Ολυμπιακός: Αυτοί που αρπάζουν τις ευκαιρίες και εκείνοι που τις... πετάνε

Ολυμπιακός: Αυτοί που αρπάζουν τις ευκαιρίες και εκείνοι που τις... πετάνε

Ολυμπιακός: Αυτοί που αρπάζουν τις ευκαιρίες και εκείνοι που τις... πετάνε

bet365

Τα ενθαρρυντικά δείγματα του Κούτρη και κάποια καλά διαστήματα του Φαντινγκά μπορεί να κρατήσει από τα νέα πρόσωπα ο Μαρτίνς με τη Ριντ. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας δεν έχει σημασία το σκορ. Προφανώς και ένα 2-0 του Ολυμπιακού με τη Ριντ ως ήττα μπορεί να αποτελέσει απαρχή σχολίων, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει κανένα νόημα αυτήν την εποχή, παρότι όντως το β' μέρος της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς ήταν αρκετά κακό έως πολύ κακό στο μεγαλύτερο διάστημά του. Ο Ολυμπιακός μέσω του Μαρτίνς δοκίμασε πολλά πράγματα, είχε μία πιο καλή εικόνα στο α' μέρος σε σχέση με το β' ημίχρονο και έχασε τον αγώνα διότι δεν... συνήλθε από το σε βάρος του πέναλτι και δεν έβγαλε μετά ανάλογη αντίδραση.

Ωστόσο σε αυτό το χρονικό σημείο το πιο σωστό είναι να αφήσουμε κατά μέρους τα σκορ και την εικόνα και να εστιάσουμε στα πρόσωπα. Κυρίως στα πρόσωπα που είναι σε μία κατάσταση που κρίνονται και ανάλογα με το αγωνιστικό τους πρόσωπο θα μείνουν ή θα αποχωρήσουν.

Να δούμε λοιπόν τα πρόσωπα υπό αξιολόγηση ή τα νέα πρόσωπα γενικότερα:

ΟΓΚΜΟΥΝΤΟΥΡ ΚΡΙΝΣΤΙΝΣΟΝ: Συνέχισε από εκεί που έμεινε πέρυσι. Σε χαμηλές... πτήσεις και μην εμπνέοντας την ανάλογη εμπιστοσύνη. Στο πέναλτι νικήθηκε από τον αντίπαλό του ενώ στη φάση του 2-0 ήταν όλα λάθος για εκείνον και την άμυνά του.

ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΑΓΚΑΛΙΑΝΗΣ: Αν και στόπερ χρησιμοποιήθηκε ως δεξιός μπακ. Φέρει ευθύνη στη φάση του 2-0. Γενικά προσπάθησε αλλά είναι κάπως άδικο να κριθεί σε θέση που δεν είναι η φυσική του.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ: Δεν έβγαλε... μάτια ούτε έχει κάνει κανένα σούπερ ματς ως δεξιός μπακ. Έτρεξε πάντως, πάλεψε και πήρε και ορισμένα φάουλ. Όχι όμως κάτι φοβερό γενικά.

ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΚΟΥΤΡΗΣ: Ενθαρρυντικά τα δείγματά του, παρότι μας θύμισε το θεματάκι που έχει με τις επιστροφές του στην άμυνα. Προσπάθησε αισθητά, δημιούργησε και είχε και καλή φάση για να σκοράρει με σουτ.

ΜΠΑΝΤΙΟΥΓΚΟΥ ΦΑΝΤΙΝΓΚΑ: Παίκτης με πολύ καλή τεχνική. Με ωραία χαρακτηριστικά. Ωστόσο πρέπει να δουλευτεί τακτικά και να δίνει πιο σωστά και γενικότερα περισσότερο τη μπάλα. Είχε ορισμένα καλά διαστήματα και κάποιες καλές συνεργασίες με τον Κούτρη αλλά πρέπει να γίνει πιο ομαδικός γενικά.

ΛΑΖΑΡ ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ: Το ίδιο στιλ όπως τον θυμόμασταν. Γρήγορος, εκρηκτικός αλλά παρέμεινε χωρίς ουσία και με αρκετές ημιτελείς ενέργειες. Δεν ήταν ιδιαίτερα θετικό το δείγμα του.

ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ

ΝΤΙΜΠΙ ΚΕΪΤΑ: Σε σχέση με τις προσδοκίες που υπήρχαν για εκείνον ήταν κάπως... μαγκωμένος, κάτι λογικό για πρώτο του ματς με τον Ολυμπιακό. Βρέθηκε μέσα σε κάποιες φάσεις αλλά χωρίς κάτι ολοκληρωμένο.

Προφανώς σε αυτήν την κατηγορία δεν θα μπουν παίκτες τύπου Χασάν ή Τικίνιο, παρότι είναι και αυτοί μετέωροι. Σε αυτές τις περιπτώσεις το σημαντικό είναι να αρπάζεις την ευκαιρία. Και με τη Ριντ ορισμένοι το έκαναν αλλά αρκετοί από τα πρόσωπα αυτά την πέταξαν αυτήν την ευκαιρία και ας ήταν απέναντι στη Ριντ πολλά τα πειραματικά πράγματα σε επίπεδο προσώπων και σχημάτων.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.