Κλάτενμπεργκ στην παρουσίασή του: «Θα κάνουμε στην Αίγυπτο ό,τι και στην Ελλάδα»

Newsroom
Κλάτενμπεργκ στην παρουσίασή του: «Θα κάνουμε στην Αίγυπτο ό,τι και στην Ελλάδα»

bet365

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ παρουσιάστηκε από την Ομοσπονδία της Αιγύπτου και μίλησε για τα σχέδιά του αλλά και για την Ελλάδα.

Ο Άγγλος βετεράνος διαιτητής ουσιαστικά αναλαμβάνει το κομμάτι της ανάπτυξης, βελτίωσης και εκπαίδευσης της διαιτησίας στην Αίγυπτο. Ο επί μία διετία αρχιδιαιτητής στην Ελλάδα μίλησε στα ΜΜΕ της Αιγύπτου στην παρουσίασή του.

Να τονιστεί πως ο αρχιδιαιτητής Εσάμ Αμπντέλ Φατάχ, που είχε παραιτηθεί, είχε τονίσει πως μόλις το 10% των διαιτητών μπορεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο του πρωταθλήματος της Αιγύπτου.

Ο Κλάτενμπεργκ τόνισε στην παρουσίασή του πως θα εφαρμόσει το πλάνο που είχε στην Ελλάδα και θα παρουσιάζει κάθε εβδομάδα ένα βίντεο με αμφιλεγόμενες φάσεις και τις συζητήσεις διαιτητών - VAR και γενικά την επικοινωνία τους και προφανώς θα καταθέτει την άποψή του. Επιπλέον διευκρίνισε πως δεν γίνονται να αλλάξουν όλα σε ένα βράδυ ή από τη μία μέρα στην άλλη, κάτι που ίσχυε και για την Ελλάδα. Από εκεί και πέρα μεταξύ άλλων επισήμανε τα παρακάτω:

«Ξέρω πως η διαιτησία είναι από τα πιο μεγάλα προβλήματα στο ποδόσφαιρο, όμως συζητάμε ένα πλήρες πλάνο ανάπτυξης με την Ομοσπονδία της Αιγύπτου. Θα προετοιμάσουμε τους Αιγύπτιους διαιτητές από πλευράς φυσικής κατάστασης αλλά και σε τεχνικό επίπεδο.

Στην Ελλάδα ένα από τα προβλήματα δύο χρόνια πριν ήταν η επικοινωνία του διαιτητή που ήταν στο γήπεδο με τον διαιτητή στο VAR και τον χρόνο που χρειάζεται για να γίνει μία νέα αξιολόγηση μίας επίμαχης φάσης μέσα στο παιχνίδι. Ο διαιτητής πλέον θέλει μόλις 33 δεύτερα για να δει τις επίμαχες φάσεις μέσω του βίντεο.

Εάν συγκρίνουμε το επίπεδο της διαιτησίας στην Ελλάδα τώρα με την Ισπανία για παράδειγμα θα δούμε πως υπήρξε και ανάπτυξη και βελτίωση στο επίπεδο της διαιτησίας στην Ελλάδας αλλά και στο επίπεδο σε σχέση με την τεχνολογία του VAR».

@Photo credits: Η φωτογραφία είναι από το επίσημο Instagram της αιγυπτιακής Ομοσπονδίας

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα