έχει ζητήματα και κενά τα οποία όποιος δεν βλέπει εθελοτυφλεί και αντί να βοηθάει την ομάδα την οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα. Ειδικά στο θέμα του δεξιού μπακ (είτε παίζει τριάδα μόνιμα είτε όχι) και του φορ για το οποίο τα όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί ειλικρινά είναι αρκετά για να προκύψει ξεχωριστό κεφάλαιο, για να μην πω βιβλίο, σχετικά με την αλλαγή δεδομένων όπως αυτά παρουσιάζονται στα ΜΜΕ και ΟΧΙ επειδή τα διαρρέει η ΑΕΚ από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω με βεβαιότητα.

Ξεκινήσαμε από τον φορ γκολτζή. Το θυμάστε; Η Ένωση ήθελε τουλάχιστον καλύτερο του Καρίμ Ανσαριφάρντ για αυτό άλλωστε και ενημέρωσε τον διεθνή Ιρανό ότι δεν υπολογίζεται προκειμένου να αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Λάθος κατά την άποψή μου αφού μια χαρά τώρα θα είχε δουλέψει ο Καρίμ με την ομάδα και θα μπορούσε να εξυπηρετήσει και το πλάνο του κόουτς έστω από τον πάγκο έως ότου βρεθεί ο κατάλληλος. Και ειδικά σε κλειστές άμυνες. Έπειτα τονίστηκε (επαναλαμβάνω όχι από την ΑΕΚ) ότι πρέπει να πάει σε δεύτερο επιθετικό και όχι φορ, μετά για κάτι όχι τόσο ενδεκάδας (λες και έχει κανονικό πλην Αραούχο) και τελικά τώρα πάλι για δυνατό!

Όταν χάνεται η μπάλα από όσα λέγονται και γράφονται δεν γίνεται να 'χουμε παράπονο από τον κόσμο για την γκρίνια και το ανάθεμα που μας ρίχνει και παίρνει η μπάλα τους πάντες. Να υπενθυμίσω αυτό που γνωρίζω από την αρχή του αγωνιστικού σχεδιασμού και το σημείωσα προ ημερών ξανά εδώ, σε τούτο το χώρο μας, ότι δηλαδή θέλει φορ ενδεκάδας και δεν έχει αλλάξει η αναζήτησή της. Μάλιστα εδώ και 2 μήνες (και βάλε) έχω υπογραμμίσει ότι το ιδανικό προφίλ φορ που ψάχνει η Ένωση είναι αυτό του Μάρκο Λιβάια αν δύναται να βρει κάτι αντίστοιχο. Όμως αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να 'χει για να είναι αποτελεσματικό το πλάνο και σε κλειστές άμυνες.

Διότι Γκαρσία με κλειστές άμυνες δεν τον έχουμε δει και δύσκολο να ανταποκριθεί αφού είναι παίκτης που θέλει χώρο και να φύγει στην πλάτη! Έχει τη δύναμη βέβαια να παίξει με το σώμα και την αλτικότητα για να κερδίσει εναέριες μονομαχίες, αλλά δεν ξέρω αν δύναται να ανταποκριθεί σε κλειστές άμυνες που θα πρέπει να παίξει (και) με πλάτη στην αντίπαλη εστία. Έπειτα υπάρχει η ανάγκη του δεξιού μπακ που δεν μπορεί να μην αναζητεί η ΑΕΚ, περισσότερο και από εξτρέμ, έναν παίκτη που θα δύναται να ανταποκριθεί στα δεξιά ως μπακ σε τετράδα και σε τριάδα ως μπακ χαφ καλύτερα δεδομένα από τον Ρότα που είναι ο μοναδικός που υπάρχει...

ΑΕΚ οπαδοί

Υγ: Το θέμα φιλοξενούμενων οπαδών στα γήπεδα της Ελλάδας μας απασχολεί ξανά πριν καν αρχίσει η σεζόν. Έπρεπε να το είχε λύσει η Πολιτεία και ο Αυγενακης ο οποίος ωστόσο επιτρέπει την μεμονωμένη μετακίνηση οπαδών (στην προκειμένη της ΑΕΚ) στην Λαμία για τον αγώνα του Σαββάτου και δεν επιτρέπει την οργανωμένη. Αλλά την ίδια ώρα η Λαμία δεν ανοίγει θύρα. Θα πρέπει η πολιτεία να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα προκειμένου να συνιστά υποχρέωση το άνοιγμα θύρας για την ανάγκη φίλων της εκάστοτε αντίπαλης ομάδας, παντού... Πέμπτη και δεν έχουμε καταλάβει: να πάνε οι ΑΕΚτζηδες στην Λαμία μεμονωμένα, ή όχι; Δεν δίνει εισιτήρια η Λαμία γιατί δεν γουστάρει; Ευθύνεται η ΑΕΚ γιατί δεν αξιώνει; Όλα αυτά 48 ώρες πριν τη σέντρα, αστεία πράγματα...!!!

@Photo credits: INTIME, Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...