ΕΠΟ: Γεμάτη ημέρα στην Ομοσπονδία με Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και Δ.Σ. για αρχιδιαιτητή και προκήρυξη

Δημήτρης Τομαράς
ΕΠΟ: Γεμάτη ημέρα στην Ομοσπονδία με Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και Δ.Σ. για αρχιδιαιτητή και προκήρυξη

bet365

Ημέρα κρίσης για σημαντικά θέματα στην ΕΠΟ, που έχει δύο συνεδριάσεις Εκτελεστικής και μία Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για αρχιδιαιτητή και νέα προκήρυξη.

Η ημέρα ξεκινάει στις 12 το μεσημέρι με την Εκτελεστική (Δ.Σ.) της ΕΠΟ που είχε αναβληθεί και μέσα στα θέματά του θα έχει την εκλογή του α' αντιπροέδρου. Στη συνέχεια στις 3 το μεσημέρι ξεκινά η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Η Επιτροπή αυτή απαρτίζεται - να θυμίσουμε - από τους εξής:

Πρόεδρος: Παναγιώτης ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ
Μέλη:
1. Παναγιώτης ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
2. Αγγελος ΔΑΝΙΗΛ
3. Γιώργος ΧΑΤΖΗΣΑΡΟΓΛΟΥ
4. Βαγγέλης ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος SL1)
5. Μάκης ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ (SL1)
6. Κώστας ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ (SL1)
7. Γιώργος ΚΟΣΜΑΣ(SL1)
8. Λεωνίδας ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΡΗΣ (SL1)
9. Λεωνίδας ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ (SL2)
10. Γιώργος ΜΠΑΝΤΗΣ (Πρόεδρος ΠΣΑΠΠ)
11. Θανάσης ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΗΣ (ΠΣΑΠΠ)

Στην Επιτροπή του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου υπάρχουν δύο βασικά θέματα. Το ένα για τον αρχιδιαιτητή με το όνομα του Άγγλου Στιβ Μπένετ να τίθεται προς επικύρωση και το δεύτερο με την προκήρυξη της Super League 1 και Super League 2 με τον Μπαλτάκο να έχει ταχθεί υπέρ της 2ης κατηγορίας, που θέλει να ανεβαίνουν δύο ομάδες απευθείας. Στη συνέχεια στις 6 το απόγευμα θα υπάρξει ξανά Εκτελεστική για να επικυρώσει τις αποφάσεις που θα προκύψουν μέσα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Η Λίγκα στο Δ.Σ. της είχε ψηφίσει να μείνει η προκήρυξη της Super League 1 ως έχει. Αυτό σημαίνει ότι οι 6 πρώτοι της κανονικής διάρκειας θα πάνε στα play offs, ο τελευταίος θα πέσει απευθείας κι ο προτελευταίος θα δώσει μπαράζ με τον δεύτερο της Super League 2.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος είχε απαντήσει σχετικά με το ζήτημα της προκήρυξης αλλά και τη Super League 2 μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για να πει τα εξής: «Η εισήγησή μου θα είναι πάρα πολύ απλή. Αν η προκήρυξη της Super League 2 είναι διαφορετική από την προκήρυξη της Super League 1, η δική μου θέση και το λέω ευθέως, είναι ότι θα ταχθώ υπέρ της Super League 2. Θεωρώ αδιανόητο να αγωνίζονται 34 ομάδες και να ανεβαίνει μία. Δεν μπορεί η Super League 1 να καταστεί κλειστό κλαμπ. Αυτό δεν το δέχεται κανείς και γίνεται και 'μάχη' στην Ευρώπη για να μην συμβεί αυτό. Αν η Super League 2 αποφασίσει να εισηγηθεί να ανέβουν δύο, θα ταχθώ υπέρ τους. Αυτή θα είναι η προσωπική μου εισήγηση και την απόφαση θα την πάρει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου».

Εκτός αυτού ως γνωστόν ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε επίσημο το αίτημά του για παραχώρηση γραφείου για εκείνον στην ΕΠΟ ενώ αξιώνει και επιμέρους πληροφορίες για τους υπαλλήλους και όχι μόνο. Ένα αίτημα στο οποίο επρόκειτο να απαντήσει ο Μπαλτάκος.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής της 14ης Ιουνίου - με τον ισχυρό άνδρα της Λίγκας να ζητάει επίσημα και δικό του γραφείο - είχε ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια χθεσινής απόφασης του Δ.Σ. της Super League 1 και υπό την ιδιότητά μου ως B’ Αντιπροέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο., παρακαλώ για τα κάτωθι:
(α) όπως μου παραχωρήσετε ένα χώρο γραφείου εντός της κεντρικής εγκατάστασης γραφείων της Ε.Π.Ο. στο Πάρκο Γουδή.

(β) Όπως μου παραδώσετε αντίγραφα των εξής εγγράφων:

(β.1) Κατάλογο μισθοδοσίας προσωπικού της Ε.Π.Ο. Σε περίπτωση που έχουν δοθεί οικειοθελείς παροχές (bonuses), πέραν των συμβάσεων εργασίας, παρακαλώ να μου δοθεί επίσης σχετική λίστα. Επίσης στη λίστα μισθοδοσίας παρακαλώ να αναφέρονται και οι τυχόν μη χρηματικές παροχές (λ.χ. χρήση αυτοκινήτων κ.λ.π.).

(β.2) Βιογραφικά των ως άνω υπαλλήλων, περιγραφή των καθηκόντων αυτών (job descriptions) και εκθέσεις αξιολόγησης αυτών τουλάχιστον των τριών (3) τελευταίων ετών. Επίσης, ανάλυση της διαδικασίας αξιολόγησης του προσωπικού.

(β.3) Τις βασικές συμβάσεις εξωτερικής συνεργασίας (παροχής υπηρεσιών) με τρίτα πρόσωπα, τα οποία παρέχουν κατά σταθερό και μόνιμο τρόπο υπηρεσίες προς την Ε.Π.Ο.

(β.4) Χορηγικές, διαφημιστικές ή λοιπές συναφείς συμβάσεις τουλάχιστον των τελευταίων τριών (3) ετών, σε ισχύ ή λήξασες, εκ των οποίων η Ε.Π.Ο. εισπράττει ή εισέπραττε χρηματική ή / και άλλη παροχή.

(β.5) Λίστα των εισπράξεων της Ε.Π.Ο. από τις FIFA και UEFA των τελευταίων τριών (3) ετών.

Παρακαλώ για την άμεση ικανοποίηση των ανωτέρω αιτημάτων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

@Photo credits: INTIME

STOIXIMAN SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα