Παναθηναϊκός: Η πορεία του Άνταμ Τσέριν που τον έφερε στην πόρτα του «τριφυλλιού»

Παναθηναϊκός: Η πορεία του Άνταμ Τσέριν που τον έφερε στην πόρτα του «τριφυλλιού»

Παναθηναϊκός: Η πορεία του Άνταμ Τσέριν που τον έφερε στην πόρτα του «τριφυλλιού»

bet365

Το level up που δεν κατάφερε να πετύχει στην Νυρεμβέργη, η επιστροφή του στην «επιφάνεια» μέσω της Ριέκα και η ευκαιρία του να λάμψει και να διεκδικήσει όσα δικαιούται στον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός «χτύπησε» λίγες μέρες πριν την αποχώρησή του για την Αυστρία και ως συνήθως επί εποχής Γιοβάνοβιτς το όνομα του Άνταμ Γκνέζντα Τσέριν που σχεδόν έχουν κλείσει οι «πράσινοι» δεν ήταν κάποιο από εκείνα που είχαν γραφτεί στα ρεπορτάζ για τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους για το κέντρο της ομάδας, παρά μόνο μέχρι τη στιγμή που η υπόθεση έφτασε ένα βήμα πριν το τέλος της.

Σίγουρα δεν είναι μία μεταγραφή που κάνει γκελ στον κόσμο, όμως πρόκειται για μία προσθήκη που έχει παρόν, μέλλον, αλλά και σωστή λογική, αφού πρόκειται για έναν παίκτη που είναι μόλις 22 ετών και ήδη 13 φορές διεθνείς με την εθνική Σλοβενίας.

Πάμε, λοιπόν, να γνωρίσουμε τον παίκτη, που όπως φαίνεται, θα είναι ένα από τα βασικά «γρανάζια» της μεσαίας γραμμής του «τριφυλλιού» για τη νέα σεζόν.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ντομζάλε και η επένδυση της Νυρεμβέργης

Τσέριν

Γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου του 1999 στην Ποστόινα της Σλοβενίας, μία μικρή πόλη κοντά στην σύνορα με την Ιταλία, που απέχει μόλις 35 χλμ. από την Τεργέστη.

Ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο σε πολύ νεαρή ηλικία, περνώντας πρώτα από την Ίντριγια και τη νεοσύστατη (ιδρύθηκε μόλις το 2006) Μπράβο. Από κει μεταπήδησε το 2014 στις ακαδημίες της Ντομζάλε όπου έμεινε και δούλεψε για περίπου τέσσερα χρόνια μέχρι που ήγγικεν η ώρα και να πάρει το 2018 το... βάπτισμα του πυρός στην πρώτη ομάδα.

Έκανε το ντεμπούτο του στις 23 Ιουλίου του 2017 όντας μόλις 18 ετών απέναντι στην Τσέλιε αγωνιζόμενος στην φυσική του θέση, δηλαδή ως κεντρικός μέσος. Μετέπειτα ακολούθησαν ακόμη 64 παιχνίδια με την Ντομζάλε, μέχρι και την αποχώρησή του τον Σεπτέμβριο του 2019, στα οποία πέτυχε 9 γκολ και 9 ασίστ.

Αυτή η καλή διετία στην σλοβενική ομάδα ήταν αρκετή για να του δώσει το... εισιτήριο για το βήμα παραπάνω. Η Νυρεμβέργη τον ξεχωρίζει μεταξύ άλλων παικτών και αποφασίζει να κάνει μία επένδυση για το μέλλον δαπανώντας 1,1 εκ. ευρώ για να φέρει στην Γερμανία ένα από τα πιο αξιόλογα τότε ταλέντα του σλοβενικού πρωταθλήματος, παρ' ότι εκείνη τη σεζόν η ομάδα θα αγωνιζόταν στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Αυτή ήταν η τέταρτη ακριβότερη πώληση στην ιστορία της Ντομζάλε με τον Τσέριν να μένει πίσω μόνο από τους Νεμάνια Μακσίμοβιτς (2 εκ. ευρώ), Μπράνκο Ίλιτς (1,5 εκ. ευρώ) και Σαμάρ Νίκολσον (1,5 εκ. ευρώ).

Τα πράγματα δεν πήγαν καλά εκεί την πρώτη χρονιά (2019-2020), αφού η ομάδα έκανε κακή πορεία και τερμάτισε μόλις 16η στην βαθμολογία πέφτοντας... στην ανάγκη των play-out για να αποφύγει τον υποβιβασμό στην τρίτη τη τάξει κατηγορία. Κέρδισε με 2-0 την Ίνγκολσταντ στην έδρα της στο πρώτο ματς κι έχασε με 3-1 στο δεύτερο σωζόμενη χάρη στο εκτός έδρας γκολ. Ο Άνταμ Γκνέζντα Τσέριν αγωνίστηκε μόλις πέντε φορές και για 89 λεπτά συνολικά.

Η «αναγέννησή» του στην Ριέκα και η διέξοδος του Παναθηναϊκού

Cerin

Ο Σλοβένος κεντρικός χαφ απογοητεύτηκε τόσο από την ομάδα όσο και από την ελλειπή συμμετοχή του με αποτέλεσμα να ψάξει άλλες επιλογές μόλις ένα χρόνο μετά την άφιξή του στην Γερμανία.

Κάπου εκεί ήρθε η προοπτική της κροατικής Ριέκα, μία ευκαιρία που δεν άφησε να πάει χαμένη ο Τσέριν. Από τα αποτελέσματα σίγουρα τώρα μπορεί να νιώθει δικαιομένος, αφού την πρώτη του σεζόν εκεί (2020-2021) έφτασε τις 36 συμμετοχές σκοράροντας ένα τέρμα και μοιράζοντας 4 ασίστ αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι του βασικού κορμού της ομάδας.

Μάλιστα στην αρχή εκείνης της σεζόν έκανε και το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της Σλοβενίας σε φιλικό παιχνίδι ενάντια στο Αζερμπαϊτζάν στις 11 του Νοεμβρίου αγωνιζόμενος ως βασικός στο πρώτο μέρος του αγώνα.

Την επόμενη χρονιά συνέχισε στα ίδια υψηλά στάνταρ απόδοσης που έθεσε το προηγούμενο έτος. Άλλες 37 συμμετοχές με δύο γκολ και επτά ασίστ ενώ ξεπέρασε ξανά τα 2.500 αγωνιστικά λεπτά. Μάλιστα, αντιμετώπισε και τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του UEFA Conference League και συγκεκριμένα στον τελευταίο γύρο πριν τους ομίλους.

Στο πρώτο παιχνίδι στην «Τούμπα» που έληξε 1-1 αγωνίστηκε για 76 λεπτά κι έδωσε και την ασίστ για το μοναδικό γκολ της ομάδας του. Στον επαναληπτικό της Κροατίας, όπου η Ριέκα ηττήθηκε με 2-0 και αποκλείστηκε, έπαιξε μόνο στο πρώτο μέρος.

Μετά και το τέλος της φετινής σεζόν ο Τσέριν επέστρεψε στην Νυρεμβέργη, αφού τα πολύ καλά νούμερα που είχε στην Ριέκα, η κροατική ομάδα δεν ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς (1,3-1,4 εκ. ευρώ) που είχε συμπεριλάβει στην συμφωνία με την γερμανική ομάδα.

Έτσι, πήρε το δρόμο της επιστροφής για την Γερμανία. Εκεί βρήκε μία Νυρεμβέργη που είχε ολοκληρώσει στην 11η και 8η θέση αντίστοιχα τις δύο τελευταίες σεζόν και παρέμενε έτσι στην δεύτερη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Προφανώς η κατάσταση αυτή δεν «έψηνε» έναν παίκτη που είχε συνηθίσει πλέον να κυνηγάει τίτλους και να παίζει στην Ευρώπη. Κάπου εκεί ήρθε ο Παναθηναϊκός να του προσφέρει μία διέξοδο. Οι «πράσινοι» είχαν να του αντιπαρατάξουν τόσο το δέλεαρ της Ευρώπης όσο και της διεκδίκησης τροπαίων.

Μεγάλη σημασία είχε και ο ρόλος που θα έχει στην ομάδα, αφού ο Τσέριν θα είναι ο ένας εκ των δύο δημιουργικών της μέσων (αν αποκτηθεί κι άλλος όπως είναι ο στόχος προς το παρόν), πράγμα που σημαίνει πως θα λογίζεται ως εν δυνάμει βασικός και θα αποτελεί μέρος του βασικού κορμού της ομάδας, όσο φυσικά και η εικόνα του στο γήπεδο είναι ανάλογη. Αυτό είναι κάτι, όμως, που είναι στο δικό του χέρι, αφού ο Γιοβάνοβιτς έχει αποδείξει ότι είναι ένας πολύ δίκαιος κόουτς αναφορικά με τις επιλογές του.


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα