Ο Καμάτσο επιλέγει Άρη λόγω Μπούργος

Ο Καμάτσο επιλέγει Άρη λόγω Μπούργος

Ο Καμάτσο επιλέγει Άρη λόγω Μπούργος

bet365

Άρης, Σπόρτιγκ Λισαβόνας και Ραφαέλ Καμάτσο βρίσκονται σε διαδικασία ανταλλαγής εγγράφων για την επικύρωση του δανεισμού του 22χρονου winger και ο ρόλος του Χερμάν Μπούργος μοιάζει καταλυτικός σ’ αυτή την ιστορία.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Ραφαέλ Καμάτσο θα αποτελέσει τη δεύτερη φετινή μεταγραφική κίνηση του Άρη ή τουλάχιστον, σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούν όλες οι ενδείξεις. Η περίπτωση του Πορτογάλου winger χαρακτηρίζεται ενδιαφέρουσα υπό την έννοια ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος σε νεαρή ηλικία πέρασε από τα τμήματα υποδομής των Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ φτάνοντας στο σημείο της συμμετοχής με την πρώτη ομάδα της τελευταίας στην Premier League αλλά η άρνηση συμβιβασμού με τον ρόλο που του είχε αναθέσει ο Γιούργκεν Κλοπ μάλλον έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη της καριέρας του.

Κακά τα ψέματα, αυτή δεν εξελίχθηκε έτσι όπως ενδεχομένως θα περίμενε ο ίδιος και σίγουρα δεν είχε την πορεία που περίμεναν οι… εκτιμητές ταλέντων καθώς είχε συμπεριληφθεί στα μεγαλύτερα ταλέντα του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Με αφετηρία τη θητεία του στη Σπόρτιγκ Λισαβόνας και στη συνέχεια στις Ρίο Άβε, Μπελενένσες.

Συζητώντας (στον αέρα του Metropolis 95.5) με τον Ρικάρντο Γρανάδα (ρεπόρτερ της Σπόρτιγκ στη Record) εκτίμησε ότι ο Καμάτσο πήγε σε κακή περίοδο στην ομάδα της Λισαβόνας. «Ήταν ένα διάστημα κατά το οποίο η Σπόρτιγκ είχε αρκετά θέματα και θα έλεγα ότι ήταν ασταθής με συνέπεια να μην καταφέρει να αναδειχθεί. Το συγκεκριμένο γεγονός δεν τον βοήθησε στην προσαρμογή του και μετά από ένα σημείο θα έλεγα ότι έχασε την αυτοπεποίθησή του», είπε για εκείνη τη σεζόν (2019-20) όπου ο 19χρονος τότε Καμάτσο άρχισε ως βασικός αλλά προϊόντος του χρόνου έχασε τη θέση του. Ακολούθησε η διετία σε Ρίο Άβε και Μπελενένσες όπου το στιλ παιχνιδιού των δύο ομάδων μάλλον δεν ταίριαξε στα χαρακτηριστικά του. Μάλιστα η πρώτη υποβιβάστηκε στο τέλος της σεζόν (2020-21) και ο Καμάτσο δεν αγωνίστηκε ούτε στους μισούς αγώνες.

Ο Καμάτσο

«Δεν τον ενδιαφέρει η Μπέρνλι αλλά το project του Άρη»

Εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για την απόκτησή του, είναι προφανές ότι στον Άρη λογάριασαν περισσότερο τα ποδοσφαιρικά στοιχεία του νεαρού ποδοσφαιριστή και λιγότερο τον πρότερο αγωνιστικό βίο του. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που οι «κίτρινοι» αποτάσσονται σε παίκτες οι οποίοι δεν βρίσκονται στο καλύτερο στάδιο της καριέρας τους και αναζητούν ένα στήριγμα για να προχωρήσουν σε επανεκκίνηση. Υπάρχουν τα παραδείγματα των Μπρούνο Γκάμα, Χαβιέρ Ματίγια Ματέο Γκαρσία (στην πρώτη θητεία του), Γιάννη Φετφατζίδη κ.α.

Από τα βασικά ζητούμενα ήταν να καταλήξουν Άρης και Σπόρτιγκ στη ρήτρα αγοράς των δικαιωμάτων του παίκτη στο τέλος του ετήσιου δανεισμού. «Νομίζω ότι τα έχουν βρει στο ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ. Η Σπόρτιγκ θέλει να αποσβέσει την επένδυση που έκανε πριν από τρία χρόνια όταν αγόρασε τον Καμάτσο από τη Λίβερπουλ και ήθελε να βάλει ρήτρα πέντε εκατομμυρίων. Ο Άρης νιώθει σίγουρος ότι ο παίκτης θα αποδώσει στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Τέλος πάντων, στο τέλος της επόμενης χρονιάς ο Άρης δεν θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει το ποσό για να αγοράσει τον Καμάτσο αλλά αν θέλει να το κάνει θα πρέπει να δώσει τρία εκατομμύρια ευρώ», συμπλήρωσε ο Ρικάρντο Γρανάδα.

Κατά τον Πορτογάλο συνάδελφο, (για τον Άρη) δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας έπειτα από το ενδιαφέρον που εξέφρασε η αγγλική Μπέρνλι για τον Καμάτσο. Μάλιστα, σημείωσε ότι και ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να τον αποκτήσει υπό τη μορφή δανεισμού αλλά στάθηκε στον καταλυτικό ρόλο του Χερμάν Μπούργος. «Είναι αλήθεια ότι η Μπέρνλι εκδήλωσε ενδιαφέρον αλλά ο Καμάτσο δεν έχει καμία πρόθεση να πάει εκεί. Απ’ όσο γνωρίζω και ο ΠΑΟΚ εκδήλωσε ενδιαφέρον αλλά ο ποδοσφαιριστής έχει επιλέξει τον Άρη λόγω του Χερμάν Μπούργος. Γνωρίζει τη δουλειά που έκανε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ξέρει ότι στον Άρη θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και απ’ ότι ξέρω του αρέσει το project του Άρη», κατέληξε.

@Photo credits: INTIME, Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα