Προτεραιότητα στην Α.Ε.Κ. να φτιάξει το... μέσα της!

Προτεραιότητα στην Α.Ε.Κ. να φτιάξει το... μέσα της!

Προτεραιότητα στην Α.Ε.Κ. να φτιάξει το... μέσα της!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στο παράδειγμα της Εθνικής όπου επιβεβαιώνει και δείχνει σε όλους στην Ένωση τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει για να αλλάξει η κατάσταση και έχει υστερόγραφο...

Είναι δεδομένο και διαπιστωμένο ότι στην ΑΕΚ πρέπει να γίνουν σημαντικές προσθήκες στο αγωνιστικό σε επίπεδο προσώπων ενδεκάδας για να διορθωθεί η κατάσταση.

Προκειμένου να προκύψει κάτι δυνατό στο χορτάρι και παράλληλα ανταγωνιστικό που θα διεκδικεί και θα πετυχαίνει στόχους. Θα φτάνει να ζει ξανά σημαντικές βραδιές και επιτυχημένες σεζόν που θα φέρνουν και τίτλους στην ομάδα από τους οποίους ζει και επιβεβαιώνει το μεγαλείο της.

Προφανώς το έχουμε σημειώσει περί τις 100 φορές, μην είναι και παραπάνω βέβαια, αλλά δεν αρκεί, αφού πρέπει να το υπενθυμίζουμε γιατί ζούμε και στη χώρα που ξεχνάμε γρήγορα. Πρέπει να το λες και να το γράφεις ξανά και ξανά γιατί στην εποχή των social media και του διαδικτύου σου λέει ο κάθε οπαδός «τι έγινε ρε Τσακίρη το γυρίσατε 11το μπιφτέκι, δεν θέλουμε πλέον 5 με 6 ενδεκαδάτους» και ας μην έχουμε αλλάξει ούτε "και" από αυτό που γράφουμε!

Μετά τις αλλαγές που έγιναν και επισημάναμε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση σχετικά με τα καίρια πόστα γύρω και μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, εννοείται πως αντίστοιχα πολύ σημαντικό κομμάτι, θα παίξουν και οι προσθήκες. Κι αυτό διότι μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ αναζητεί ποδοσφαιριστές για την ενδεκάδα της και όχι για απλά για να γεμίσει. Θέλει βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο, αντίστοιχα δύο (συν) ένα χαφ, ψάχνεται έπειτα για φορ και εξτρέμ αντί του Άμραμπατ.

Επειδή δεν έχει ξεκινήσει η προετοιμασία και αργεί ακόμη το βασικό στάδιο αυτής, σε ένα μήνα από σήμερα, είναι αυτονόητο ότι μπορεί να προκύψουν και άλλες ανάγκες. Τέτοιες που θα διαπιστώσει ο Ματίας Αλμέιδα στη διάρκεια της δουλειάς. Μπορεί μέσα από την καθημερινότητα να δει ότι θέλει μπακ, ή και διαφορετικό ακραίο επιθετικό. Μπορεί και όχι φυσικά... Ωστόσο τα πρώτα βασικά δεδομένα είναι αυτά που έχουμε καταγράψει και έχει υπογραμμίσει και ο νέος προπονητής τη στιγμή που θα κριθούν και παίκτες που πέρυσι δεν ήταν ανάμεσά μας (έπαιζαν δανεικοί αλλού).

Η μεγάλη ανάγκη να αρχίζουν να... γουστάρουν και πάλι!

Ματίας Αλμέιδα

Ωστόσο δεν θα είναι αρκετές ούτε αυτές οι προσθήκες αν δεν επιτευχθεί το σημαντικότερο που λείπει χρόνια από την ΑΕΚ. Αυτό που πάντα την έκανε να ξεχωρίζει και να πρωταγωνιστεί και ας είχε ΠΑΝΤΑ το τρίτο μπάτζετ διαχρονικά πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Δεν υπήρξε ποτέ σεζόν που η Ένωση να είχε το πιο ακριβό ροστερ στην Ελλάδα, αλλά είχε υπερομάδες και την καλύτερη ever στον τόπο που έπαιξε το πιο όμορφο και ολοκληρωμένο ποδόσφαιρο όπως αναγνώριζαν όλοι και οι αντίπαλοί της, επί Μπάγεβιτς...

Είχε όμως τα πλέον βασικά που εξασφαλίζουν σε μια ομάδα ότι θα πρωταγωνιστεί και το οποίο έπειτα από τη σεζόν που η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα, το 2018, χάθηκε. Συνιστά το πιο σημαντικό συστατικό το οποίο είναι απαραίτητο για να πρωταγωνιστείς: η Ένωση στο αγωνιστικό, εντός ποδοσφαιρικού τμήματος, αυτό που λέμε: οικογενειακό κλίμα. Ένα στοιχείο που βοηθούσε να απογειωθεί μαζί η ομάδα και κάθε μονάδα. Ποδοσφαιριστές του 5 που λέμε σου έβγαζαν 6 και 7 στο χορτάρι χάρη σε αυτό.

Είναι κάτι που επιβεβαιώθηκε και με την Εθνική. Δεν άλλαξαν οι ποδοσφαιριστές που έχει ο Πογέτ, δεν πήραν πάνω τα credits τους επειδή κάποιος μπήκε στη βάση δεδομένων τους, αλλά το διαφορετικό είναι ότι γουστάρουν εκεί που είναι και με αυτόν που δουλεύουν... Είναι το Α και το Ω για κάθε ομάδα και πόσο μάλλον για μια που δεν μπορεί να δαπανά τρελά πόσα προκειμένου να φτιάχνει κάθε χρόνο αλήθεια ομάδα με παικταράδες! Κοινώς και για την ΑΕΚ ισχύει αυτό.

Γίνεται κουβέντα για κάθε νυν και πρώην παίκτη της Ένωσης στην Εθνική. Ο Μπακασέτας που τα σπάει, λες και αυτό περιμέναμε και δεν ξέραμε, ο Μάνταλος που βρίσκει εκεί τη χαρά του παιχνιδιού (και ισχύει), ο Γιακουμάκης επίσης και άλλα παραδείγματα. Για αυτό φωνάζαμε ότι προτεραιότητα της ΑΕΚ πρέπει να είναι να φτιάξει το... μέσα της! Για τον λόγο αυτό σημειώναμε ότι το... άρρωστο δεν είναι στα Σπάτα μόνο, αλλά κυρίως στο γύρω από αυτή, στους ανθρώπους που έπρεπε να προστατεύουν το καλό κλίμα και εκείνοι δεν έπαιρναν χαμπάρι τι φταίει και κατέστρεψαν το πιο σημαντικό στοιχείο που είχε η ΑΕΚ απέναντι στους άλλους...

Για αυτό είναι βασικότερο όλων να πετύχει εντός αποδυτηρίων ο Ματίας Αλμέιδα και εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι ξεχωρίζει σαν προπονητής για τη σχέση που δημιουργεί με τους παίκτες του.

Γκουστάβο Πογέτ

ΥΓ: Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να αναγνωρίσουμε στον Γκουστάβο Πογέτ είναι αυτό ακριβώς: τη δύναμη στο εσωτερικό της ομάδας, να τους κάνει να παίζουν ο ένας για τον άλλον, να δημιουργεί οικογένεια στο χορτάρι και να πολεμάει κάθε μπάλα και φάση. Σαν γνήσιος Ουρουγουανός ξέρει να μεταδίδει στους ποδοσφαιριστές του ότι κάθε ματς πρέπει να αντιμετωπίζεται σα μάχη. Αγωνιστικά τελειοποιεί το 4-3-3 και ψυχολογικά προετοιμάζει σούπερ την εκάστοτε ομάδα του για τις συνθήκες κάθε αγώνα και αντιπάλου. Και βέβαια συμμετέχει ενεργά και αυτός σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου... Μακάρι να έχει μόνο επιτυχίες με την εθνική μας!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...