Μπούργος: «Οι δυνατότητες του Άρη φάνηκαν σε δύο αγώνες»

Μπούργος: «Οι δυνατότητες του Άρη φάνηκαν σε δύο αγώνες»

Newsroom
Μπούργος: «Οι δυνατότητες του Άρη φάνηκαν σε δύο αγώνες»

bet365

Ο Χερμάν Μπούργος παραχώρησε συνέντευξη στο «ESPNenStarPlus» και μεταξύ άλλων στάθηκε σε δύο συγκεκριμένα παιχνίδια τα οποία τον έπεισαν για τις δυνατότητες του Άρη.

Ο Αργεντίνος τεχνικός του Άρη μίλησε κυρίως για τον τελικό του Champions League, την αναγνώριση των συμπατριωτών προπονητών του ενώ στάθηκε στη φιλοσοφία του τονίζοντας ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά, πάθος και πίστη σε οτιδήποτε κάνεις. Σχετικά με τις εντυπώσεις του από τους τρεις μήνες της συνεργασίας του με τον Άρη είπε μεταξύ άλλων ότι... «όταν πηγαίνεις σ’ ένα καινούργιο μέρος θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να το αναγνωρίσεις. Να αντιληφθείς με ποιους έχει να κάνεις. Να δεις πώς παίζουν, αν είναι πολεμιστές, αν θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, αν πιστεύουν σε σένα. Κι εγώ έμαθα πολλά, όπως για παράδειγμα το πώς ζούνε το κλασικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και θα έλεγα ότι επικρατούν τα ίδια συναισθήματα με μας (σ. σ. Αργεντινή) καθώς υπάρχει έντονο πάθος», είπε.

Οι δημοσιογράφοι της τηλεοπτικής συνέντευξης στάθηκαν αρκετά στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του Άρη και ο ίδιος τους έδωσε μεγάλο μερίδιο από την επιτυχία. «Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι σαν να είσαι στην Αργεντινή. Οι οπαδοί του Άρη ζουν τον αγώνα με τρομερό πάθος, φωνάζουν συνέχεια συνθήματα κι με την ενέργειά τους έπαιξαν σημαντικό ρόλο σ’ αυτό που πετύχαμε». Μάλιστα χαμογέλασε όταν του σημειώθηκε ότι κέρδισε την αγάπη του κόσμου σε σημείο μάλιστα να θεωρείται ίνδαλμα.

Ο Μπούργος στάθηκε στα πρώτα συμπεράσματα που αποκόμισε όταν είδε τον Άρη μέσα από τα dvd που είχε προμηθευτεί. «Όταν είδα την ομάδα στο βίντεο αντιλήφθηκα και τους τα είπα όταν συναντηθήκαμε ότι η ομάδα είναι αρκετά καλή σε ατομικό επίπεδο αλλά και ότι πρέπει να διορθώσει κάποια μικρά πραγματάκια που κάνουν τη διαφορά.», είπε και αναφέρθηκε στα δύο παιχνίδια που τον έκαναν να πιστέψει περισσότερο. «Ένιωσα ότι η ομάδα είναι καλή και προσπαθήσαμε να τη βελτιώσουμε. Νομίζω ότι στον εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό και στον εκτός έδρας με την ΑΕΚ φάνηκαν οι δυνατότητες αυτής της ομάδας. Ένιωσα ότι η ομάδα χρειαζόταν μια ηγετική φυσιογνωμία η οποία θα λειτουργήσει στις δύσκολες στιγμές. Προσπάθησα να τους μεταδώσω κυρίως συναισθήματα. Τους είχα πει ότι είστε καλοί παίκτες».

Ο Χερμάν Μπούργος ρωτήθηκε για την αποτελεσματικότητα της ομάδας του στα ντέρμπι και για τις συνθήκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Στο ελληνικό ποδόσφαιρο γίνονται επενδύσεις και μάλιστα οι ομάδες αυξάνουν τους προϋπολογισμούς τους. Αντιμετωπίσαμε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ οι οποίες έχουν διπλάσιο και τριπλάσιο προϋπολογισμό από εμάς. Εμείς θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη δική μας ανάπτυξη γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Χρειάζεται χρόνος αλλά και δουλειά ανθρώπων».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα