Λαμία – Βέροια 1-1: Ο Μπεχαράνο τέλειωσε τη δουλειά της παραμονής! (vids)

Λαμία – Βέροια 1-1: Ο Μπεχαράνο τέλειωσε τη δουλειά της παραμονής! (vids)

bet365

H Bέροια προηγήθηκε, έβαλε δύσκολα στη Λαμία, αλλά πάλι το γκολ του Ντάνι Μπεχαράνο (είχε σκοράρει και στο πρώτο παιχνίδι) ήταν από... χρυσάφι και το 1-1 του «Αθανάσιος Διάκος» κράτησε τους Φθιωτούς στην Superleague.

Την παρουσία της στη μεγάλη κατηγορία ανανέωσε απόψε (18/6) η Λαμία, αφού το 1-1 που παραχώρησε στη Βέροια ήταν αρκετό ώστε να τη «σώσει» σε συνάρτηση το 2-1 που είχε κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι της σειράς.


Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Σαράνοφ στο τέρμα, τους Αντέτζο, Τζανετόπουλο. Σιμόν στα στόπερ, τον Προβυδάκη δεξιό μπακ-χαφ, τον Μαρτίνεθ αριστερό, τους Μπεχαράνο, Τζανδάρη, Νούνιες στον άξονα και τους Καραμάνο, Μανούσο στα φορ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τους, Μπουκουβάλα, Μαραγκό, Δημόπουλο, Πεταυράκη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Κάτσε, Γαβριηλίδη στον άξονα, τους Μούργο, Φοφανά στα άκρα και τους Γιακουμάκη, Πασά επιθετικούς.

Η Βέροια κυκλοφορούσε τη μπάλα και βρήκε γκολ

Σέντρα στο ματς με το διακύβευμα να είναι μία κατηγορία και οι κόποι όλης της χρονιάς και για τις δύο ομάδες. Στα πρώτα λεπτά η Λαμία έβγαζε περισσότερη «ενέργεια» στο παιχνίδι της, οι παίκτες της πήγαιναν πρώτοι στις «μονομαχίες» αλλά μετά το πεντάλεπτο οι της «βασίλισσας» αρχικά ισορρόπησαν και ύστερα πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Παράλληλα λειτουργούσαν σωστά ανασταλτικά στις στημένες φάσεις που κέρδιζαν οι αντίπαλοί τους και οι οποίες τους «στοίχησαν» στο πρώτο παιχνίδι, ενώ αναπτύσσονταν κυρίως από τα δεξιά με τους Μπουκουβάλα, Μούργο. Στο 25' η κατοχή ήταν 58% υπέρ τους και στο 27' ήταν εκείνοι που «πλήγωσαν» από στημένη μπάλα τους γηπεδούχους, όταν ο Κάτσε εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γιακουμάκης βρήκε δίχτυα με κεφαλιά. Το 1-0 δεν τους έδινε μεν σκορ ανόδου αλλά έβαλε «φωτιά» στην αναμέτρηση.

Μετά το 35' «ανέβηκε» η Λαμία

Το πρώτο ημίωρο «ανήκε» στη Βέροια, η Λαμία δεν είχε ακόμη τελική στο παιχνίδι αλλά κάπου εκεί και οι γηπεδούχοι έδειξαν να αντιδρούν. Κυρίως μετά το 35' όταν και πήραν τον έλεγχο και στο 43' απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν όταν ο Τζανδάρης σούταρε μέσα από τα αντίπαλα καρέ, αλλά ο Παπαδόπουλος έπεσε στην κλειστή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι έβγαλαν τρεις τελικές αν και στο 35' δεν είχαν κάποια και έτσι φτάσαμε στα μισά του «τελικού».

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία ο Φοφανά

Λίγο πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η Βέροια άλλαξε λόγω τραυματισμού τον έναν της κεντρικό αμυντικό (Σκόνδρας αντί Μαραγκού), ενώ για τη Λαμία ο Σαραμαντάς πέρασε αντί του Προβυδάκη, κάτι που οδήγησε σε ντόμινο «μετατοπίσεων» (Σιμόν και εκείνος στα μπακ, ο Μαρτίνεθ πέρασε στόπερ).

Με το «καλημέρα» σε αυτό το χρονικό διάστημα και μόλις 25 δευτερόλεπτα μετά την έναρξή του η «βασίλισσα» βρέθηκε φάτσα με το 2-0 αλλά ο Φοφανά πλάσαρε άουτ αν και βρέθηκε σε εξαιρετική θέση μετά από ατομική ενέργεια του Γαβρηιλίδη, σε μία φάση που εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως έκρινε πολλά.

Γκολάρα από τον Μπεχαράνο για το 1-1

Από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι πήραν τα «ηνία», αφού η εικόνα τους βελτιώθηκε άρδην. Το παιχνίδι παίζονταν πλέον στο μισό της Βέροιας και με σερί στατικές φάσεις μετέφεραν συνεχώς τη δράση στα καρέ του Παπαδόπουλου. Είναι χαρακτηριστικό πως στο 13' του δεύτερου μισού η Λαμία είχε «κερδίσει» πέντε κόρνερ ξέχωρα από φάουλ, χωρίς όμως να βγάλουν κάποια φάση.

Επειδή όμως πίεζαν ψηλά δεν επέτρεπαν στη «βασίλισσα» να αναπτυχθεί, κρατούσαν μπάλα και μετά από πρέσινγκ τους που οδήγησε σε λάθος του αντίπαλου πορτιέρε έφτασαν με τον Μανούσο κοντά στο 1-1.



Στο 77' οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να παίξουν φουλ επίθεση με την είσοδο και του Καπνίδη αφού το 0-1 δεν τους προσέφερε κάτι, αλλά αμέσως μετά (78') ο Μπεχαράνο με ένα φανταστικό σουτ/βολέ/πλασέ στην κίνηση ισοφάρισε για τη Λαμία και αυτό σήμαινε πως ακόμη και αν η Βέροια έβρισκε δεύτερο γκολ η ομάδα του δεν θα έπεφτε αλλά το ζευγάρι θα πήγαινε στην παράταση. Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο 10λεπτο, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά, αλλά τα σερί γεμίσματά τους ήταν εύκολη «λεία» για τους Αντέτζο, Τζανετόπουλο. Ετσι το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

MVP: Ο Μπεχαράνο σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ για τη Λαμία που έκρινε το αποτέλεσμα (όχι την παραμονή), ενώ ο Δημόπουλος ήταν ο κορυφαίος της Βέροιας καθώς στο δεύτερο μισό «κυριάρχησε» μέσα στα καρέ της.

Στο ύψος του: Οι Αντέτζο, Τζανετόπουλος ήταν κομβικοί ώστε η Λαμία να μη χάσει, καθώς στο πρώτο μισό «καθάρισαν» όλες τις παράλληλες των φιλοξενουμένων και στο τελευταίο 10λεπτο τα αντίστοιχα γεμίσματά τους. Για τη «βασίλισσα» δραστήριοι ήταν Κάτσε, Γιακουμάκης.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κουατένγκ. Πέρασε στο δεύτερο μισό ώστε να δώσει ενέργεια στα άκρα της «βασίλισσας», όμως ο Σαραμαντάς που τον είχε στην πλευρά του δεν του επέτρεψε να φανεί.

Η «γκάφα»: Ο Παπαδόπουλος έκανε λάθος εκτίμηση στο μέσα του δεύτερου μισού και έστρωσε στον Μανούσο, όμως η παραπάνω φάση δεν «κόστισε» στη Βέροια που δεν δέχθηκε γκολ χάρις και στο ότι εκείνος διόρθωσε το λάθος του.

Το «στραγάλι»: Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στον Ούγγρο ρέφερι Τόμας Μπόγκναρ πως δεν ήταν κόρνερ αλλά άουτ η στατική φάση από την οποία ξεκίνησε το γκολ της Βέροιας.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Στο «Αθανάσιος Διάκος» είδαμε ένα ματς που... έσπασαν καρδιές. Το πρώτο μισό «ανήκε» στη Βέροια και το δεύτερο στη Λαμία και δεν είναι τυχαίο πως και οι ομάδες βρήκαν γκολ στα καλά επιμέρους χρονικά τους διαστήματα. Στη «σούμα» η ισοπαλία φαντάζει δίκαιο αποτέλεσμα, αλλά ποιος ξέρει τι θα γίνονταν αν ο Φοφανά δεν «έχανε» τη μεγάλη ευκαιρία του 46'. Βέβαια ο αντίλογος είναι πως και ο Τζανδάρης θα μπορούσε να κάνει το 1-1 λίγο πριν την ανάπαυλα. Ηταν ένα ωραίο και συναρπαστικό παιχνίδι.

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ – Προβυδάκης (46' Σαραμαντάς), Σιμόν, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ – Μπεχαράνο (82' Γκέντσογλου), Τζανδάρης, Νούνιες (73' Τιρόνε) – Καραμάνος (73' Μπανγκουρά), Μανούσος (90'+6' Αραμπούλι).

Βέροια (Παύλος Δερμιτζάκης): Παπαδόπουλους – Μπουκουβάλας, Μαραγκός (46' Σκόνδρας), Δημόπουλος, Πεταυράκης – Μούργος (77' Καπνίδης), Κάτσε, Γαβριηλίδης (77' Οικονόμου), Φοφανά (64' Κουάτενγκ) – Γιακουμάκης, Πασά

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα