Παναθηναϊκός: Τα πέντε παιχνίδια που τον έφεραν πιο κοντά στην επιτυχία (vids)

Παναθηναϊκός: Τα πέντε παιχνίδια που τον έφεραν πιο κοντά στην επιτυχία (vids)

Παναθηναϊκός: Τα πέντε παιχνίδια που τον έφεραν πιο κοντά στην επιτυχία (vids)

bet365

Υπήρχαν στιγμές στη χρονιά του Παναθηναϊκού που οι αναμετρήσεις ήταν «do or die». Με την πλάτη στον τοίχο το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβγαζε αντίδραση και το gazzetta κάνει το απαραίτητο flashback.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε όλους τους στόχους που είχε θέσει το περασμένο καλοκαίρι για την αγωνιστική περίοδο που μόλις ολοκληρώθηκε. Επιστροφή στην Ευρώπη μέσα από το πρωτάθλημα, κατάκτηση του Κυπέλλου και ανταγωνιστική εικόνα ήταν οι τρεις άξονες των ζητούμενων που έβαλαν στο τραπέζι οι άνθρωποι του «τριφυλλιού». Η σεζόν βάσει των παραπάνω κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη, ωστόσο, σε καμία περίπτωση το έργο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και των παικτών του δεν ήταν εύκολο.

Το σύνολο του Σέρβου τεχνικού παρουσίασε προβλήματα που κάθε νέα ομάδα μπορεί να εμφανίσει και ειδικά στο ξεκίνημα της χρονιάς και παρά το καλό ποδόσφαιρο, έλειπε η διάρκεια και η σταθερότητα στα αποτελέσματα. Από ένα σημείο και έπειτα, κάθε ματς ήταν «τελικός» για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο, υπήρχαν πέντε παιχνίδια που λίγο παραπάνω από τα υπόλοιπα, έδωσαν «οξυγόνο», ώθηση και αποτέλεσαν σημείο αναφοράς.

Ποια είναι αυτά;

27.10.2021: Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-1

Μετά από τρεις σερί εκτός έδρας ήττες στο πρωτάθλημα σε Ζωσιμάδες, «Βικελίδης» και «Κολοκοτρώνης», ο Παναθηναϊκός ξεκινούσε την πορεία του στο Κύπελλο κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Σε ματς νοκ-άουτ. Μία και έξω. Με το γκολ του Καρλίτος στο 39' οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση και να ανοίξουν τον δρόμο προς τον τελικό, καθώς μετά έπρεπε να αποκλείσουν τον Βόλο, την Αναγέννηση Καρδίτσας και την Λαμία.

22.11.2021: Λαμία-Παναθηναϊκός 1-3

Η δεύτερη διακοπή του πρωταθλήματος βρήκε τον Παναθηναϊκό «πληγωμένο» μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ μέσα στη Λεωφόρο με 3-1. Έπειτα από 9 αγωνιστικές, το «τριφύλλι» είχε μόλις 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες. Το εκτός έδρας ματς με την Λαμία στο Πανθεσσαλικό ήταν ο ορισμός του «τελικού» εκείνη την εποχή. Οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Αραμπούλι αλλά με τα γκολ των Λούντκβιστ, Μακέντα και Μαουρίσιο οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς πήραν το ματς.

27.2.2022: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 3-0

Αυτό το ματς και ήταν «do or die». Στο αθηναϊκό ντέρμπι ο Παναθηναϊκός έπαιζε την ποδοσφαιρική του επιβίωση, καθώς αν δεν έπαιρνε το ματς θα κινδύνευε πάρα πολύ σοβαρά να μην αγωνιστεί στα playoffs, έχοντας ουσιαστικά «αυτοκτονήσει», μιας και η εικόνα της ομάδας δεν ήταν για να παλεύει να μπει στην εξάδα. Αϊτόρ, Παλάσιος και Ιωαννίδης μέσα στο πρώτο ημίωρο είχαν διαμορφώσει το 3-0, σε ένα τρομερό επιθετικό «ξέσπασμα» των «πρασίνων» που... καθάρισε το παιχνίδι από νωρίς.

20.3.2022: Άρης-Παναθηναϊκός 0-0

Ο Παναθηναϊκός, η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που έκανε κάθε μέρα τεστ για τον Covid19 ώστε να προλαβαίνει την εξάπλωση των κρουσμάτων, «χτυπήθηκε» από την γρίπη εκείνης της εποχής. Η αποστολή ταξίδεψε «μισή» στη Θεσσαλονίκη, σε ένα ματς που νίκη του Άρη θα σήμαινε την αύξηση της διαφοράς στο +5 για τους «κιτρίνους». Με μία πραγματικά παλικαρίσια εμφάνιση, οι «πράσινοι» έμειναν όρθιοι, επέστρεψαν στην Αθήνα με τον βαθμό και εκείνο το βράδυ ήταν ένα από τα πιο καθοριστικά μέσα στη χρονιά.

11.5.2022: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-2

Το «διπλό» του Άρη μέσα στην Τούμπα και η νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα, τον έφεραν μέσα σε δύο ώρες από την τρίτη, στην πέμπτη θέση. Το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, το ντέρμπι στο Φάληρο ήταν κομβικότατο. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να πάρει τουλάχιστον ένα βαθμό αλλά με μία καταπληκτική εμφάνιση μέσα στο Φάληρο, πήρε την νίκη με 2-1 και επί της ουσίας «σφράγισε» την επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, χάρη στα τέρματα των Παλάσιος και Σένκεφελντ.



@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα