Super League: Οι παίκτες με συμβόλαια που ενδιαφέρουν γιατί κάνουν την διαφορά (vids)

Super League: Οι παίκτες με συμβόλαια που ενδιαφέρουν γιατί κάνουν την διαφορά (vids)

bet365

Εκτός από τους ελεύθερους υπάρχουν και παίκτες που ναι μεν έχουν συμβόλαιο με τις ομάδες τους, ωστόσο αξίζει να γίνει κίνηση για την απόκτησή τους, κρίνοντας και από την εικόνα τους την χρονιά που πέρασε.

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες ομάδες και στις δύο μεταγραφικές περιόδους ρίχνουν το βάρος πάνω στους ελεύθερους, θέλοντας βέβαια να εξοικονομήσουν χρήματα τα οποία θα μπορούν να δώσουν σε μεγαλύτερα συμβόλαια στους παίκτες. Για τους ελεύθερους και συγκεκριμένα της Big5 είχαμε κάνει ξεχωριστό θέμα, φτιάχνοντας και την ιδανική ενδεκάδα.

Ωστόσο εκτός από τους ελεύθερους υπάρχουν και οι παίκτες που έχουν συμβόλαιο με τις ομάδες τους, αλλά πραγματικά αξίζει κάποιος σύλλογος να ασχοληθεί και να κυνηγήσει τις περιπτώσεις αυτές. Για την ακρίβεια σήμερα θα ασχοληθούμε με τους παίκτες με συμβόλαια από τις λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες που αγωνίστηκαν σε play out αλλά και playoffs και ξεχώρισαν την χρονιά που μας πέρασε.

Μια εξάδα παικτών, γνωρίζοντας βέβαια πως ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερος, που σίγουρα θα άξιζε μια ομάδα να προσπαθήσει να τους διεκδικήσει καi να τους αποκτήσει.

Κορνέλιους: Ο «βράχος» στην άμυνα

Κορνέλιους: Ο «βράχος» στην άμυνα

Επασί: Όλο και καλύτερος

Επασί: Όλο και καλύτερος

Χριστόπουλος: Μόλις του δόθηκε η ευκαιρία την έπιασε από τα μαλλιά

Χριστόπουλος: Μόλις του δόθηκε η ευκαιρία την έπιασε από τα μαλλιά

Κουλούρης: Μόλις άρχισε να σκοράρει δεν σταματούσε

Κουλούρης: Μόλις άρχισε να σκοράρει δεν σταματούσε

Φαν Βέερτ: Το ότι βγήκε πρώτος σκόρερ τα λέει όλα

Φαν Βέερτ: Το ότι βγήκε πρώτος σκόρερ τα λέει όλα

Περέα: Δύσκολα θα μείνει στον ΠΑΣ, με το εξωτερικό να φαίνεται πιο κοντά

Περέα: Δύσκολα θα μείνει στον ΠΑΣ, με το εξωτερικό να φαίνεται πιο κοντά

Ξεκινάμε με τον Ντέρεκ Κορνέλιους τον κεντρικό αμυντικό του Παναιτωλικού. Ο 24χρονος Καναδός την πρώτη του χρονιά στην χώρα μας έδειξε αμέσως το πόσο καλός παίκτης είναι. Με τα «καναρίνια» έπαιξε σε 29 παιχνίδια, σκοράροντας και 2 φορές και ήταν από τους βασικούς συντελεστές της φετινής πετυχημένης πορείας της ομάδας του Αγρινίου, που μετά από χρόνια είχε μια χρονιά χωρίς το παραμικρό άγχος υποβιβασμού. Βάζοντας μέσα και την ηλικία, καθώς μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή μόλις 24 ετών, έχοντας πολλά πεrιθώρια βελτίωσης και παρότι νέος έδειξε άμεσα το πόσο καλός στόπερ είναι.

Μια θέση που πολλές ομάδες κοιτάζουν να βρουν παίκτη που να μπορεί να κάνει την διαφορά και ο Κορνέλιους έδειξε πως την κάνει. Ενώ μην ξεχνάμε πως είναι και διεθνής με την Εθνική Καναδά, ενώ όσον αφορά το συμβόλαιό του με τον Παναιτωλικό λήγει τον Δεκέμβριο του 2022, κάτι που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο από τις ομάδες που τον καλοβλέπουν.

Συνεχίζουμε με την άμυνα και πάμε στο τέρμα, όπου εκεί ξεχωρίζει ο Ντέβις Επασί. Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας του ΟΦΗ πραγματοποίησε μια ακόμα εξαιρετική χρονιά και μπορεί να έχει συμβόλαιο με τους Κρητικούς ως και τις 30 Ιουνίου του 2023, ωστόσο δεν είναι απίθανο αν οι Ηρακλειώτες δεχθούν προτάσεις για την απόκτησή του. Και δεν είναι απίθανο γιατί ο 29χρονος κάθε χρονιά γίνεται όλο καλύτερος και φέτος είχε εξαιρετική παρουσία στα περισσότερα από τα 23 παιχνίδια που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα.

Στα 29, μια εξαιρετική ηλικία για την συγκεκριμένη θέση, έχει καταφέρει να κερδίσει θέση και στην Εθνική Καμερούν. Συγκεκριμένα έκανε το ντεμπούτο του στις 8 Ιουνίου του 2021 και ήδη μετράει 5 συμμετοχές. Ο Επασί δύσκολα δεν θα βρίσκεται στους εκλεκτούς της Αφρικανικής χώρας για το Μουντιάλ του Κατάρ και αν μάλιστα καταφέρει να αγωνιστεί, δεν είναι καθόλου απίθανο οι προτάσεις στον ΟΦΗ για την απόκτησή του να είναι πολλές, αν και όποιος έχει στο στόχαστρο τον 29χρονο τερματοφύλακα, λογικά δεν θα περιμένει το Μουντιάλ και θα κινηθεί πιο νωρίς.

Συνεχίζουμε με την άμυνα και πάμε στον Αστέρα Τρίπολης και τον κεντρικό αμυντικό Γιάννη Χριστόπουλο. Από τους Αρκάδες ήταν να αναφερθούμε στον 21χρονο τερματοφύλακα, Αντώνη Τσιφτσή που επίσης έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα, αλλά στην σχετική λίστα θα βάλουμε τον συνομήλικό του κεντρικό αμυντικό της ομάδας της Τρίπολης.

Ο Χριστόπουλος ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Αστέρα, όπου τις δύο πρώτες του ουσιαστικά χρονιές είχε από 2 συμμετοχές, πέρσι έφτασε τις 10 και φέτος αγωνίστηκε 16 φορές με τους Αρκάδες πιάνοντας την ευκαιρία από τα μαλλιά, πετυχαίνοντας μάλιστα και το πρώτο του τέρμα. Το συμβόλαιο του Χριστόπουλου λήγει το 2024 και σε ομάδες που κοιτάζουν να αποκτήσουν νεαρούς και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές, ο 21χρονος φαντάζει μια εξαιρετική περίπτωση, καθώς είναι σε θέση να βοηθήσει άμεσα, αλλά και να γίνει μια καλή επένδυση για το μέλλον.

Αφήνουμε την άμυνα και πάμε στην επίθεση, όπου αγωνίζονται οι επόμενοι τρεις παίκτες μας. Ξεκινάμε από τον Ευθύμη Κουλούρη. Ο 26χρονος επιθετικός επέστρεψε στην χώρα μας από την Γαλλία και την Τουλούζ για λογαριασμό του Ατρομήτου και μπορεί αρχικά να μην μπορούσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ωστόσο όταν τον βρήκε δεν το έχασε ως το τέλος.

Συνολικά σέντερ φορ των «κυανόλευκων» είχε σε 33 παιχνίδια στην κανονική διάρκεια και τα playoffs 14 γκολ και 2 ασίστ και ήταν από τους βασικούς λόγους που ο Ατρόμητος δεν κινδύνεψε μετά το τραγικό του ξεκίνημα. Ο Κουλούρης έχει συμβόλαιο με τον Ατρόμητο εως τον Ιούνιο του 2023, αλλά μετά την εξαιρετική του χρονιά, δύσκολα δεν θα υπάρξει πρόταση στους Περιστεριώτες, καθώς δύσκολα βρίσκεις παίκτες με έφεση στο σκοράρισμα όπως αυτή που έχει ο 26χρονος επιθετικός.

Αποκτήθηκε από τον Βόλο προκειμένου οι Βολιώτες να αντικαταστήσουν τον Δουβίκα και αυτό όχι όνο έγινε με επιτυχία, αλλά ο Τομ Φαν Βέερτ κατάφερε να βγει και πρώτος σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος. Ο 32χρονος Ολλανδός επιθετικός σκόραρε 17 φορές πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και είναι δεδομένο πως έχει κάνει πολλές ομάδες να τον βλέπουν με καλό μάτι.

Δεν είναι εύκολο να βρεις έναν ποδοσφαιριστή με την έφεση στο σκοράρισμα που έχει ο Φαν Βέερτ και με δεδομένο το ότι το συμβόλαιό του λήγει σε έναν χρόνο, δεν είναι απίθανο οι Βολιώτες να δεχθούν προτάσεις. Κάτι λογικό, καθώς ο Ολλανδός επιθετικός είναι από τους παίκτες που αποκτάς για να σου κάνουν την διαφορά και το φετινό καλοκαίρι θα είναι από τα ονόματα που θα ακουστούν πολύ, παρότι δεν είναι ελεύθερος.

Και κλείνουμε με έναν ακόμα επιθετικό που έκανε επίσης εξαιρετικό πρωτάθλημα και ειδικά playoffs. Ο λόγος για τον Χουάν Χοσέ Περέα. Ο 22χρονος επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα έκανε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα έχοντας συνολικά στην κανονική διάρκεια και τα Playoffs 33 συμμετοχές, 10 γκολ και 4 ασίστ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να βρεθούν οι Ηπειρώτες στην πρώτη εξάδα, αλλά και να έχουν μια αξιοπρεπέστατη παρουσία στα Playoffs. Ο Περέα έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να μείνει και την επόμενη χρονιά.

Τον Δεκέμβρη η Φερεντσβάρος είχε κάνει πρόταση στους Γιαννιώτες ύψους 1.5 εκατομμυρίου, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει πλέον και από Βέρντερ, αλλά και από ομάδα από Ολλανδία και το MLS. Αν οι προτάσεις φτάνουν και ξεπερνούν αυτή της Φεεντσβάρος (και οι Ούγγροι είναι πιθανόν να επιστρέψουν), τότε θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η αποχώρησή του, όπως σίγουρο θα πρέπει να θεωρείται ότι δεν θα συνεχίσει στην χώρα μας. Είναι πάντως από τους παίκτες που μπορεί να μην είναι ελεύθερος αλλά αξίζει να κινηθεί κάποια ομάδα να τον αποκτήσει.