Με Αλμέιδα στο... τιμόνι και Βίντα στο χορτάρι: δυναμώνει!

Με Αλμέιδα στο... τιμόνι και Βίντα στο χορτάρι: δυναμώνει!

Με Αλμέιδα στο... τιμόνι και Βίντα στο χορτάρι: δυναμώνει!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στην προσθήκη του διεθνούς Κροάτη στόπερ και τι θα προσφέρει στην Α.Ε.Κ. και στον Αργεντινό τεχνικό αλλά και στην έως τώρα δουλειά, ενώ έχει υστερόγραφο...

Είναι σίγουρα μια καλή ημέρα αυτή που διανύουμε για τον ΑΕΚτζη και απόλυτα δικαιολογημένα. Διότι όπως έμαθε όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, όπως πάντα συμβαίνει με τέτοια deal, ο Ντομαγκόι Βίντα θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ένωση επιλέγοντας την αντί άλλων ευρωπαϊκών και όχι μόνο club. Πρόκειται για μια σημαντική μεταγραφή σε όλα τα επίπεδα για την ΑΕΚ και με οφέλη ουσιαστικά όπως θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε παρακάτω. Διότι όλα όσα γίνονται οφείλουν να ακολουθούν ένα σχέδιο αγωνιστικό.

Για αρχή είναι το απόλυτα ξεκάθαρο ζήτημα που δύναται να λυθεί και αφορά την άμυνα της ΑΕΚ. Ένα πρόβλημα δίχως λύση εδώ και δύο σεζόν (και παραπάνω). Φυσικά και δεν θα μπορέσει ο 33χρονος Κροάτης να το λύσει μόνος του, όμως σίγουρα θα δύναται να το συμμαζέψει το... έργο για αρχή, ενώ ανάλογα με τον παρτενέρ που θα αποκτηθεί ίσως να το λύσουν από κοινού μια και καλή. Η Ένωση ανάλογα και με το δεύτερο στόπερ που θα αποκτήσει δείχνει να έχει μάθει το μάθημα της.

Κάτι που πέρυσι και πρόπερσι αδυνατούσε να αντιληφθεί, σχετικά με το ότι και η άμυνα κοστίζει για να δημιουργηθεί, φέτος δείχνει ότι το αντιλαμβάνεται σε απόλυτο βαθμό όλη η διοίκηση του club. Διότι πληρώνει αδρά και για τον κόφτη της, τον Γιόνσον, αλλά και για τα στόπερ της, κρίνοντας από τον πρώτο που αποκτήθηκε και δεν είναι άλλος από τον Βίντα, ο οποίος αναμένεται έως την Πέμπτη με Παρασκευή στην Αθήνα. Εδώ θα τελειώσει και το τυπικό σκέλος της απόκτησης του με τις ανακοινώσεις και όλα τα σχετικά.

Στην ΑΕΚ των 87 τερμάτων (σε βάρος της) τα τελευταία δύο χρόνια, όπου συνιστούν τις δυο χειρότερες αποδόσεις αμυντικά στην Ιστορία της ομάδας, ο Βίντα είναι η πρώτη απάντηση στο ερώτημα αν είναι διατεθειμένοι στην Ένωση να αλλάξουν αυτό το θέμα. Περιμένουμε και τη δεύτερη κίνηση σε αυτή τη θέση που δύναται να σχηματίσει το καλύτερο αμυντικό δίδυμο στα στόπερ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Γεγονός που το έχει ανάγκη η ΑΕΚ αφού μεσοεπιθετικά είναι μια χαρά σε επίπεδο επιλογών, καλύτερα για μένα από τον οποιονδήποτε αντίπαλο της.
...

Ξέρει καλά τι θα κάνει ο Αλμέιδα...

Τίποτα δεν πρέπει να γίνεται στη τύχη και αυτό φαίνεται να το... φωνάζει και ο Ματίας Αλμέιδα. Ο οποίος όταν έγινε γνωστό ότι υπάρχει διαθέσιμος για την ομάδα ο Ντομαγκόι Βίντα άναψε αμέσως το πράσινο φως για την απόκτησή του. Διότι γνωρίζει καλά ο Αργεντινός τεχνικός τι θα κάνει μαζί του και πως μπορεί να τον αξιοποιήσει. Ειδικά από τη στιγμή που επέλεξε και δουλεύει τη τριάδα στην κιτρινόμαυρη άμυνα. Δεν είναι τυχαία επιλογή βιογραφικού ο Βίντα μόνο, προφανώς και δεν χρειάζεται να το πω εγώ για να το πιστέψετε, όμως πρέπει να το αναγνωρίσουμε.

Για όσους έχουν παρακολουθήσει τουρκικό πρωτάθλημα και Μπεσίκτας θα είναι γνωστό το γεγονός ότι ο Βίντα έπαιξε αρκετά, πολλές συμμετοχές για την ακρίβεια, στόπερ σε τριάδα στην άμυνα. Τη στιγμή που γνωρίζει σε απόλυτο βαθμό να ανταποκρίνεται σε τετράδα στην άμυνα και κύρια σε τέτοια αγωνίζεται ως δεξίος, ή αριστερός κεντρικός αμυντικός. Γεμάτες χρονιές εννοείται, ήθελε να τον κρατήσει η τουρκική ομάδα αλλά δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να το πράξει, τη στιγμή που ο ίδιος έχει μπροστά του και Μουντιάλ ως δευτεραθλητής Κόσμου!

Εκτός των αγωνιστικών στοιχείων που θα φέρει στην άμυνα της ΑΕΚ, τη δύναμή του, την επιτυχία στο μαρκάρισμα, το ανέβασμα και την προώθηση της μπάλας και την καλή -σχετικά- μεγάλη μεταβίβαση (και κύρια την ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι), θα δώσει και άλλα. Έξω από το χορτάρι... Όπως προσωπικότητα! Ο Βίντα είναι από μόνος του μια ηγετική φυσιογνωμία και τέτοιες είναι πάντα απαραίτητες σε ομάδες που στοχεύουν να πρωταγωνιστούν.

Η ΑΕΚ με Αλμέιδα στο... τιμόνι (της τεχνικής ηγεσίας της) και τον Βίντα στο χορτάρι και στα αποδυτήρια, σίγουρα δυναμώνει και επιδιώκει να διορθώσει τα κακά της πέρυσι. Διότι εκεί συναντούσε κάνεις τα αρνητικά της δεδομένα: στην άκρη του πάγκου της και στην άμυνά της... Η ουσία είναι πως έως τώρα, αν και είναι ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ και πρέπει να πάει χαμηλά η μπάλα έως ότου έχουμε ουσιαστικό δείγμα δουλειάς του Αλμέιδα, υπάρχει εικόνα ενθαρρυντική έως θετική σε όσα βγάζει η ομάδα που σε κάνει να αισιοδοξείς ότι με τον διεθνή Κροάτη στόπερ και έναν ακόμη ικανό στο κέντρο της άμυνας θα γίνει ακόμη καλύτερη και πιο ουσιαστική η δουλειά που γίνεται...

Η ΑΕΚ της Νέας Φιλαδέλφειας σίγουρα δεν θα έχει σχέση με εκείνη του ΟΑΚΑ της τελευταίας διετίας!

..
Υγ: Αν η ΑΕΚ καταφέρει να αποκτήσει και τον δεύτερο στόπερ της έως το πρώτο 2ημερο του Αυγούστου και είναι καλή (έστω) περίπτωση για παρτενέρ του Βίντα, τότε θα έχει δώσει τη δυνατότητα στον Ματίας Αλμέιδα να δουλέψει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα μαζί τους για να τους δέσει μεταξύ τους και έπειτα να τους... μοντάρει με όλους τους υπόλοιπους πριν το ματς με την Λαμία και όσα ακολουθήσουν! Εδώ οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στους ανθρώπους του αγωνιστικού σχεδιασμού, αφού εννοείται σωστά επισημαίναμε το προηγούμενο διάστημα ότι απέτυχαν να βρουν έστω τον έναν στόπερ έως το βασικό στάδιο προετοιμασίας, ότι αν φέρουν αντίστοιχα καλό δεύτερο στόπερ θα έχουν πετύχει ουσιαστική αναβάθμιση στο ροστερ σε άμυνα και μεσαία γραμμή ΑΣΧΕΤΑ αν θα αποδώσει στο χορτάρι. Εκεί θα κριθούν όλοι και όλα, αλλά πρέπει να αναγνωρίζει κάνεις τη σωστή προσπάθεια. Τα εύσημα πρέπει να πάνε στον Παναγιώτη Κονέ που είναι εκείνος που σε επίπεδο 90% τρέχει τη δουλειά του αγωνιστικού σχεδιασμού με ότι αυτό συνεπάγεται και μάλλον αναμενόμενα από τη στιγμή που ο Κουχάρσκι ήρθε Μάη μήνα και δύσκολα θα είχε έτοιμες λύσεις. Πρόσφατα ήταν ξανά στο εξωτερικό ο εκτελεστικός διευθυντής για μεταγραφικό στόχο, Ισπανία μου είπαν και επειδή έχει τα γενέθλιά του (και πάντα τον αγαπώ σαν φίλο και ας τον στεναχωρω συχνά με την κριτική μου) να του ευχηθούμε να είναι γερός και να πετύχει σε ότι κάνει με την ΑΕΚ όπως ΟΛΟΙ θέλουμε και ευχόμαστε. Υγεία και να χαίρεται τα κορίτσια του στο σπίτι...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...