Ολυμπιακός: Τι ισχύει με τους γηγενείς και τη λίστα Α της UEFA

Ολυμπιακός: Τι ισχύει με τους γηγενείς και τη λίστα Α της UEFA

Ολυμπιακός: Τι ισχύει με τους γηγενείς και τη λίστα Α της UEFA

bet365

Ο Ολυμπιακός δήλωσε έξι Έλληνες στη λίστα Α του στην Ευρώπη. Τι ισχύει όμως σε σχέση με τα δεδομένα του ελληνικού στοιχείου στη σχετική λίστα;

Ο Ολυμπιακός έχει ενημερώσει επίσημα για την ευρωπαϊκή του λίστα ενόψει των δύο αγώνων με τη Μακάμπι Χάιφα στις 20 και 27 Ιουλίου (στις 20 το ματς θα γίνει στο Ισραήλ) για τα προκριματικά του Champions League. Στη λίστα Α του Πέδρο Μαρτίνς δηλώθηκαν έξι Έλληνες από τη στιγμή που είχαν τεθεί εκτός πλάνων καιρό τώρα οι Φορτούνης και Βρουσάι.

Πάμε τώρα στο τι ισχύει με βάση τους κανονισμούς της UEFA. Καμία ομάδα δεν μπορεί να έχει πάνω από 25 παίκτες στη λίστα Α. Ο Ολυμπιακός δήλωσε 23 διότι είχε 6 γηγενείς να δηλώσει για τη Λίστα Α. Γιατί όμως συνέβη αυτό; Για να μπορεί να έχει ένας σύλλογος λίστα 25 παικτών πρέπει να δηλώσει 8 γηγενείς (και οι άλλοι 17 ας είναι ξένοι). Αλλιώς όπως αναφέρει ο κανονισμός ο αριθμός των δηλωθέντων παικτών μειώνεται ανάλογα. Η UEFA θεωρεί ως γηγενή έναν «locally trained player».

Η συγκεκριμένη κατηγορία έχει δύο σκέλη. Η πρώτη κατηγορία είναι παίκτες του club που ανήκαν στην ομάδα για τουλάχιστον 3 χρόνια μεταξύ της ηλικίας των 15 και των 21 ετών. Από τους δηλωθέντες της λίστας Α αυτό πιάνει μόνο τον Ανδρούτσο και τον Τζολάκη.

Υπάρχει και μία ακόμα κατηγορία. Αφορά στους παίκτες που ανήκαν σε άλλον ελληνικό σύλλογο ή σε άλλους ελληνικούς συλλόγους για τουλάχιστον 3 χρόνια από 15 έως 21 ετών. Αυτό αφορά στον Μπουχαλάκη που ήταν στις Ακαδημίες του Εργοτέλη και συνέχισε στην α' ομάδα των Κρητικών και πιάνει και τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο, Μασούρα και Μανωλά. Σε σχέση με την οκτάδα των γηγενών της λίστας Α δεν γίνεται να προσμετρηθούν παραπάνω από τέσσερις ποδοσφαιριστές που ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία: που να έχουν προπονηθεί ή παίξει με άλλες ελληνικές ομάδες.

Οι παραπάνω περιορισμοί προφανώς και παίζουν ρόλο όχι μόνο στη λίστα του Ολυμπιακού αλλά σε κάθε λίστα. Ακόμα και ο Ολυμπιακός να είχε 8 γηγενείς πάλι θα έπρεπε να είχε κοπεί κάποιος ξένος.

Θυμίζουμε τη λίστα της Ευρώπης του Ολυμπιακού

Λίστα Α

Ανδρούτσος
Καρβάλιο
Ουσεϊνού Μπα
Μπουχαλάκης
Αγκιμπού Καμαρά
Μαντί Καμαρά
Σισέ
Ελ Αραμπί
Αμπουμπακάρ Καμαρά
Κανέ
Μανωλάς
Μασούρας
Χασάν
Εμβιλά
Παπασταθόπουλος
Ραντζέλοβιτς
Ρέαμπτσιουκ
Τικίνιο
Τζολάκης
Βατσλίκ
Βαλμπουενά
Βρσάλικο
Ζίνκερναγκελ

Λίστα Β

Κίτσος
Λιάτσος
Ντόι
Παπαδούδης
Τσέλιος

Οι Έλληνες της λίστας Α στον Ολυμπιακό για την Ευρώπη

  • Ανδρούτσος (ήταν στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού)
  • Μπουχαλάκης
  • Μανωλάς
  • Μασούρας
  • Παπασταθόπουλος
  • Τζολάκης (προέρχεται από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού)
@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα