ΑΕΚ: Τα πλάνα προετοιμασίας του Αλμέιδα και οι επαφές με τους παίκτες

ΑΕΚ: Τα πλάνα προετοιμασίας του Αλμέιδα και οι επαφές με τους παίκτες

ΑΕΚ: Τα πλάνα προετοιμασίας του Αλμέιδα και οι επαφές με τους παίκτες

bet365

Ο Αργεντινός τεχνικός ξεκινάει τις κατ' ιδίαν επικοινωνίες με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, ενώ με τους συνεργάτες του έχουν ήδη καταστρώσει το πλάνο προετοιμασίας είτε χωρίς Ευρώπη, είτε σε περίπτωση που προκύψει ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Και επίσημα ο νέος προπονητής της ΑΕΚ είναι από το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ματίας Αλμέιδα. Ο 48χρονος Αργεντινός τεχνικός ανακοινώθηκε και τυπικά από την Ένωση ως το καλοκαίρι του 2024 με οψιόν για ακόμα ένα χρόνο, με τους κιτρινόμαυρους να δίνουν στη δημοσιότητα και τις πρώτες του δηλώσεις μέσα από την OPAP Arena κατά την επίσκεψή του εκεί στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα όπου και σφραγίστηκε η συμφωνία.

Πλέον στην ΑΕΚ από εδώ και πέρα πρέπει να «τρέξουν» και τα άλλα σημαντικά ζητήματα ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν, σε ένα καλοκαίρι στο οποίο θα χτιστεί η ομάδα που θα μπει στην εποχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Φυσικά σε ό,τι έχει να κάνει με τους παίκτες του ρόστερ καμία απόφαση δεν θα προκύψει χωρίς να τη γνωρίζει ο Αλμέιδα.

Ο Αργεντινός τεχνικός από την πρόσφατη παρουσία του στην Αθήνα είχε πάρει αναλυτικό φάκελο από την ΑΕΚ με τις αξιολογήσεις του ρόστερ, με αναλύσεις και στατιστικά για κάθε παίκτη των κιτρινόμαυρων, ενώ περίμενε και τυπικά την ανακοίνωσή του για να ξεκινήσει κατ' ιδίαν επαφές με τους ποδοσφαιριστές. Ήδη άλλωστε έχει ενημερωθεί για τις κλήσεις των διεθνών για τους αγώνες των Εθνικών τους ομάδων τον Ιούνιο.

Ο Αλμέιδα και το εξαμελές τεχνικό του τιμ έχουν ήδη καταστρώσει και το πλάνο προετοιμασίας με διαφορετικές ημερομηνίες για τα δύο σενάρια. Είτε δηλαδή η ΑΕΚ δεν αγωνίζεται στην Ευρώπη, είτε σε περίπτωση που η Ένωση έχει τελικά ευρωπαϊκές υποχρεώσεις λόγω της υπόθεσης που έχει προκύψει με την άδεια του Άρη. Τα δύο αυτά πλάνα φυσικά είχαν εκπονηθεί αμέσως μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στα play offs, πριν γίνει γνωστό το ζήτημα του Άρη για την Ευρώπη. Και αυτό που απομένει πλέον είναι να οριστικοποιηθεί το συγκεκριμένο θέμα για να καθοριστεί και το ποιο από τα δύο αυτά πλάνα θα ακολουθηθεί.

Μέχρι στιγμής πάντως τόσο ο Αλμέιδα, όσο και οι συνεργάτες του δεν έχουν λάβει συγκεκριμένη μέρα άφιξής τους στην Αθήνα καθώς, όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό θα εξαρτηθεί από το πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία προκειμένου στη συνέχεια να έρθουν για μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα και να... σηκώσουν μανίκια για τα καλά.

Επίσης αυτό που εκκρεμεί είναι και η πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της ΑΕΚ. Αυτό είναι πιθανό να γίνει χρονικά κοντά στην πρώτη προπόνηση της ομάδας για τη νέα σεζόν, εκτός κι αν λάβει χώρα λίγο πιο νωρίς εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος που λαμβάνει τόσο ο ίδιος όσο και η ΠΑΕ ΑΕΚ για συνεντεύξεις από δίκτυα της Αργεντινής, αλλά και του Μεξικού και των ΗΠΑ, όπου έχει δουλέψει ο Αλμέιδα στο πρόσφατο παρελθόν. Ειδικά μετά τη σημερινή ανακοίνωσης της πρόσληψής του η είδηση του Αλμέιδα «παίζει» παντού στα ΜΜΕ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και παρατηρείται μεγάλη επιθυμία για συνεντεύξεις μαζί του με αιτήματα στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα