Ολυμπιακός: Η πιθανότητα αλλαγών στο κέντρο της άμυνας και ο X - Factor, Παπέ Σισέ

Ολυμπιακός: Η πιθανότητα αλλαγών στο κέντρο της άμυνας και ο X - Factor, Παπέ Σισέ

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η πιθανότητα αλλαγών στο κέντρο της άμυνας και ο X - Factor, Παπέ Σισέ

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει ακόμα να κάνει αρκετές διαφοροποιήσεις στο ρόστερ του και ενδιαφέρον υπάρχει και ως προς τους στόπερ. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Η θέση του στόπερ στον Ολυμπιακό ανέκαθεν ήταν ένα πεδίο σχολιασμού και ενίοτε και διαφωνιών για τον φίλαθλο κόσμο. Από τον Ολυμπιακό γενικότερα έχουν περάσει top class παίκτες και ισχυρές προσωπικότητες σε αυτή τη θέση, οπότε αναπόφευκτα για κάποιους υπάρχουν και συγκρίσεις.

Πηγαίνοντας στο σήμερα ο Ολυμπιακός έχει τέσσερις στόπερ για τα βασικά του πλάνα. Είναι οι Παπέ Σισέ (ή Παπ Σισέ), Ουσεϊνού Μπα, Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Μανωλάς. Η κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι ξεχωριστή.

Εξ αυτών ο στόπερ που έχει κυρίως ανοδική πορεία από πέρυσι - με τα όποια σκαμπανεβάσματά του - είναι ο Παπέ Σισέ. Είναι και ο πιο ακριβός στόπερ του Ολυμπιακού. Δεν το λέμε μόνο εμείς. Το λένε και τα 13 εκατ. ευρώ ρήτρα που είχαν μπει για τη Σεντ Ετιέν, η οποία εν τέλει δεν μπορούσε να τα δώσει για να τον αγοράσει. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να τον κοστολογήσει και παραπάνω. Όμως το θέμα εδώ είναι πως ο Σισέ είναι ρυθμιστής εξελίξεων σχετικά με τη θέση αυτή. Ο Σισέ έχει ζήτηση στο εξωτερικό και είναι πιθανό να πουληθεί. Εάν συμβεί αυτό ο Ολυμπιακός - που έτσι και αλλιώς ψάχνεται για στόπερ - θα χρειαστεί βασικό σέντερ μπακ.

ΜΑΝΩΛΑΣ

Οι δύο Έλληνες και ο Μπα

Ο Μανωλάς με τον Σωκράτη είναι άλλη ιστορία σε σχέση με τον Σισέ. Ο πρώτος αποκτήθηκε (επιστρέφοντας στον σύλλογο που έχει δηλώσει το πόσο πολύ τον αγαπά) για τα βασικά πλάνα της ομάδας και για να είναι βασικός της στόπερ. Ο Μανωλάς είχε όμως θέματα τραυματισμών από την Ιταλία οπότε ήθελε τον χρόνο του. Μέχρι στιγμής η εικόνα του μας δείχνει πως ο Ολυμπιακός πρέπει να περιμένει αρκετά περισσότερα από εκείνον.

ΜΠΑ

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με βάση το αγωνιστικό του πρόσωπο δεν είναι - ή δεν δείχνει να είναι σε αυτή τη φάση - για να παίζει βασικός στον Ολυμπιακό. Τα χρόνια που έχουν περάσει σίγουρα δεν τον βοηθούν ενώ έχει βγάλει και τραυματισμούς στον Ολυμπιακό.

Και για τους δύο Έλληνες υπήρξαν αρκετά μεταγραφικά σενάρια. Θεωρητικά και πρακτικά ο Μανωλάς θα μπορούσε να δοθεί με μεταγραφή σαφώς πιο εύκολα αλλά και να πάρει κάποια χρήματα ο Ολυμπιακός. Οι δε αραβικές ομάδες τον ζητάνε εδώ και χρόνια και είχε φτάσει όταν ήταν στην Ιταλία να έχει κρούσεις για συμβόλαια που ξεπερνούσαν τα 5 εκατ. ευρώ ετησίως. Εάν ήθελε δηλαδή θα είχε κλείσει σε τέτοιες ομάδες από τότε. Εάν πάμε βέβαια στην ουσία το να φύγουν αυτή τη στιγμή δύο βασικοί στόπερ από τον Ολυμπιακό δεν είναι καθόλου δεδομένο / σίγουρο. Το να φύγει ένας είναι... ορθάνοιχτο βέβαια. Ένας να φύγει και ένας να έρθει.

Υπάρχει και ο Ουσεϊνού Μπα, ο οποίος στην Μπρατισλάβα είχε αρκετά καλή εικόνα όμως γενικά από πλευράς απόδοσης είχε μείνει πίσω. Ο Μπα σωματοδομικά μοιάζει αρκετά με τον Σισέ. Ψηλός, δυνατός και γρήγορος. Έχει όμως αυτή την αστάθεια και αυτά τα λάθη που κάνει. Σε σχέση με τους άλλους στόπερ είναι πολύ πιο δύσκολο να αποχωρήσει.

Καταλήγοντας λοιπόν η θέση του στόπερ στον Ολυμπιακό έχει ανοιχτά ζητήματα. Και αυτό διότι εφόσον αποκτηθεί και άλλος στόπερ ανεξάρτητα των όποιων εξελίξεων με τους ήδη υπάρχοντες μαζεύονται ξανά αρκετοί σέντερ μπακ. Το να έχει μία ομάδα τέσσερις στόπερ είναι πολύ λογικό. Το να γίνονται πέντε και έξι μετά είναι πιο δύσκολο διότι θα υπάρχουν παίκτες που μπορεί να μην παίζουν καν. Στο δε υπάρχον ρόστερ υπάρχουν και άλλοι παίκτες που μπορούν να παίξουν στόπερ, όπως πχ ο Βρσάλικο.

Εν κατακλείδι. Ο Ολυμπιακός μεταγραφικά θα κάνει και άλλες κινήσεις: κινείται για στόπερ, επιτελικό χαφ, εξτρέμ και φορ. Ίσως να προκύψει και προσθήκη γκολκίπερ. Δεν είναι και λίγες αυτές οι κινήσεις ενώ έχει ακόμα και άλλους παίκτες να δώσει / παραχωρήσει είτε με μεταγραφή είτε ως δανεικούς. Άρα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου υπάρχει... δρόμος ακόμα, εκτός εάν υπάρξει και ενασχόληση και με ελεύθερους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.